Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγιά: Διαμαρτυρία μηλοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ

Αγιά: Διαμαρτυρία μηλοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την μη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου

Με μήλα και κάστανα γέμισαν την είσοδο του ΕΛΓΑ οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς Λάρισας, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την μη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου (πηγή φώτο larissanet.gr).

Στο μεταξύ, ο ΕΛΓΑ την Τρίτη 6 Μαρτίου, με ανακοίνωσή του απάντησε ότι δεν θα καταβληθούν αποζημιώσεις, καθώς οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, δεν υπέστησαν ζημιές από τις θεομηνίες Daniel και Elias. Στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ υπεβλήθησαν 156 δηλώσεις ζημίας, οι οποίες αφορούν 2.224 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών, εκ των οποίων μόνο στα 105,1  στρέμματα εκτιμήθηκαν ζημίες της τάξεως 30%- 100%.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την μη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου

Με άδεια χέρια

«Όλες οι απαντήσεις που πήραμε από τον ΕΛΓΑ ήταν αρνητικές», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανάβρας που κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, Βαγγέλης Κρανιώτης, σημείωσε ότι και η περιοχή της Αγιάς έχει πληγεί από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Κάποιοι νομίζουν ότι ερχόμαστε και κοροϊδεύουμε, αλλά τους καλούμε να έρθουν και να δουν τις καταστροφές», κατέληξε ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα από τις πληγές που άφησε ο Ντάνιελ», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς ο «Κίσσαβος», Γιώργος Ζέικος.

Οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας, έδωσαν «ραντεβού» για την Κυριακή  στον εορτασμό της εξέγερσης του Κιλελέρ. Παράλληλα, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου διοργανώνουν κινητοποίηση στην πόλη τους στις 11 π.μ. όταν θα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024