Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίμνη Κάρλα: Διογκωμένη κατά πέντε φορές μετά την κακοκαιρία Daniel - Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες

Λίμνη Κάρλα: Διογκωμένη κατά πέντε φορές μετά την κακοκαιρία Daniel – Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες

Από τα 35.000 στρέμματα, έφτασε να καλύπτει έως και 190.000 στρέμματα γης καταστρέφοντας σπίτια, οικισμούς και καλλιέργειες - Ποια είναι η έκτασή της σήμερα

Πέρασαν πέντε μήνες από το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel στη Μαγνησία που είχε ως αποτέλεσμα τις πλημμύρες που «βούλιαξαν» την περιοχή, διέλυσαν σπίτια, και που κατέστρεψαν δεκάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Οι δορυφορικές απεικονίσεις των εκτάσεων είναι αποκαλυπτικές, και πιο συγκεκριμένα της Λίμνης Κάρλα, καθώς ο όγκος του νερού της λίμνης σχεδόν πενταπλασιάστηκε όπως καταγράφεται από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2. Σχεδόν μισό χρόνο μετά, η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει πλημμυρισμένη, με την έκταση της λίμνης να παρουσιάζει αφενός τάση συρρίκνωσης, αφετέρου όμως μια σταθεροποίηση του όγκου του νερού.

Το πριν και το μετά

Παρ’ότι έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, η λίμνη έχει διατηρήσει τον όγκο του νερού μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Στο παρακάτω βίντεο-animation του meteo παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία. Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 05.09.2023 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του).

Δείτε το βίντεο:


Η έκταση της λίμνης Κάρλα άρχισε να διογκώνεται απότομα αμέσως μετά τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, φτάνοντας να ξεπερνά ακόμη και τα 180.000-190.000 στρέμματα στο μέγιστο της έκτασής της, όπως παρατηρήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου 2023.

Καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα η έκτασή της διατηρήθηκε στα 120.000-140.000 χιλιάδες στρέμματα, με τάση συρρίκνωσης.

Η έκτασή της σήμερα

Σύμφωνα με τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα που ανέλυσε και επεξεργάστηκε το meteo.gr/E.A.A, η έκταση της λίμνης Κάρλας στις 12 Φεβρουαρίου 2024, ανέρχεται, προσεγγιστικά, στα 140.000 στρέμματα.

Sports in

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε πέρυσι

Ο Ολυμπιακός εφέτος δεν ήταν η καλύτερη ομάδα του φάιναλ φορ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024