Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Εξοδος από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023

Κίνα: Εξοδος από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023

Η Κίνα είχε καταγράψει τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη πτώση τιμών εδώ και 14 χρόνια, σε αντίθεση με τις μεγάλες οικονομίες της Δύσης που πλήττονται από υψηλό πληθωρισμό.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 0,7% σε ετήσια βάση, σηματοδοτώντας την έξοδο της χώρας από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο (στη φωτογραφία του Reuters/Tingshu Wang, επάνω, στιγμιότυπο από αγορά στο Πεκίνο).

Η Κίνα διολίσθησε σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο του 2023, για πρώτη φορά από το 2021

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είχε καταγράψει τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη πτώση τιμών εδώ και 14 χρόνια, σε αντίθεση με τις μεγάλες οικονομίες της Δύσης που πλήττονται από υψηλό πληθωρισμό.

Η Κίνα διολίσθησε σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο του 2023, για πρώτη φορά από το 2021. Υστερα από μια πρόσκαιρη ανάκαμψη τον Αύγουστο, οι τιμές βρίσκονταν σε διαρκή πτώση από τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αύξηση των εξαγωγών

Η αύξηση των εξαγωγών και των εισαγωγών της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ξεπέρασε τις προβλέψεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι το παγκόσμιο εμπόριο κάνει μια αποφασιστική στροφή προς την κατεύθυνση της ανόδου και στέλνει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής καθώς προσπαθούν να υποστηρίξουν μια ασθενή οικονομική ανάκαμψη.

Τα βελτιωμένα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας συνδυάζονται με αυτά της Νότιας Κορέας, της Γερμανίας και της Ταϊβάν, με τις χώρες αυτές να επιτυγχάνουν εξαγωγές υψηλότερες των προσδοκιών τους κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, και τις ασιατικές οικονομίες να επωφελούνται από την αύξηση της ζήτησης για ημιαγωγούς (περισσότερα εδώ).

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024