Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομόφυλα ζευγάρια: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος στην Ελλάδα, στη Νέα Σμύρνη

Ομόφυλα ζευγάρια: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος στην Ελλάδα, στη Νέα Σμύρνη

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη - Οι δυο τους είναι μαζί επί πάνω από 20 χρόνια κι έχουν 3 παιδιά - Ως τώρα δεν γινόταν να αναγνωριστούν και οι δυο ως γονείς τους

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων στην Ελλάδα. Η -και με τη σφραγίδα της Πολιτεία- ένωση του εν λόγω ομόφυλου ζευγαριού έγινε το Σάββατο (2/3), στις 12 το μεσημέρι, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, στη Νέα Σμύρνη.

Το ζευγάρι είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει 3 παιδιά. Μέχρι πρότινος, ωστόσο, οι περί ων ο λόγος Δημήτρης Ελευσινιώτης και Σταύρος Γαβριηλίδης δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Μιλώντας στο Antivirus, Σταύρος Γαρβιλιάδης τόνισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας, αφού είμαστε οικογένεια αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που, ωστόσο, αλλάζει είναι ότι πλέον και η πολιτεία μάς αναγνωρίζει ως μία οικογένεια και όχι ως δύο ξεχωριστές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στο ομόφυλο ζευγάρι

Εν τω μεταξύ, με τους Δημήτρη Ελευσινιώτη και Σταύρο Γαβριηλίδη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο  Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους δυο άνδρες για την τέλεση του γάμου τους.

Οι Δημήτρης Ελευσινιώτης και Σταύρος Γαβριηλίδης στα θεωρεία της Βουλής την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων

Η αγγελία τους γάμους τους είχε δημοσιευτεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ήταν η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλων που είχε δημοσιευτεί ποτέ στην Ελλάδα. Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, ο γάμος των ομόφυλων ζυγαριών είχε γίνε νόμος τους κράτους, παρόντας 175 «ναι» στη Βουλή.

Η αγγελία του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού:

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού (16/2/2024)

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης είχε δηλώσει ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα. Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί», είχε πει.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024