Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Βαθιά ανησυχία» της Κάμαλα Χάρις για την ανθρωπιστική κρίση - «Το Ισραήλ να λάβει μέτρα»

Γάζα: «Βαθιά ανησυχία» της Κάμαλα Χάρις για την ανθρωπιστική κρίση – «Το Ισραήλ να λάβει μέτρα»

Η Κάμαλα Χάρις είπε πως η Χαμάς πρέπει να «δεχτεί τους όρους πάνω στο τραπέζι για την απελευθέρωση των ομήρων που θα έχει αποτέλεσμα άμεση κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Megan Varner) εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια συνάντησής της χθες Δευτέρα με τον Μπένι Γκαντς, μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης πολέμου, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

Παρότρυνε «το Ισραήλ να λάβει μέτρα» για ν’ αυξηθούν οι παραδόσεις βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο η πλειονότητα του πληθυσμού του οποίου απειλείται από λιμό.

Η επίσκεψη Γκαντς στην Ουάσιγκτον προκάλεσε αναταραχή στο Ισραήλ

«Καλωσόρισε την εποικοδομητική προσέγγιση», επίσης, της ισραηλινής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συνοδευτεί από προσωρινή διακοπή των εχθροπραξιών.

Η κα Χάρις είπε πως η Χαμάς πρέπει να «δεχτεί τους όρους πάνω στο τραπέζι για την απελευθέρωση των ομήρων που θα έχει αποτέλεσμα άμεση κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και θα επιτρέψει ν’ αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια».

Η συνάντησή της με τον Μπένι Γκαντς έγινε απόντος του Τύπου. Η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του πρώην υπουργού Αμυνας, υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης πολέμου αλλά και πολιτικού αντιπάλου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκάλεσε αναταραχή στο Ισραήλ.

«Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία»

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι διαβεβαίωσε ότι η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Μπένι Γκαντς.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

«Συζητάμε με όλα τα μέλη της κυβέρνησης πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Γκαντς» και η επίσκεψή του είναι «φυσική προέκταση αυτών των συνομιλιών», είπε.

«Μέλος της κυβέρνησης θέλει να έρθει στις ΗΠΑ, θέλει να μας μιλήσει για την εξέλιξη του πολέμου, μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε τη σημασία που έχει ν’ αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια και να συναφθεί συμφωνία για τους ομήρους. Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία», πρόσθεσε ο Τζον Κέρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024