Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Oι μηλοπαραγωγοί Λάρισας δεν πήραν ακόμη αποζημιώσεις για τον Daniel - Τι λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Oι μηλοπαραγωγοί Λάρισας δεν πήραν ακόμη αποζημιώσεις για τον Daniel – Τι λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Οι καταγγελίες μηλοπαραγωγών από την Αγιά Λάρισας στο MEGA. Τι λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας που συζήτησε με τους αγρότες

Οι παραγωγοί μήλων στη Ζαγορά Πηλίου έχουν λάβει αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι παραγωγοί της Αγιάς Λάρισας δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Αγιάς στο MEGA.

Μιλώντας στο MEGA ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συζήτησε με τους αγρότες και με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για τα θέματα των αγροτών.

«Υπάρχει ζήτημα ως προς την τεκμηρίωση των στοιχείων, τα οποία πήγαν από την περιοχή της Μαγνησίας για να πάρουν αποζημιώσεις. Έχουν δεσμευτεί οι αγρότες από την Αγιά, θα πρέπει να έρθει και να πάει με την ίδια τεκμηρίωση στο υπουργείο», σημείωσε ο Δημήτρης Κουρέτας.

«Η περιφέρεια δεν έχει πλέον υπαλλήλους να ασχολείται με την ύδρευση»

Όσον αφορά τη δημιουργία του οργανισμού υδάτων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε πως αυτό προκαλεί δύο ζητήματα.

«Πρώτον, η περιφέρεια στερείται των εξειδικευμένων υπαλλήλων που είχε για δεκαετίες και πηγαίνουν στον οργανισμό υδάτων. Η περιφέρεια δεν έχει πλέον υπαλλήλους να ασχολείται με την ύδρευση και δεύτερον, οι υπάλληλοι φεύγουν από ένα καθεστώς που είχαν προσληφθεί και πάνε σε μία εταιρεία ΑΕ που δεν ξέρουν πως θα είναι τα πράγματα μετά», υποστήριξε ο Δημήτρης Κουρέτας.

«Τι έγινε εκείνο το βράδυ, ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα του σημείου δεν το γνωρίζω»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Θεσσαλίας για την έγκριση υποβολής πρότασης πολιτικής προστασίας για ένταξη του έργου με τίτλο «Κατεπείγουσες επεμβάσεις στο δυστύχημα των Τεμπών την 01/03/2023», προϋπολογισμού 647.862,80 ευρώ με το ΦΠΑ.

«Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας παίρνει διάφορες συμβάσεις που έχουν νόμιμα συναφθεί και εγκρίνει την πληρωμή τους. Η περιφέρεια πήρε ένα ποσό που υπεγράφη από τον κ. Τσακίρη και αφορούσε εργασίες επείγουσες που έγιναν την 1η Μαρτίου. Αυτό το κονδύλι μοιράστηκε σε κάποιες εταιρείες κι αυτό ήρθε στην περιφέρεια για να πληρωθούν οι εταιρείες. Τι έγινε εκείνο το βράδυ, ποιος έδωσε την εντολή (σ.σ.: για το μπάζωμα του σημείου) δεν το γνωρίζω», κατέληξε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Λιθουανία: Με Γκριγκόνις και Κουζμίνσκας στο Προολυμπιακό τουρνουά (pic)

Γνωστή έγινε η 12άδα της Λιθουανίας για το Προολυμπιακό τουρνουά, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να είναι εκτός, όχι όμως και οι «Έλληνες», Μάριους Γκριγκόνις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024