Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στοματικό μικροβίωμα: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα μικρόβια που ζουν στο στόμα σου

Στοματικό μικροβίωμα: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα μικρόβια που ζουν στο στόμα σου

Η κακή στοματική υγιεινή συμβάλλει στην εξάπλωση των κακών στοματικών βακτηρίων προς όλο το υπόλοιπο σώμα

Τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες που συνθέτουν το στοματικό σας μικροβίωμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία σας. Ανισορροπίες ή διαταραχές στο στοματικό μικροβίωμα μπορεί να συμβάλουν σε μια σειρά ζητημάτων υγείας, από στοματικές λοιμώξεις και φλεγμονές έως πιο συστηματικές ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, ακόμη και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Αναλύοντας τη σύνθεση του μικροβιώματος του στόματός σας, η εξέταση μικροβιώματος του στόματος μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο για διάφορα ζητήματα υγείας. Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι βακτηρίων έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο περιοδοντικής νόσου, ενώ άλλοι έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο τερηδόνας.

Επιπλέον, ο στοματικός έλεγχος μικροβιώματος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ανισορροπιών στο μικροβίωμα που μπορεί να συμβάλλουν σε προβλήματα υγείας όπως η κακοσμία του στόματος ή η χρόνια ξηροστομία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση στοχευμένων παρεμβάσεων για την εξισορρόπηση του μικροβιώματος και τη βελτίωση της στοματικής και συνολικής υγείας.

O πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ζήσετε σε αρμονία με το στοματικό σας μικροβίωμα και να διατηρήσετε τα δόντια και τα ούλα σας υγιή είναι να καθαρίζετε τακτικά την οδοντική πλάκα από τα δόντια σας βουρτσίζοντας δύο φορές την ημέρα.

Η επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B Vitality Pro προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένο ανώτερο καθαρισμό σε σχέση με μια απλή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Gift Edition! Το πακέτο περιλαμβάνει 2 λαβές με χρονοδιακόπτη 2 λεπτών, 1 φορτιστή και 2 κεφαλές βουρτσίσματος.

Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που ενισχύει το μικροβίωμα. Η καλή στοματική υγιεινή είναι το θεμέλιο κάθε στοματικής φροντίδας.

Και ναι, το νήμα είναι επίσης σημαντικό γιατί αφαιρεί την οδοντική πλάκα που κρύβεται ανάμεσα στα δόντια.

Το βούρτσισμα των δοντιών δεν αρκεί (από μόνο του). Για την προάσπιση της στοματικής σας υγιεινής χρησιμοποιήστε τα μεσοδόντια βουρτσάκια τα οποία καταπολεμούν τα βακτήρια – τους μικροοργανισμούς και την πλάκα

Τα αντιμικροβιακά στοματικά διαλύματα δεν χρειάζονται παρά μόνο εάν τα συστήσει ο οδοντίατρός σας, καθώς θα απομακρύνουν βακτήρια που μπορεί να είναι σημαντικά για την υγεία σας.

Η μείωση της συνολικής ποσότητας και του αριθμού των φορών που τρώτε ζάχαρη την ημέρα είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Αυτό μειώνει τη διαθεσιμότητα απλών σακχάρων που τα βακτήρια του στόματος μπορούν να μετατραπούν σε οξύ, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη ενός υγιούς μικροβιώματος του στόματος και στην προστασία των δοντιών σας από την τερηδόνα.

Ο,τι και αν ψάχνετε για τη στοματική σας υγιεινή θα τα βρείτε το SHOPFLIX.gr με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και θα τα παραλάβετε εύκολα, στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024