Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του

«Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου» ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδευσε την φωτογραφία τους.

Τον σύντροφο της ζωής του Αναστάσιο Σαμουηλίδη παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στην Αθήνα ο αγαπημένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook μία κοινή τους φωτογραφία από την τελετή στο Δημαρχείο.

«Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου» ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδευσε την φωτογραφία τους.

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, ο Αύγουστος Κορτώ, που έχει μοιραστεί πολλές φορές βιώματα και ιστορίες για την ανάγκη της ισότητας και της αποδοχής, είχε δημοσιεύσει την αναγγελία του γάμου του.

«Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου»

«Μαζί σου πάντα» είχε γράψει χαρακτηριστικά συνοδεύοντας την ανάρτησή του που αποτελείται από την αναγγελία γάμου και μία φωτογραφία με τον σύντροφό του.

Σωτηρόπουλος: Προσπερνούμε παράλογες προκαταλήψεις που συντρίβονται ως σκεύη κεραμέως

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος παρευρέθη στον γάμο ως μάρτυρας.

«Υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές μέσα στους αιώνες που τα τείχη ανοίγουν, οι καγκελόπορτες των κάστρων ανυψώνονται, οι αλυσίδες υποχωρούν και οι κλειδαριές ξεκλειδώνουν για να υποδεχτούν όσους είχαν μείνει απέξω. Στιγμές που ακόμη και όρη μετακινούνται» έγραψε σε ανάρτησή του.

»Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα στο δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μετάσχω με την ιδιότητα του μάρτυρα στον πρώτο γάμο ανεξαρτήτως φύλου που τελέστηκε σήμερα, ενώνοντας δύο αγαπημένους φίλους που ευτυχούν μαζί επί είκοσι συναπτά έτη.

»Με την θέσπιση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο εκκινεί μια ιστορική περίοδος διαμόρφωσης νέων πολιτισμικών ανακατατάξεων. Η πρόσβαση στον γάμο για μια κοινωνική ομάδα που επί αιώνες αποκλειόταν εντάσσει τον θεσμό σε νέες διαστάσεις. Ζούμε την περίσταση κατά την οποία οι αυστηρές και ακαταμάχητες δομές της παράδοσης υποχωρούν και υποκλίνονται μπροστά στον άνθρωπο. Προσπερνούμε παράλογες προκαταλήψεις που συντρίβονται ως σκεύη κεραμέως. Είναι η ανθρώπινη αξία που κατανικά την ακλόνητη πεποίθηση ότι τίποτε δεν αλλάζει. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και τα πάντα αλλάζουν, αυτό πλέον αποτελεί περιεχόμενο και της δικής μου μαρτυρίας στην σχετική ληξιαρχική πράξη.

»Το πιο ενδιαφέρον από όλα όμως είναι το πώς θα εξελιχθεί η πρόσβαση στον γάμο. Πέρα δηλαδή από το νομικό μέρος, το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στους τρόπους, τους ήχους, τους φθόγγους, τους στίχους, τις κλίμακες, την τονικότητα, την γραμματική και το συντακτικό που θα νοηματοδοτήσουν τον γάμο εφεξής. Έχουμε σχεδόν άγραφο χάρτη μπροστά μας.

»Ένα τεράστιο πολιτισμικό κοίτασμα που αναμένει την εξόρυξή του».

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024