Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα: «Σε εξέλιξη το φαινόμενο των κατολισθήσεων»

Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα: «Σε εξέλιξη το φαινόμενο των κατολισθήσεων»

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μάχη με τον χρόνο απέναντι στο φαινόμενο των κατολισθήσεων στο Δήμο.

«Η βιβλική καταστροφή Daniel, δοκιμάζει σκληρά την Θεσσαλία, την Καρδίτσα, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση σε όλους τους πληγέντες» είναι τα πρώτα λόγια του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτη Νάνου πριν ξεκινήσει την αποτίμηση στις διαδικασίες αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν στα διοικητικά όρια ευθύνης του.

«Στο Δήμο μας σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, με σοβαρότερο όλων το πρόβλημα καθίζησης στο Μορφοβούνι, το Μοσχάτο, Λαμπερό, κα., όπου ενεργοποιήθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα, σε επιβαρυμένες από το παρελθόν περιοχές.

Στα θετικά, είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα. Επίσης άντεξαν όλες οι υποδομές που κτίσαμε μετά τον «Ιανό» και η επιτυχής διαχείριση εκείνης της καταστροφής, συνέβαλε στην περιορισμένη έκταση ζημιών μέσα στα χωριά. Μαθημένοι από διαχείριση κρίσεων (λόγω επαγγελματικής διαδρομής), αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα:

Αποκαταστήσαμε το κεντρικό οδικό δίκτυο και δευτερεύοντες δημοτικούς δρόμους, αποκαταστήσαμε ηλεκτροδότηση, ύδρευση, οπτικές ίνες και τηλεφωνικό δίκτυο. Παράλληλα συνεχίζουμε με ιδιωτικά και δημοτικά μηχανήματα να αποκαθιστούμε το εκτεταμένο αγροτικό δίκτυο, με προτεραιότητα τους κτηνοτρόφους, τους αμπελουργούς και τους καλλιεργητές.

Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ στο Μορφοβούνι κατέγραψαν 17 σπίτια κατεδαφιστέα

Δυστυχώς το φαινόμενο των κατολισθήσεων στο Μορφοβούνι και το Μοσχάτο είναι σε εξέλιξη, γεγονός που δημιουργεί κάθε μέρα νέες καταστροφές. Ωστόσο αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με ταχύτητα πρωτόγνωρη για Δημόσια Διοίκηση. Την επόμενη μέρα κιόλας φέραμε έμπειρους γεωλόγους από το ΕΑΓΜΕ, κλιμάκια της Δ/νσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, για άμεση εκτίμηση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων. Από την πρώτη μέρα με ευθύνη του Δήμου φιλοξενούνται οι πληγέντες σε Ξενώνα, στο Μορφοβούνι.

Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ στο Μορφοβούνι κατέγραψαν 17 σπίτια κατεδαφιστέα, (κόκκινα) και 19 μερικώς ακατάλληλα (κίτρινα), στο Μοσχάτο καταστράφηκε ολοσχερώς μία επιχείρηση, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Ταυτόχρονα συντάσσονται μελέτες για νέες υποδομές ανάλογες της έντασης των φαινομένων και ενίσχυσης της ασφάλειας του οικισμού, έργα τα οποία αναθέτουμε άμεσα τα έργα, έτσι να είναι έτοιμα πριν τον χειμώνα.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση στους πληγέντες και διαβεβαιώνουμε στους δημότες των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα, ότι θα λάβουν δωρεάν οικόπεδο σε δημοτική έκταση, προκειμένου να κτίσουν το νέο τους σπίτι» καταλήγει στον απολογισμό του ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος.

*Πηγή φωτογραφιών: Facebook Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024