Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης δικτύων και υποδομών στο Δήμο Λ. Πλαστήρα

Χρηματοδότηση για έργα αποκατάστασης δικτύων και υποδομών στο Δήμο Λ. Πλαστήρα

Ένταξη της Πράξης «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας (Daniel) Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Β Φάση».

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε την Πράξη «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας (Daniel) Δήμου Λίμνης Πλαστήρα – Β Φάση» στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025, με την οποία δίνει την δυνατότητα να δρομολογηθεί η αποκατάσταση της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΣ, «Στις 04/09/2023 έως 07/09/2020 στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με τη διέλευση του κυκλώνα «Daniel» εκδηλώθηκαν καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που περιλάμβαναν σημαντικές ολισθήσεις πρανών, πλημμυρισμούς οικισμών από διερχόμενα ρέματα, καταστροφή σημαντικού αριθμού οχετών και γεφυρών.

Το οδικό δίκτυο του Δήμου υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές

Περαιτέρω το οδικό δίκτυο του Δήμου υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές αποκόπτοντας μεγάλο τμήμα του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου και καθιστώντας πολύ δύσκολη την μετακίνηση στην περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω ακραίων φαινομένων που παρουσιάστηκαν ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την αρ. πρωτ. Α3625/06-09-2023 (ΑΔΑ: ΨΛ7Π46ΝΠΙΘ-Κ6Π) απόφαση Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας περί Κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Προβλήματα στην περιοχή παρουσιάστηκαν στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου του Δήμου με εμφάνιση σημαντικών περιστροφικών ολισθήσεων αλλά και σημαντικές διαβρώσεις πρανών από την χειμμαρική ροή.

Η Πράξη αφορά σε έργα αποκατάστασης δικτύων και υποδομών, την προμήθεια υλικών και λοιπές δαπάνες διαχείρισης της έκτακτης ανάγκης που περιήλθε ο Δήμος».

Η ένταξη

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024