Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς κύλησε ο πρώτος γάμος ομόφυλων στην Ελλάδα - Τι λέει ο αντιδήμαρχος που τον τέλεσε

Πώς κύλησε ο πρώτος γάμος ομόφυλων στην Ελλάδα – Τι λέει ο αντιδήμαρχος που τον τέλεσε

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τους πολιτικούς γάμους του δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε στον πρώτο γάμο ομόφυλων που έλαβε χώρα στην Ελλάδα

Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά, η διαδικασία ήταν ίδια με αυτή του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κώστας Αναγνωστόπουλος που τέλεσε τον πρώτο γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τους πολιτικούς γάμους τόνισε ότι το ζευγάρι είναι σύντροφοι 20 χρόνια και έχουν και τρία παιδιά, ενώ είναι δημότες Νέας Σμύρνης. «Ενός δήμου που είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές», όπως υπογράμμισε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος.

«Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε»

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ο Κώστας Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνεχίστηκε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

«Κανένας από τον δήμο δεν ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει τον γάμο – Όλοι τον αγκάλιασαν με ευαισθησία»

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ίδιος επικεφαλής των γάμων με τη συνδρομή της αναπληρώτριας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος που ήταν και αυτή παρούσα πραγματοποίησαν τον γάμο. «Κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα – ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και το αγκάλιασαν με ευαισθησία  τόνισε και επισήμανε πως «επιτέλους αποκτά και νομική υπόσταση η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων που είναι μια μακροχρόνια σύνδεση. Και επιτέλους απέναντι στο Σύνταγμα όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι, σε σχέση με το ζήτημα του γάμου».

Πρόσθεσε ότι επίσημο ενδιαφέρον για τέλεση και άλλου γάμου ομόφυλου ζευγαριού στο δήμο Νέας Σμύρνης δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί ενημέρωσε.

Από τους δημότες Νέας Σμύρνης δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αντιδράσεις στην τέλεση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και σημείωσε «η κοινωνία ήταν ώριμη, αλλά ιδιαίτερα η κοινωνία της Νέας Σμύρνης που έχει και μια κουλτούρα που προέρχεται από τον πολιτισμό των προσφύγων κλπ, που φέρνει όλες αυτές τις προοδευτικές ιδέες και τις ανοιχτές κοινωνίες, ιδιαίτερα εδώ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιες αντιδράσεις».

Sports in

Τι σημαίνουν τα κόκκινα, μπλε και λευκά εισιτήρια στον τελικό του Conference League

Τι σημαίνουν οι συγκεκριμένοι χρωματισμοί στα εισιτήρια του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024