Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού - Η αγγελία στα «ΝΕΑ»

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού – Η αγγελία στα «ΝΕΑ»

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου μονοπώλησε το ενδιαφέρον και των ξένων μέσων ενημέρωσης

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, αφού εχθές το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε με 176 «υπέρ» και 76 «κατά».

Σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» φέρνει στο φως την πρώτη αγγελία γάμου, με την τελετή να πραγματοποιείται στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Όπως αναγράφεται, «ο Δημήτριος Ελευσινιώτης, του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βιλλιώτη, που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Η αγγελία στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

«Marry me»

Λεπτό δεν έχασε και ο Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος ζήτησε από τον επί 20 χρόνια σύντροφό του Τάσο να τον παντρευτεί. Το ζευγάρι έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και επιπλέον είχαν παντρευτεί το 2014 στη Νέα Υόρκη.

Λίγες ώρες μετά τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στη χώρα μας, ο αγαπημένος συγγραφέας ζήτησε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook από τον σύντροφό του να τον… ξαναπαντρευτεί!

Πρωτοσέλιδο η ψήφιση του νόμου στα ξένα μέσα

Στο άκουσμα της απόφασης, εκατοντάδες κόσμου, ΛΟΑΤΚΙ+ και μη, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος και έξω από τη Βουλή ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς γιορτάζοντας αυτήν την ημέρα-σταθμό της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, με τους δημοσιογράφους να παρουσιάζουν το θέμα σημειώνοντας ότι είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

«Η Ελλάδα νομιμοποιεί τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου», γράφει σε ηλεκτρονικό του άρθρο του το CNN, ενώ οι New York Times κυκλοφορούν άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου».

Στο χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας αναφέρεται και ο Guardian, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο πέρασε παρά τις ενστάσεις της επίσημης Εκκλησίας.

Άρθρο του Guardian

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024