Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
live
Live οι εξελίξεις στη Γάζα: Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ζητά ανθρωπιστικό σχέδιο πριν την ανάληψη δράσης

Live οι εξελίξεις στη Γάζα: Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ζητά ανθρωπιστικό σχέδιο πριν την ανάληψη δράσης

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις απομακρύνοντας το ενδεχόμενο συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, ενώ η Ράφα ξαναμπήκε στο στόχαστρο των IDF

Πάνω από 15 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από διπλή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, μετά την απόσυρση του Ισραήλ από τις συνομιλίες, ενώ η κατάσταση στη βόρεια Γάζα είναι απελπιστική.

Επιθέσεις και συγκρούσεις σημειώθηκαν και στη Δυτική Όχθη, με έναν 16χρονο να πέφτει νεκρός από ισραηλινά πυρά.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ υψηλόβαθμα μέλη της Μονάδας Εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού παραιτήθηκαν μετά τη δημοσίευση ηχητικού ντοκουμέντο με ομήρους πριν σκοτωθούν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Μπένι Γκαντζ μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Νετανιάχου.

Δείτε live

Live οι εξελίξεις στο in

08:30 Διαβάστε όλες τις νεότερες εξελίξεις εδώ 

06:00 Αναχαίτιση πυραύλων στο βόρειο Ισραήλ

Το Al Jazeera Arabic ανάρτησε βίντεο που δείχνει την αναχαίτιση πυραύλων οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σημειώθηκαν περίπου 10 «εκτοξεύσεις» από το λιβανικό έδαφος και «μερικές αναχαιτίστηκαν χωρίς να υπάρξουν θύματα».

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στόχους – που αναφέρεται ότι αποτελούν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ – στο Μπιντ Τζμπέιλ του Λιβάνου και σε άλλες περιοχές, ανακοίνωσε επίσης ο στρατός.

05:00 Αγνοεί η Χαμάς ποιοι από τους ομήρους είναι ακόμα ζωντανοί

Η Χαμάς αγνοεί ποιοι από τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι ζωντανοί και ποιοι είναι νεκροί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι από αυτούς είναι ζωντανοί ή νεκροί, αν σκοτώθηκαν από τα (ισραηλινά) πλήγματα ή αν πέθαναν από την πείνα», είπε ο Μπάσεμ Ναΐμ.

«Οι αιχμάλωτοι κρατούνται από διάφορες ομάδες, σε διαφορετικές τοποθεσίες», εξήγησε.

04:00 Τουλάχιστον 17 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα

Χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά τους χέρια, οι άνθρωποι σκάβουν στα ερείπια κατεστραμμένων σπιτιών για να σώσουν τα θύματα ενός άλλου ισραηλινού βομβαρδισμού στη Ράφα.

Στ’ ανατολικά της πόλης, υπάρχουν παρόμοιες σκηνές καθώς πλήθη αναζητούν ό,τι έχει απομείνει από ένα κτίριο που κονιορτοποιήθηκε από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

Το Ισραήλ όρισε τη Ράφα ως «ασφαλή ζώνη» για τους πολίτες της Γάζας και διέταξε τους ανθρώπους να μετακινηθούν εκεί για να αποφύγουν τις επιθέσεις. Αλλά οι Παλαιστίνιοι έχουν βρει εκεί οτιδήποτε άλλο εκτός από ασφάλεια.

«Ντροπή τους», λέει ο Χιάμ αλ-Γκαρίμπ, κάτοικος της Ράφα και εκτοπισμένος.

«Γιατί αυτό το αίμα;» αναρωτιέται. «Γιατί; Γιατί μας εξοντώνουν; Αν θέλουν να μας εκμηδενίσουν, γιατί δεν το κάνουν μια για πάντα;», προσθέτει.

03:00 Η διάλυση του UNRWA θα θυσίαζε «μια ολόκληρη γενιά παιδιών»

Η διάλυση του Γραφείου Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) θα συνεπαγόταν τη θυσία «μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών» και θα «έσπερνε» μελλοντικούς πολέμους, προειδοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η διάλυση του UNRWA θα ήταν μυωπική. Αν γινόταν, θα θυσιαζόταν μια ολόκληρη γενιά παιδιών, θα σπέρνονταν το μίσος, η αποστροφή και μελλοντικές συρράξεις», τόνισε ο Φιλίπ Λαζαρινί, χαρακτηρίζοντας «αφελές» να νομίζει κανείς πως η διάλυση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες θα μπορούσε να γίνει χωρίς να απειληθεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Τη στιγμή που η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και τον ΟΗΕ δεν σταματά να κλιμακώνεται, κατήγγειλε εκ νέου «εσκεμμένη και συντονισμένη εκστρατεία για να υπονομευθούν» οι δραστηριότητες του UNRWA, με απώτερο στόχο να «τερματιστούν».

«Μέρος αυτής της εκστρατείας περιλαμβάνει να πλημμυρίσουν οι δωρήτριες χώρες από παραπληροφόρηση που έχει σκοπό να τροφοδοτήσει τη δυσπιστία και να αμαυρώσει τη φήμη της υπηρεσίας», υπογράμμισε.

02:20 Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής λέει ότι η αναστολή της χρηματοδότησης της οργάνωσης βοήθειας του ΟΗΕ στη Γάζα επιδεινώνει τα δεινά

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει τους Παλαιστίνιους στην «ώρα της ανάγκης» τους, καθώς οι εκπρόσωποι συζητούν το καθεστώς χρηματοδότησης της UNRWA, της κύριας υπηρεσίας βοήθειας στη Γάζα και για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην περιοχή.

Αρκετές χώρες συνεχίζουν να παρακρατούν τη χρηματοδότηση της UNRWA, της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, εν μέσω ισχυρισμών του Ισραήλ ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού της συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Ο πρεσβευτής, Ριγιάντ Μανσούρ, δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι η απόφαση για αναστολή της χρηματοδότησης, «είτε σκόπιμα είτε όχι», «επιδεινώνει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού, την οποία διαπράττει το Ισραήλ σε έκταση και κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί στη σύγχρονη ιστορία».

Ο Μανσούρ δήλωσε ότι η συνέλευση «δεν μπορεί να κοιτάξει αλλού» από «τη συνεχιζόμενη παρεμπόδιση από το Ισραήλ των ανθρωπιστικών υπηρεσιών (της UNRWA) και μια εκστρατεία δυσφήμισης που έχει προκαλέσει αναταραχή στην οικονομική της κατάσταση μετά την ξαφνική αναστολή της χρηματοδότησης από αρκετούς μεγάλους χορηγούς».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο γενικός επίτροπος της UNRWA Philippe Lazzarini δήλωσε ότι η υπηρεσία αντιμετωπίζει «οικονομική κρίση». Μετά τις αξιώσεις του Ισραήλ, 16 χώρες έχουν διακόψει τη χρηματοδότησή τους προς τον οργανισμό, «συνολικού ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε.

01:55 Απομακρύνθηκε το πλοίο από την Υεμένη αφού υπέστη ζημιές σε επίθεση

Το φορτηγό πλοίο που φέρεται να έγινε στόχος νωρίτερα σήμερα έχει κατασβέσει τη φωτιά στο πλοίο και έχει απομακρυνθεί από την Υεμένη, σύμφωνα με το UK Maritime Trade Operations (UKMTO).

Οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχαν ανταποκριθεί μετά την επίθεση που δέχθηκε το πλοίο περίπου 91 ναυτικά μίλια (168 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Άντεν της Υεμένης και το πλήρωμα φέρεται να είναι σώο και αβλαβές.

Οι Χούτι στην Υεμένη δήλωσαν ότι στόχευσαν το MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα και το αναγνώρισαν ως «ισραηλινό πλοίο».

Το UKMTO είχε αναφέρει ότι σημειώθηκε μια έκρηξη κοντά στο πλοίο και μια άλλη που προκάλεσε ζημιές στο πλοίο, γεγονός που φαίνεται να παραπέμπει σε δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους των Χούτι που εκτοξεύτηκαν εναντίον του πλοίου.

01:30 Ρουκέτα της Χεζμπολάχ προκαλεί ζημιές σε στύλο ηλεκτρισμού, προκαλώντας black out σε πολλές βόρειες πόλεις

Μία από τις ρουκέτες του τελευταίου καταιγισμού βλημάτων που εκτόξευσε προς το Ισραήλ η Χεζμπολάχ του Λιβάνου προσγειώθηκε κοντά σε στύλο κοινής ωφέλειας, προκαλώντας ζημιές που διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε αρκετές κοινότητες στο βορρά, σύμφωνα με το περιφερειακό συμβούλιο Mateh Asher.

Σε ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρεται ότι η Ισραηλινή Ηλεκτρική Εταιρεία εργάζεται για την επισκευή του κατεστραμμένου πομπού. Δεν διευκρινίζει πόσες πόλεις της περιοχής έχασαν ρεύμα.

«Ζητάμε από το κοινό να ακούσει τις οδηγίες της Διοίκησης του Εσωτερικού Μετώπου και των αξιωματικών ασφαλείας της κοινότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

01:05 Ο Ισραηλινός στρατός λέει πως διερευνά δολοφονία 10χρονου Παλαιστίνιου στη Δ. Όχθη

Οι IDF δηλώνουν ότι ερευνούν τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου αγοριού εν μέσω συγκρούσεων σε χωριό της Δυτικής Όχθης.

Νωρίτερα σήμερα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και η ομάδα δικαιωμάτων Yesh Din ανέφεραν ότι ένα 10χρονο αγόρι, ο Amr Mohamed Najjar, πυροβολήθηκε νεκρός από στρατιώτες των IDF στο Burin, κοντά στη Ναμπλούς.Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα επιχειρούσαν στο Burin όταν διάφοροι ύποπτοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες.

Οι IDF λένε ότι οι στρατιώτες ανταπέδωσαν με αληθινά πυρά και λίγο αργότερα έλαβαν αναφορές ότι ένας ανήλικος Παλαιστίνιος χτυπήθηκε.

«Οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται», αναφέρει το IDF.

00:42 Πρωτοφανές κύμα παραιτήσεων ανώτερων αξιωματικών συγκλονίζει τη μονάδα μέσων ενημέρωσης του ισραηλινού στρατού

Μια σειρά παραιτήσεων υψηλόβαθμων αξιωματικών στο τμήμα μέσων ενημέρωσης του ισραηλινού στρατού αποκάλυψε εσωτερικές διαμάχες και επιχειρησιακές προκλήσεις.

Σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη που έχει περάσει απαρατήρητη, μια σειρά παραιτήσεων υψηλόβαθμων αξιωματικών στο τμήμα μέσων ενημέρωσης του ισραηλινού στρατού ήρθε στην επιφάνεια, ρίχνοντας φως στις εσωτερικές διαμάχες και το επιχειρησιακό χάος. Ο υποστράτηγος Μποτμπόλ, ένα βασικό στέλεχος του θεσμού του εκπροσώπου Τύπου του στρατού, μαζί με την εξέχουσα προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης Μοράν Κατζ, παραιτήθηκαν, επικαλούμενοι αγεφύρωτες διαφορές με τις οδηγίες της ηγεσίας. Οι παραιτήσεις επεκτείνονται και στον Ρίτσαρντ Χακχάτ, τον εκπρόσωπο των ξένων μέσων ενημέρωσης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την αταξία στις τάξεις, ιδίως στο σώμα διορισμών.

Οι ρίζες της δυσαρέσκειας

Οι αποκαλύψεις του Καναλιού 14 του Ισραήλ υπογράμμισαν μια βαθιά ριζωμένη δυσαρέσκεια με την τρέχουσα ηγεσία του Ντανιέλ Χαγκάρι, του εκπροσώπου του στρατού. Ο Χαγκάρι, πρώην διοικητής μονάδας ναυτικών καταδρομών χωρίς προηγούμενη εμπειρία στα μέσα ενημέρωσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης. Το ηγετικό του στυλ και οι αποφάσεις του φέρεται να έχουν οδηγήσει σε τεταμένες σχέσεις εντός της ομάδας, συμβάλλοντας στην απόφαση αρκετών ανώτερων αξιωματικών να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Αυτό το κύμα παραιτήσεων περιγράφεται ως άνευ προηγουμένου, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια συγκυρία που θεωρείται κρίσιμη για την επιχειρησιακή ακεραιότητα του θεσμού.

00:30 Τα πλοία που εισέρχονται στα ύδατα της Υεμένης πρέπει τώρα να λάβουν άδεια

Τα πλοία θα πρέπει να λαμβάνουν άδεια από την ελεγχόμενη από τους Χούθι Αρχή Θαλασσίων Υποθέσεων της Υεμένης πριν εισέλθουν στα ύδατα της Υεμένης, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας των Χούθι, Misfer Al-Numair.

«(Είμαστε) έτοιμοι να βοηθήσουμε τα αιτήματα για άδειες και να ταυτοποιήσουμε τα πλοία με το Πολεμικό Ναυτικό της Υεμένης και επιβεβαιώνουμε ότι αυτό γίνεται από ανησυχία για την ασφάλειά τους», αναφέρει ο Al-Numair στο δημόσιο πρακτορείο της Υεμένης SABA.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι τα πλοία υποβρυχίων καλωδίων πρέπει να λαμβάνουν άδεια από τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις στη Σαναά, πριν εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Υεμένης.

00:10 Η ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση και τι αφορούσε

Το αμερικανικό κείμενο της συνάντησης της Χάρις με τον Γκαντζ είναι σε μεγάλο βαθμό μια συλλογή από σημεία συζήτησης σχετικά με τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, της υποστήριξης του δικαιώματος του Ισραήλ να αμυνθεί και της ανάγκης για το Ισραήλ να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο και εφαρμόσιμο ανθρωπιστικό σχέδιο» για το πώς θα προστατεύσει τους αμάχους αν επιλέξει να επεκτείνει την χερσαία εισβολή του στη νότια πόλη της Ράφα στη Γάζα.

Ακόμη συζητήθηκε η ανάγκη «να λάβει το Ισραήλ πρόσθετα μέτρα για να αυξήσει τη ροή βοήθειας στη Γάζα- και την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των ομήρων και την είσοδο βοήθειας στη Γάζα και σε όλη τη Γάζα». Η Χάρις «εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα και την πρόσφατη φρικτή τραγωδία γύρω από μια αυτοκινητοπομπή βοήθειας στη βόρεια Γάζα», αναφέρει το αμερικανικό κείμενο. Η αντιπρόεδρος «συζήτησε επίσης τον επείγοντα χαρακτήρα της επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους» και χαιρέτισε την «εποικοδομητική προσέγγιση του Ισραήλ στις συνομιλίες για τους ομήρους», προστίθεται.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γκαντζ συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και τον τσάρο του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή Μπρετ Μακ Γκερκ. Αύριο θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

23:45 Η αντιπρόεδρος Χάρις συναντά τον Gantz στην Ουάσινγκτον και εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις «εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα», αλλά και αναγνώρισε την «εποικοδομητική προσέγγιση» του Ισραήλ στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τους ομήρους, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον υπουργό πολέμου Μπένι Γκαντζ που επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το κείμενο του Λευκού Οίκου.

Η Χάρις είναι ένας από τους πολλούς κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους που συναντήθηκαν με τον Γκαντζ, ο οποίος ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα μια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον που θεωρείται ότι αποσκοπεί εν μέρει στην εξομάλυνση των εντάσεων στις σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ, καθώς ο τελευταίος χάνει όλο και περισσότερο την υπομονή του με τη δίωξη του πολέμου από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου αρνήθηκε να υπογράψει την επίσκεψη του Γκαντς, την οποία θεωρεί ως μέρος μιας προσπάθειας υπονόμευσης της εξουσίας του, και διέταξε την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον να μην παράσχει στον υπουργό του πολεμικού γραφείου καμία βοήθεια όσο ο Γκαντς βρίσκεται στην πόλη.

23:20 Έκθεση του ΟΗΕ διαπιστώνει σεξουαλική βία στις 7 Οκτωβρίου και στη Δυτική Όχθη

Μια αναμενόμενη έκθεση του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι διαπράχθηκαν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου εντός του Ισραήλ, καθώς και εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Η Pramila Patten, ειδική αντιπρόσωπος για τη σεξουαλική βία σε συγκρούσεις, συζήτησε με δημοσιογράφους τα αποτελέσματα μιας αποστολής στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου, οι παράμετροι της οποίας είχαν προεγκριθεί από το Τελ Αβίβ. Η ίδια δήλωσε ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι η σεξουαλική βία που σχετίζεται με τις συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων των βιασμών και των ομαδικών βιασμών, συνέβη κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου σε τουλάχιστον τρεις τοποθεσίες», μεταξύ των οποίων και στο μουσικό φεστιβάλ Nova.

Πρόσθεσε ότι η ομάδα της δεν πήρε συνέντευξη από κανέναν επιζώντα σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων και: «Στο Κιμπούτς Μπε’έρι … Ορισμένοι ισχυρισμοί για σεξουαλική βία, που είχαν αναφερθεί προηγουμένως και είχαν δημοσιευτεί έντονα στα μέσα ενημέρωσης, διαπιστώσαμε ότι ήταν αβάσιμοι».

Στη Δυτική Όχθη, η ομάδα της διαπίστωσε «σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση Παλαιστινίων, ανδρών και γυναικών υπό κράτηση» μαζί με «δυσανάλογη σωματική και σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης και των απειλών βιασμού κατά τη διάρκεια επιδρομών σε σπίτια, συμπεριλαμβανομένης της νύχτας, και στα σημεία ελέγχου».

23:00 Ομολογίες ύστερα από ανάκριση καταγγέλουν όμηροι των Ισραηλινών στρατιωτών

Η UNRWA λέει ότι οι ισραηλινές αρχές βασάνισαν κρατούμενο προσωπικό της.
Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές βασάνισαν ορισμένα μέλη του προσωπικού της κατά τη διάρκεια της κράτησης και της ανάκρισης.

«Κάποιοι από το προσωπικό μας μετέφεραν στις ομάδες της UNRWA ότι εξαναγκάστηκαν σε ομολογίες υπό βασανιστήρια και κακομεταχείριση» ενώ ερωτήθηκαν για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της στο AFP.

22:40 Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν στρατιωτικά το Ισραήλ, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ — παρά την άρνηση της κυβέρνησης να ανοίξει περισσότερα περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εκστρατεία του Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθούν. Έχουμε παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ επειδή είναι συνεπής με αυτόν τον στόχο», είπε ο Μίλερ σε μια ενημέρωση.

Ο Μίλερ είπε ότι «η ηγεσία της Χαμάς που σχεδίασε και σχεδίασε την 7η Οκτωβρίου συνεχίζει να είναι ελεύθερη μέσα στη Γάζα» και «συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για αθώους πολίτες εντός του Ισραήλ».

«Υποστηρίζουμε τη νόμιμη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και γι’ αυτό συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε στρατιωτικά», πρόσθεσε.

22:25 Αρκετοί νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στη νότια Γάζα

Σύμφωνα με το Al Jazeera έχουν αναφερθεί πολλοί θάνατοι μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο ένα σπίτι κοντά στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο, ανατολικά του Khan Younis.

Νωρίτερα, εμείς οι συνάδελφοί μας αναφέραμε ότι ακούσαμε δυνατές εκρήξεις στη νότια πόλη της Γάζας

22:00 Οι όμηροι της Χαμάς πιθανότητα να βιάστηκαν, λέει ο ΟΗΕ

Ομάδα του ΟΗΕ ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι βιάστηκαν όμηροι στη Γάζα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα η Πράμιλα Πάτεν, ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία και τις γυναίκες.

Ο Πάτεν είπε ότι υπάρχουν «σαφείς και πειστικές πληροφορίες» ότι ορισμένοι όμηροι συνελήφθησαν στη Γάζα και υπέστησαν σεξουαλική βία και «εύλογη βάση» να πιστεύει ότι η σεξουαλική βία συνεχίζεται.

21:30 Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που λέει ότι δείχνει μια επίθεση από πολεμικά του αεροσκάφη νωρίτερα σήμερα σε «πολλά στρατιωτικά κτίρια» που ανήκουν στη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας «ύποπτος εναέριος στόχος» πέρασε στο Ισραήλ από λιβανέζικο έδαφος και αναχαιτίστηκε από την αεροπορική άμυνα.

Αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου σήμανε συναγερμός στην Άνω Γαλιλαία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, με αναφορές να αναφέρουν πιθανή εισβολή drone. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι συναγερμοί πυραύλων ήχησαν μετά την εκτόξευση του αναχαιτιστή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης αναχαίτιση εισερχόμενων πυρών από την περιοχή Mount Dov και είπε ότι στόχευσε με βομβαρδισμούς τις θέσεις εκτόξευσης στο νότιο Λίβανο.

21:20 Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ισραηλινούς εποίκους είναι σημαντικές και άνευ προηγουμένου

Ο Αμίρ Νταούντ, από την επιτροπή της Παλαιστινιακής Αρχής για το διαχωριστικό τείχος και τους οικισμούς, λέει ότι οι επιθέσεις εποίκων έχουν αυξηθεί παρά τις αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές κυρώσεις.

«Τον Φεβρουάριο, οι άποικοι πραγματοποίησαν 129 επιθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με 38 επιθέσεις συγκεντρωμένες στην επαρχία της Ναμπλούς, 37 στη Χεβρώνα και 17 στην περιοχή της Ραμάλα», λέει ο Daoud στο Al Jazeera.

«Τον περασμένο μήνα παρατηρήθηκε επίσης μια σημαντική και επικίνδυνη κλιμάκωση σε κατασχέσεις και κλοπές περιουσίας πολιτών, βοοειδών και αγροτικού εξοπλισμού καθώς και οχημάτων, χρημάτων, χρυσού και κινητών τηλεφώνων», προσθέτει.

Οι επιθέσεις, λέει ο Daoud, κλιμακώθηκαν μετά την επιβολή των κυρώσεων, σε αυτό που αποκαλεί «μια ξεκάθαρη πρόκληση για τον κόσμο και ένα μήνυμα ότι οι κυρώσεις δεν θα αποτρέψουν τους εποίκους.

21:00 Πακέτα βοήθειας… προσγειώνονται στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος ακτιβιστής μοιράστηκε πλάνα από ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Το βίντεο, που επαληθεύτηκε από τη μονάδα ελέγχου γεγονότων Sanad του Al Jazeera, δείχνει κατοίκους να τρέχουν για να φτάσουν στα σημεία όπου πετούσε η βοήθεια με αλεξίπτωτο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προμήθειες εν μέσω της πολιορκίας του Ισραήλ στον παράκτιο θύλακα.

Το άτομο που δημοσίευσε το βίντεο, ο Jannat Noufer, χαρακτήρισε αυτή την αεροπορική ρίψη «το καθημερινό γεγονός ταπείνωσης στη βόρεια Γάζα», καθώς οι λιμοκτονούντες Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κυνηγήσουν πακέτα με προμήθειες που δεν επαρκούν για τις ανάγκες τους, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να εμποδίζει την είσοδο βοήθειας.

View this post on Instagram

A post shared by ganna (@gannat.nofal)

20:40 Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής φτάνει στην Τουρκία

Ο αρχηγός της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς έφτασε στην Τουρκία για μια σειρά συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Παλαιστίνιου αξιωματούχου θα διαρκέσει τρεις ημέρες και συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Χουσεΐν αλ-Σέιχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί με τον Ερντογάν την Τρίτη, δήλωσε νωρίτερα ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα θα είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

20:20 Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν τον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στην πόλη της Γάζας

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα αναφέρει ότι πολλά θύματα προκλήθηκαν από έναν ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο τον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στη βόρεια Γάζα.

Ο ακριβής αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση δεν είναι σαφής προς το παρόν.

Αυτός ο κυκλικός κόμβος, στα νότια της πόλης της Γάζας, είδε μια ισραηλινή επίθεση σε αιτούντες βοήθεια χθες που σκότωσε «δεκάδες», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

20:10 Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου συναντά τον απεσταλμένο των ΗΠΑ

Το γραφείο του Najib Mikati αναφέρει στο X ότι σήμερα το απόγευμα, δέχθηκε τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών Amos Hochstein, ο οποίος τον ενημέρωσε για «τις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιτύχει τον τερματισμό των στρατιωτικών ενεργειών».

Ο Χόχσταϊν μεσολαβεί μεταξύ της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και του Ισραήλ, οι οποίες ανταλλάσσουν πυρά στα νότια σύνορα του Λιβάνου από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο.

Η μονοήμερη επίσκεψή του στον Λίβανο πραγματοποιείται καθώς κλιμακώνονται τα ισραηλινά χτυπήματα στο λιβανικό έδαφος.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Λίζα Τζόνσον συμμετείχε επίσης στη συνάντηση, ανέφερε το γραφείο του Μικάτι.

19:45 Οι Χούθι της Υεμένης επιβεβαιώνουν πυραυλική επίθεση στο «ισραηλινό πλοίο» MSC Sky

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης Yahya Saree επιβεβαιώνει κατά την τελευταία του τηλεοπτική δήλωση ότι η ομάδα έπληξε επιτυχώς το MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα, το οποίο προσδιόρισε ως «ισραηλινό πλοίο».

Ο Saree είπε ότι το φορτηγό πλοίο στοχεύτηκε με αντιπλοϊκούς πυραύλους και χτυπήθηκε άμεσα, φαίνεται να επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές βρετανών ναυτιλιακών παρατηρητών ότι χτυπήθηκε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Λιβερίας, που συνδέεται με το Ισραήλ, που έπλεε από τη Σιγκαπούρη στο Τζιμπουτί.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό έγινε λίγες ώρες αφότου οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πολλά πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Μέσα από αυτές τις δύο επιχειρήσεις», είπε ο Saree, «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν την ικανότητά τους να στοχεύουν πολεμικά και μη πολεμικά πλοία ταυτόχρονα και ότι οι επιχειρήσεις τους κλιμακώνονται και συνεχίζονται στην Ερυθρά και Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στο Μπαμπ αλ -Μαντέμπ, μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

19:30 Η Αραβική Ομάδα καταδικάζει το αδιέξοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Αραβική Ομάδα των 22 εθνών στα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασε την «επανειλημμένη αποτυχία» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εφαρμόσει τα καθήκοντά του για τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα.

«Το σχέδιο ψηφίσματος αντικατόπτριζε μια ισορροπημένη θέση και έδωσε προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές διαστάσεις για να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ωστόσο ήταν απογοητευτικό να βλέπουμε ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας να χρησιμοποιεί το δικαίωμα βέτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Abdullah Ali Fadhel al-Saadi. ο πιο πρόσφατος στόχος βέτο των ΗΠΑ στο συμβούλιο.

«Αυτό επέτρεψε στην ισραηλινή στρατιωτική μηχανή να συνεχίσει τις σφαγές της εναντίον Παλαιστινίων αμάχων», πρόσθεσε, απαριθμώντας τον αντίκτυπο του πολέμου στους αμάχους, ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα παιδιά, και τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση.

Η Αραβική Ομάδα είπε ότι τα κράτη μέλη του ΟΗΕ πρέπει «να σταματήσουν αυτή την τρέλα και να σταματήσουν την παλαιστινιακή αιματοχυσία.

19:00 Η χρήση του βέτο από τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ από τις 7 Οκτωβρίου

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πιο πρόσφατο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ενός ψηφίσματος που θα απαιτούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ρίξτε μια ματιά στις άλλες φορές που οι ΗΠΑ άσκησαν αυτήν τη δυνατότητα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος:

INTERACTIVE Israel war on Gaza US vetoes another UN resolution

18:30 Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τρεις Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Al-Amari από τις 7 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον Taha Al-Bis, ο οποίος επιβλέπει τις επιτροπές που εκπροσωπούν τους κατοίκους του προσφυγικού καταυλισμού που βρίσκεται νότια της Al-Bireh, εβδομαδιαίες στρατιωτικές επιδρομές πραγματοποιούνται από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών νεαρών ανδρών και τον τραυματισμό δεκάδων. Οι επιδρομές κατέληξαν επίσης στη σύλληψη 28 κατοίκων», είπε ο Αλ-Μπις στο Al Jazeera.

Ο 16χρονος ήταν από το στρατόπεδο Qalandiya, αλλά επισκεπτόταν συγγενείς του στο Al-Amari όταν πυροβολήθηκε μαζί με αρκετούς άλλους που τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς και δακρυγόνα.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε δεκάδες σπίτια μέσα στον καταυλισμό και τα βανδάλισαν. Κατέστρεψαν επίσης έξι οχήματα», είπε ο Αλ Μπις.

«Αυτές οι εισβολές είναι μέρος του πολέμου που διεξάγουν οι δυνάμεις κατοχής εναντίον παλαιστινιακών προσφύγων για να κάνουν τη ζωή τόσο αφόρητη για τους ανθρώπους που θα έφευγαν πρόθυμα», πρόσθεσε.

18:15 Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι «ρεκόρ» φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισέρχονται στη Γάζα

Καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ επικρίνουν έντονα το Ισραήλ επειδή εμπόδισε τη βοήθεια να εισέλθει στη Λωρίδα και να φτάσει στους πιο άπορους, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι ένα «ρεκόρ» 277 φορτηγών εισήλθαν στη Γάζα χθες.

Η υπηρεσία Συντονισμού Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη του Ισραήλ (COGAT) ανέφερε ότι από αυτόν τον αριθμό, 187 φορτηγά μετέφεραν τρόφιμα, 16 μετέφεραν νερό, 47 έφεραν εξοπλισμό καταφυγίων, 10 είχαν ιατρικές προμήθειες και 17 άλλα φορτηγά μετέφεραν ένα μείγμα ειδών.

Συνολικά, ισχυρίστηκε ότι τα φορτηγά που εισήλθαν στον πολιορκημένο θύλακα είτε μέσω του Ισραήλ είτε μετά από ισραηλινή επιθεώρηση την Κυριακή μετέφεραν 5.580 τόνους βοήθειας για τους Παλαιστίνιους.

18:05 Οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν ένα παλαιστίνιο αγόρι στο Μπουρίν

Ο εντεκάχρονος Amr Najjar πυροβολήθηκε στο κεφάλι με πραγματικά πυρά στο Burin, ένα χωριό νοτιοδυτικά της Nablus, αναφέρει η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο χωριό τραυματίστηκαν και άλλοι δύο Παλαιστίνιοι: ένας 19χρονος που πυροβολήθηκε στο στήθος και ένας 30χρονος που δέχθηκε σωματική επίθεση από Ισραηλινούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

18:00 Σκάφος αναφέρει περιστατικό νοτιοανατολικά του Άντεν της Υεμένης

Η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey λέει ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτυπήθηκε και εξέδωσε σήμα κινδύνου καθώς η υπηρεσία Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη 91 ναυτικά μίλια (περίπου 168 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Άντεν.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτο εάν το σκάφος επλήγη άμεσα ή υπέστη ζημιές από κοντινές εκρήξεις, είπε ο Ambrey.

Ο Ambrey αναγνώρισε το πλοίο ως πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Λιβερίας, συνδεδεμένο με το Ισραήλ, το οποίο εκτελούσε δρομολόγια από τη Σιγκαπούρη στο Τζιμπουτί. Καμία υπηρεσία δεν αποκάλυψε το όνομα του σκάφους.

«Το σκάφος καταχωρήθηκε ως εκμεταλλευόμενο από την ισραηλινή εταιρεία ZIM Integrated Shipping Services. Αυτό μπορεί να ήταν μια ξεπερασμένη συνεργασία, καθώς το σκάφος δεν ήταν καταχωρισμένο σε άλλες δημόσιες πηγές», πρόσθεσε ο Ambrey.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνέχισε να μεταδίδει σήμα αναγνώρισης μετά το συμβάν, ανέφερε.

17:30 Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν δύο ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στο Χαν Γιουνίς.

Η ένοπλη ομάδα ανέφερε στο Telegram ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος βρισκόταν σε «μια αποστολή πληροφοριών εχθρού» δυτικά της πόλης Χαν Γιουνίς.

17:20 Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο Josep Borrell λέει ότι απηχεί την έκκληση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris για «άμεση» παύση των μαχών στον πολιορκημένο και βομβαρδισμένο παράκτιο θύλακα.

«Τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο για μια απόφαση του ΣΑΗΕ προς αυτό», λέει, αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ ασκούν βέτο σε ψηφίσματα που ζητούν κατάπαυση του πυρός.

«Ο αντιπρόεδρος είπε σωστά ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει την απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση. Ώρα να δράσει το ΣΑΗΕ», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο X.

17:00 Ο επικεφαλής του ΠΟΥ μοιράζεται «ζοφερά ευρήματα» μετά από επίσκεψη σε νοσοκομεία της βόρειας Γάζας

O γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε στο X ότι επισκέφτηκε τα νοσοκομεία al-Awda και Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα το Σαββατοκύριακο.

Είπε ότι διαπίστωσε «σοβαρά επίπεδα υποσιτισμού, παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα, σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, τροφίμων και ιατρικών προμηθειών, κτίρια νοσοκομείων κατεστραμμένα».

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο Al-Awda είναι ιδιαίτερα φρικτή, καθώς ένα από τα κτίρια έχει καταστραφεί», είπε.

Είπε ότι ο ΠΟΥ κατάφερε να παραδώσει 9.500 λίτρα (2.509 γαλόνια) καυσίμου σε κάθε νοσοκομείο και ορισμένες βασικές ιατρικές προμήθειες.

16:50 Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες

Υπάρχει σαφής αύξηση στις ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ιδιαίτερα στα νότια τμήματα της Γάζας.

Τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο τελευταίο ισραηλινό μπαράζ επιθέσεων στην περιοχή Ράφα που κατέστρεψαν δύο κατοικίες.

Εν τω μεταξύ, ακούμε περισσότερες δυνατές εκρήξεις στην πόλη Khan Younis όπου ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί ακόμα μια κατοικημένη γειτονιά.

Η κατάσταση είναι επίσης πολύ τρομερή και κρίσιμη στις κεντρικές περιοχές, συγκεκριμένα στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν τραυματίσει πολίτες.

16:30 Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι έπληξε τις «υπηρεσίες κατασκοπείας» του Ισραήλ

Η ένοπλη ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τις «κατασκοπευτικές υπηρεσίες του Ισραήλ στην τοποθεσία Ruweisat Al-Alam στους κατεχόμενους λόφους Kfar Shuba με κατάλληλα όπλα».

Σε δήλωσή της στο Telegram ανέφερε ότι η επίθεση έγινε «για την υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας» στις 15:20 τοπική ώρα (13:20 GMT).

Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται ένας χάρτης με τον στόχο σημειωμένο σε κόκκινο κύκλο.

16:00 Η ατζέντα της επίσκεψης Γκαντς στην Ουάσιγκτον

Πηγή προσκείμενη στον Ισραηλινό υπουργό πολέμου Benny Gantz δήλωσε στο Al Jazeera ότι το ταξίδι του στις ΗΠΑ αφορούσε την «ενίσχυση της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών, τη διατήρηση της νομιμότητας για τη συνέχιση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα» και τη συνεχή διπλωματική κάλυψη των ΗΠΑ κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Το ταξίδι αποσκοπούσε επίσης στην «προώθηση μιας ρύθμισης για την ασφάλεια στο Λίβανο» εν μέσω της αύξησης των διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών.

Ο Gantz επιδιώκει επίσης «την ενίσχυση της αμερικανικής πίεσης στους διαπραγματευτές, στους διαμεσολαβητές για το θέμα του πλαισίου των ομήρων», πρόσθεσε η πηγή. Αυτό φαίνεται να είναι ένα σημαντικό σημείο εμπλοκής τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνο για το πού βρίσκονται αυτοί οι αιχμάλωτοι πώς θα απελευθερωθούν, πόσοι θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα με πόσους Παλαιστίνιους κρατούμενους, αλλά κυρίως ποιοι είναι ακόμη ζωντανοί.

Και οι συζητήσεις στις οποίες θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων και με τους ηγέτες του Κογκρέσου καθώς και με ορισμένους από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης, θα επικεντρωθούν στις «συμφωνίες εξομάλυνσης [των αραβικών χωρών] που θα αποτελέσουν επίσης μέρος του πολιτικού σχεδίου» – «την επόμενη ημέρα».

15:38 Ισραηλινοί γιατροί αρνούνται να παράσχουν περίθαλψη σε κρατούμενους από τη Γάζα – Δεν αναφέρεται το όνομά τους, τους αποδίδεται πενταψήφιος αριθμός

Η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισραήλ δήλωσε ότι κατέγραψε περιπτώσεις όπου το νοσηλευτικό προσωπικό αρνήθηκε να παράσχει φροντίδα σε κρατούμενους από τη Γάζα.

Η ομάδα δήλωσε ότι κατέγραψε μέτρα περιορισμού και περιορισμένη χορήγηση αναλγητικών σε ασθενείς από τον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα, πράξεις που αντιβαίνουν στην ηθική.

Οι ασθενείς επίσης είπε η ομάδα δεν αναφέρονται με το όνομά τους, αλλά τους αποδίδεται ένας πενταψήφιος αριθμός, ενώ τους απευθύνονται ως «Almoni» (ανώνυμοι). Επιπλέον, υποβάλλονται σε θεραπεία με τα χέρια και τα πόδια τους δεμένα, με τα μάτια δεμένα και με ελάχιστο ρουχισμό.

«Πολλοί από το ιατρικό προσωπικό στο Ισραήλ έχει εκφράσει τη θέση ότι οι κρατούμενοι κάτοικοι της Γάζας αξίζουν μόνο την ελάχιστη φροντίδα για να αποφευχθεί ο θάνατός τους, και ορισμένοι έχουν υποστηρίξει ακόμη και την πλήρη άρνηση πρόσβασης σε ιατρικές εγκαταστάσεις», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

15:34 Στη Βηρυτό απεσταλμένος των ΗΠΑ – Συνομιλίες για τις εχθροπραξίες Ισραήλ – Λιβάνου

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Άμος Χοχστάιν, συναντήθηκε τη Δευτέρα με Λιβανέζους αξιωματούχους σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της βίας κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, καθώς η σύμμαχος της Χαμάς Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα θα ανακόψει τις εχθροπραξίες.

Καθώς ο απεσταλμένος της Ουάσινγκτον έφτασε στη Βηρυτό, ισραηλινοί γιατροί δήλωσαν ότι ένας πύραυλος από τον Λίβανο σκότωσε έναν ξένο εργάτη κοντά στα σύνορα και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους επτά, τα τελευταία θύματα σε μήνες κλιμακούμενων συγκρούσεων.

Ο Χοχστάιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου του Λιβάνου, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, τον Nabih Berri, και επρόκειτο να έχει συνομιλίες με άλλους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Najib Mikati και του αρχηγού του στρατού Joseph Aoun, αναφέρει το AFP.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση της ισραηλινής δράσης κατά της Χεζμπολάχ, ακόμη και αν εξασφαλιστεί εκεχειρία στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης τον Ιανουάριο, ο Χόχσταϊν είχε δηλώσει ότι τόσο ο Λίβανος όσο και το Ισραήλ «προτιμούν» μια διπλωματική οδό για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

15:23 Τι γνωρίζουμε για τις εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Από τον Οκτώβριο, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πλήγματα στα σύνορα, με την αύξηση των εχθροπραξιών να αναζωπυρώνει τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος στη Γάζα απειλεί με κλιμάκωση σε ολόκληρη την περιοχή. Οι εχθροπραξίες φαίνεται να επεκτείνονται μακριά από τις συνοριακές περιοχές τις τελευταίες ημέρες, με το Ισραήλ να διεξάγει πλήγματα σχεδόν 60 χιλιόμετρα μέσα στο λιβανέζικο έδαφος.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, μια επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο της Χεζμπολάχ στον ισραηλινό οικισμό Margaliot στην Άνω Γαλιλαία σκότωσε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυμάτισε αρκετούς ακόμα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια το Ισραήλ προχώρησε σε επίθεση στις πόλεις Χούλα και Μαρκάμπα του νότιου Λιβάνου με βομβαρδισμό φωσφόρου.

Πρόκειται προς το παρόν για τη μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης Χεζμπολάχ-Ισραήλ που έχει σημειωθεί από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006. Η Χεζμπολάχ έχει περιγράψει τα χτυπήματά της ως μέρος μιας εκστρατείας υποστήριξης των Παλαιστινίων που δέχονται πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί.

Στο βόρειο Ισραήλ, η συνεχιζόμενη σύγκρουση έχει αναγκάσει περίπου 96.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ στον Λίβανο, περισσότερα από 100.000 άτομα έχουν εκτοπιστεί.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο έχουν σκοτώσει περίπου 50 αμάχους και περίπου 200 μαχητές της Χεζμπολάχ. Οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ έχουν σκοτώσει περίπου δώδεκα ισραηλινούς στρατιώτες και έξι αμάχους.

15:11 ΟΗΕ: Ανησυχητική η κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο Φόλκερ Τερκ δήλωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα έχει ήδη επεκταθεί σε γειτονικές χώρες.

«Ανησυχώ βαθύτατα ότι σε αυτή την πυριτιδαποθήκη, οποιαδήποτε σπίθα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μεγάλη πυρκαγιά», δήλωσε ο Turk, Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Αυτό θα είχε επιπτώσεις σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής, και σε πολλές πέραν αυτής».

Χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανησυχητική» τη στρατιωτική κλιμάκωση στον νότιο Λίβανο μεταξύ του Ισραήλ, της Χεζμπολάχ και άλλων ένοπλων ομάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά ακόμα τραυματίστηκαν στο Ισραήλ μετά από επίθεση προερχόμενη από τον Λίβανο. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο νεκρός είναι αλοδαπός εργάτης όπως και δύο από τους τραυματίες.

Οι IDF απάντησαν με αλλεπάλληλες επιθέσεις στον νότιο Λίβανο,  ενώ τοπικό μέσο έκανε λόγο για χρήση φωσφόρου από τις IDF,

15:03 Reuters: Αξιωματούχος της Χαμάς λέει ότι οι συνομιλίες στο Κάιρο θα συνεχιστούν παρά την απουσία του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η παλαιστινιακή ομάδα συνεχίζει τις συνομιλίες για την εξασφάλιση εκεχειρίας στη Γάζα, παρά την απόφαση του Ισραήλ να μην συμμετάσχει σε αυτές.

«Οι συνομιλίες στο Κάιρο συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, ανεξάρτητα από το αν η αντιπροσωπεία της κατοχής είναι παρούσα στην Αίγυπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δημοσιεύματα ανέφεραν νωρίτερα ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις επειδή η Χαμάς αρνήθηκε το αίτημά της για έναν κατάλογο με τα ονόματα όλων των ομήρων που είναι ακόμη εν ζωή.

Αντιπροσωπείες από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ συμμετέχουν στις συνομιλίες ως διαμεσολαβητές.

14:44 Σε αγωγή κατά του Ισραήλ θα συμμετέχει και το Συνδικάτο Δημοσιογράφων του Λιβάνου

Το Συνδικάτο Δημοσιογράφων του Λιβάνου ανακοινώνει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις αγωγές που θα κατατεθούν κατά του Ισραήλ ενώπιον του ΔΔΔ.

14:28 Νέες εντολές εκκένωσης από τις IDF

Ο ισραηλινός στρατός διατάζει τις εκτοπισμένες οικογένειες να εκκενώσουν την πόλη Χαμάντ προς τη Ντέιρ Αλ Μπαλάχ, η οποία δέχεται καθημερινά βάναυσους βομβαρδισμούς.

14:14 Το Ισραήλ βομβάρδισε ομαδικό τάφο στη βόρεια Γάζα

Το Ισραήλ βομβάρδισε έναν προσωρινό ομαδικό τάφο στην περιοχή Block Two του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, αφήνοντας πτώματα διάσπαρτα στο νεκροταφείο, σύμφωνα με την ομάδα του Al Jazeera που βρίσκεται επί τόπου.

«Αυτά είναι τα μέλη ορισμένων από τους μάρτυρες που εγώ προσωπικά τοποθέτησα στο σάβανο», δήλωσε ένας άνδρας, ο οποίος έθαψε μια γιαγιά, θείες και έναν θείο στο συγκεκριμένο νεκροταφείο.

«Ο ομαδικός τάφος δεν προβάλει καμία αντίσταση, δεν έχει πυραύλους. Στοχοποιήθηκαν από ένα αεροσκάφος F16», πρόσθεσε.

14:10 Ταϊλάνδος εργάτης ο νεκρός από την επίθεση στο βόρειο Ισραήλ

Ισραηλινοί διασώστες έκαναν σήμερα λόγο για τον θάνατο ενός ξένου εργάτη, που σκοτώθηκε από πύραυλο, στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Αντιαρματικός πύραυλος έπληξε «ξένους εργάτες σε μια φυτεία», σκοτώνοντας έναν από αυτούς και τραυματίζοντας τουλάχιστον επτά άλλους, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Magen David Adom, το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού.

Δύο τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους διασώστες, που δεν διευκρίνισαν ποια είναι η εθνικότητα των θυμάτων.

Η προέλευση των πυρών δεν είναι γνωστή προς το παρόν.

Όμως αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχο της Χαμάς, και τον ισραηλινό στρατό σημειώνονται καθημερινά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και από τις δύο πλευρές.

14:03 Ισραηλινός στρατός: Νέες επιχειρήσεις στη Χαν Γιουνίς – Δεκάδες συλλήψεις

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν νέες επιχειρήσεις στο συγκρότημα κατοικιών Hamad Town στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Η ανακοίνωση στο Χ ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις στόχευσαν, όπως είπαν, την υποδομή της Χαμάς στη γειτονιά, προσθέτοντας ότι πολλοί μαχητές της οργάνωσης κατέφυγαν στην περιοχή από μάχες σε άλλες περιοχές της Χαν Γιουνίς.

Οι επιδρομές των ισραηλινών κομάντος με στόχο «αποθήκες όπλων, κρησφύγετα και άλλες υποδομές» της Χαμάς πραγματοποιήθηκαν μετά από «μεγάλο συγκεντρωτικό κύμα αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή», προστίθεται.

Ο στρατός ανέφερε ότι περίπου 80 ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν στην περιοχή, μεταξύ των οποίων μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Έντονες συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και μαχητών βρίσκονται σε εξέλιξη στη Χαν Γιουνίς τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με αναφορές και από τις δύο πλευρές.

13:48 Reuters: Ο Ερντογάν και ο Αμπάς θα συζητήσουν για την παράδοση βοήθειας στη Γάζα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συζητήσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη διάρκεια συνομιλιών αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Μιλώντας σε διπλωματικό φόρουμ στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ Μάλκι δήλωσε ότι ο Αμπάς θα επισκεφθεί την Άγκυρα την Τρίτη και θα συναντηθεί με τον Ερντογάν.

«Η Τουρκία παρέχει εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σε συντονισμό με την Αίγυπτο από την έναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ… Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας θα συζητηθούν επίσης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τον πρόεδρο Αμπάς», δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Η Τουρκία, η οποία έχει επικρίνει δριμύτατα το Ισραήλ για τις επιθέσεις του στη Γάζα και έχει υποστηρίξει μέτρα για να δικαστεί για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο, έχει επανειλημμένα ζητήσει εκεχειρία. Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έχει άμεση εμπλοκή στις συνομιλίες εκεχειρίας.

13:42 Βίντεο δείχνει επίθεση σε άτομα που κουβαλούν αλεύρι

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε πλάνα από τον βομβαρδισμό δύο Παλαιστινίων, οι οποίοι μετέφεραν μια σακούλα αλεύρι και ένα ποδήλατο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο στρατός ισχυρίστηκε ότι ήταν τρομοκράτες που κρατούσαν ένα RPG, ακόμη και όταν οι πληροφορίες επί τόπου και η επιβεβαίωση από ειδικούς αναφέρουν ότι αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο δεν μπορεί να είναι όπλο, δεδομένου του τρόπου που μεταφέρεται και της φύσης της έκρηξης, αναφέρει το Quds News Network.

13:28 Αναβολή της σύσκεψης για τις προετοιμασίες ασφαλείας για το Ραμαζάνι – Λόγους υγείας επικαλέστηκε ο Νετανιάχου

Μια συνάντηση σχετικά με τις προετοιμασίες ασφαλείας για το Ραμαζάνι που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, με τη συμμετοχή του Νετανιάχου, ακυρώθηκε.

Την Κυριακή, ο Νετανιάχου απουσίαζε επίσης από μια κυβερνητική συνεδρίαση, λόγω του ότι είχε γρίπη. Μια συζήτηση στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και ασφάλειας που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα με την παρουσία του ακυρώθηκε επίσης.

13:20 Ξαδέλφη της 6χρονης Χιντ είναι εγκλωβισμένη στα ερείπια του σπιτιού της – Κάλεσε για βοήθεια

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera μεταδίδει ότι ένα κορίτσι, η Hala Hamada που είναι ξαδέλφη της Hind Rajab, είναι παγιδευμένο κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της οικογένειάς της στην πόλη Hamad City μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού από τον στρατό του Ισραήλ που σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά της.

Το παιδί έκανε πολλά τηλεφωνήματα στο θείο της απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι η 6χρονη Hind είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν σκοτώσει τους συγγενείς της που βρισκόταν μέσα σε αυτό. Το κορίτσι πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια αλλά τελικά εντοπίστηκε νεκρό μετά από αρκετές ημέρες όπως και η αντιπροσωπεία της Ερυθράς Ημισελήνου που είχε φτάσει στο σημείο για να την απεγκλωβίσει.

Η 6χρονη Χιντ

13:12 Αλλεπάλληλα χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στην πόλη Chihine του νότιου Λιβάνου στην περιοχή της Τύρου, σύμφωνα με τοπικά λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπήρχαν προς το παρόν αναφορές για θύματα.

12:55 Τζιχάντ: Το Ισραήλ απέτυχε να συντρίψει την αντίσταση – Οι ΗΠΑ επιδιώκουν εκεχειρία για να απελευθερώσουν τους ομήρους, όχι για να σταματήσουν οι μάχες

Ο Μοχάμεντ αλ Χίντι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ομάδας Ισλαμική Τζιχάντ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Ακολουθούν τα βασικά σημεία όσων είπε όπως τα σταχυολόγησε το Al Jazeera:

Το Ισραήλ απέτυχε να συντρίψει την αντίσταση και δεν κατάφερε να ανακτήσει αιχμαλώτους.

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δίνουν όπλα στο Ισραήλ και ρίχνουν ψίχουλα φαγητού στους Παλαιστίνιους.

Η Ουάσιγκτον φοβάται την επέκταση της σύγκρουσης στην περιοχή και επιδιώκει εκεχειρία για να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους, όχι για να σταματήσουν οι μάχες.

Ακόμη και αν περάσει η συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα, η μάχη δεν θα σταματήσει.

Αυτή η αντιπαράθεση θα αυξήσει την ανθεκτικότητα, τη δύναμη και την ικανότητα του παλαιστινιακού λαού να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις.

Όποιος αποφεύγει να συγκρουστεί με το Ισραήλ στην περιοχή θα ζει ως σκλάβος του και ως σκλάβος των ΗΠΑ.

Στο τέλος αυτού του γύρου, η επιρροή του Ισραήλ στην περιοχή και στον κόσμο θα μειωθεί.

12:51 Βομβαρδισμοί με φώσφορο σε πόλεις του Λιβάνου

Βομβαρδισμοί με φώσφορο σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά των πόλεων Χούλα και Μαρκάμπα του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η περιοχή «βλέπει» στην κοιλάδα Χουνίν και τον οικισμό Μαργκαλιότ στην Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ.

Η επίθεση φαίνεται να αποτελεί απάντηση σε προηγούμενη επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο στο ισραηλινό Margaliot, από την οποία σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

12:43 Σιωπηλή πορεία συγγενών ομήρων στην Κνεσέτ

Συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και ακτιβιστές που ζητούν την επιστροφή τους πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία στην Κνεσέτ, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων.

Η πορεία ξεκίνησε με τους συμμετέχοντες να στέκονται έξω από το κτίριο της Κνεσέτ και να μετρούν μαζί μέχρι το 150 – τον αριθμό των ημερών που οι αγαπημένοι τους βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Αργότερα μπήκαν στο εσωτερικό και περπάτησαν για αρκετή ώρα σε διαδρόμους του κτιρίου.

12:33 Ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε επίθεση στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο

Λαμβάνουμε ενημερώσεις σχετικά με την αναφερόμενη επίθεση από τον Λίβανο σε εβραϊκό οικισμό στο βόρειο Ισραήλ.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν ένας αντιαρματικός πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Margaliot, σύμφωνα με τα ισραηλινά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα ισραηλινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο εργάτες ταϊλανδέζικης υπηκοότητας.

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των θυμάτων, η Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοφωνία ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, τέσσερις είναι μέτριας βαρύτητας και ένας είναι ελαφρά τραυματισμένος.

12:24 Οι μαζικές παραιτήσεις στις IDF έρχονται μετά τη δημοσίευση ηχητικού ντοκουμέντου με ομήρους πριν σκοτωθούν από τον στρατό

Μεγάλος αριθμός αξιωματικών ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τη μονάδα που είναι υπεύθυνη για το σύστημα πληροφοριών στον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με το ισραηλινό Chanel 14 που δημοσίευσε την είδηση οι μαζικές παραιτήσεις προέκυψαν από τη διαμαρτυρία των αξιωματικών για τη διεξαγωγή επιχειρησιακών υποθέσεων και «αντανακλούν την κατάσταση αναταραχής» στη μονάδα πληροφοριών που διαχειρίζεται ο Χαγκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύμα παραιτήσεων ήρθε μετά τη δημοσίευση ηχητικού ντοκουμέντου με δύο Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες στιγμές πριν σκοτωθούν κατά λάθος από στρατιώτες του ισραηλινού στρατού.

12:18 Ισραήλ: Δύο Ταϊλανδοί εργάτες τραυματίστηκαν στο βόρειο Ισραήλ μετά από επίθεση του Λιβάνου

Δύο Ταϊλανδοί εργάτες τραυματίστηκαν από αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο κοντά στον εβραϊκό οικισμό Margaliot στο βόρειο Ισραήλ, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom, την οποία επικαλούνται οι Times of Israel, δήλωσε ότι ο ένας από τους άνδρες, ηλικίας 30 ετών, νοσηλεύεται σε μέτρια προς σοβαρή κατάσταση, ενώ ο άλλος άνδρας, ηλικίας 29 ετών, είναι ελαφρά τραυματισμένος.

Νωρίτερα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν ισραηλινές επιθέσεις σε μεθοριακή πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, καθώς και πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος σε διάφορες περιοχές.

12:00 Η μεγαλύτερη επιχείρηση συλλήψεων στη Δυτική Όχθη – Τουλάχιστον 55 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και η Λέσχη Κρατουμένων της Παλαιστίνης αναφέρει ότι «το Ισραήλ απήγαγε τουλάχιστον 55 πολίτες από τη Δυτική Όχθη χθες το βράδυ, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και πρώην κρατουμένων».

11:39 Ισραηλινά αεροσκάφη επιτίθενται σε πόλη του Λιβάνου – Αναφορές για υλικές ζημιές σε πολιτικές υποδομές

Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε πολλά σπίτια στην πόλη Άιτα ας Σαμπ του νότιου Λιβάνου το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τα λιβανέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε περιουσίες, καλλιέργειες και κατοικίες, με στόχο κυρίως τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, ανέφερε το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη έβαλαν επίσης στο στόχαστρο την περιοχή του Χαλίλ Γουάρντε, που γειτονεύει με το Άιτα ας Σαμπ.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι τα αναγνωριστικά αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τις περιοχές του νότιου Λιβάνου, Σιδώνα, Νακούρα, Τσαμάα, Ματζτάλ Ζουν και Ταΐρ Χάρφα.

11:25 Χαμάς: Είναι καθήκον των γειτονικών χωρών να σπάσουν την πολιορκία της Γάζας

  • Ο ηγέτης της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό. Ακολουθούν μερικά από τα κύρια σημεία των δηλώσεών του:
  • Είναι καθήκον των αδελφών μας στις γειτονικές χώρες να αναλάβουν την πρωτοβουλία να σπάσουν την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.
  • Διαβεβαιώνουμε τους Σιωνιστές και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ό,τι δεν γίνεται στο έδαφος δεν θα γίνει με τις μηχανορραφίες της πολιτικής.
  • Η αντίσταση ξεκίνησε τη μάχη του πλημμύρας της Αλ-Άκσα (σσ 7 Οκτώβρη) όταν το Ισραήλ προσπαθούσε να ξεμπερδεύει με το παλαιστινιακό ζήτημα.
  • Η απειλή για τη διάπραξη νέων σφαγών στη Ράφα επιβεβαιώνει την εγκληματική φύση του στρατού κατοχής.
  • Η μάχη της πλημμύρας της Αλ-Άκσα αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της αμερικανικής διοίκησης και την υποκρισία για όσων επικαλούνται την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Καλούμε τους ανθρώπους του έθνους μας να πάνε στο τζαμί Αλ-Άκσα από την πρώτη μέρα του Ραμαζανιού.
  • Είμαστε ευέλικτοι στις διαπραγματεύσεις από ενδιαφέρον για το λαό μας και είμαστε έτοιμοι να τον υπερασπιστούμε πλήρως.

11:09 Αλλάζει τους στίχους του τραγουδιού της Eurovision το Ισραήλ μετά τις αντιδράσεις

Το Ισραήλ συμφώνησε να αλλάξει τους στίχους της πιθανής συμμετοχής του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού οι διοργανωτές έθεσαν ζήτημα με στίχους που φαίνεται να αναφέρονται στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου στη σουηδική πόλη Μάλμε, μπορεί να αποκλείσει διαγωνιζόμενους που θεωρείται ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες του για την πολιτική ουδετερότητα. Το Kan, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, έχει αναλάβει να επιλέξει τη συμμετοχή της χώρας.

Το Kan δήλωσε ότι ζήτησε από τους στιχουργούς του October Rain, να αλλάξουν τους στίχους τους, διατηρώντας παράλληλα την καλλιτεχνική τους ελευθερία. Στη συνέχεια θα επιλέξει επίσημα ένα τραγούδι για να το στείλει στην επιτροπή της Eurovision.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, η οποία διοργανώνει τη Eurovision και είχε δηλώσει προηγουμένως ότι βρισκόταν στη διαδικασία εξέτασης των στίχων, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού της απόφασης του Kan.

Ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας δήλωσε ότι συμφώνησε να κάνει τις αλλαγές μετά από αίτημα του προέδρου της χώρας, Ισαάκ Χέρτζογκ.

«Ο πρόεδρος τόνισε ότι ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, όταν εκείνοι που μας μισούν προσπαθούν να παραμερίσουν και να μποϊκοτάρουν το κράτος του Ισραήλ από κάθε βήμα, το Ισραήλ πρέπει να ακούσει τη φωνή του με υπερηφάνεια και το κεφάλι του ψηλά και να υψώσει τη σημαία του σε κάθε παγκόσμιο φόρουμ, ειδικά φέτος».

11:00 Ο Νετανιάχου διαψεύδει ότι ο Μπάιντεν δεν του απάντησε στο τηλέφωνο μετά τη «σφαγή του ψωμιού»

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου διέψευσε δημοσίευμα του αραβικού Sky News σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό ηγέτη μετά τη «σφαγή του ψωμιού» στην πόλη της Γάζας, λέγοντας στους Times of Israel ότι πρόκειται για «fake news».

Το Ισραήλ, αναφέρει η πρωθυπουργός του Ισραήλ, «δεν ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν μετά το περιστατικό και οι Αμερικανοί, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούν το Ισραήλ για το περιστατικό, δεν ζήτησαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό».

10:41 Πάνω από 30.500 οι νεκροί στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα νέο απολογισμό 30.534 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν τραυματιστεί έχει ανέλθει σε 71.920.

10:38 Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία βλέπει η Αίγυπτος

Εκπρόσωποι της Αιγύπτου, της Χαμάς, του Κατάρ και των ΗΠΑ συνεχίζουν σήμερα στο Κάιρο τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από «σημαντικές προόδους» χθες Κυριακή, μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Η Αίγυπτος συνεχίζει τις εντατικές προσπάθειές της να καταλήξει σε συμφωνία πριν το Ραμαζάνι» που ξεκινά στις 10 ή στις 11 Μαρτίου, μετέδωσε το AlQahera News επικαλούμενο «υψηλόβαθμο αξιωματούχο».

«Υπήρξαν σημαντικές πρόοδοι στις διαπραγματεύσεις» οι οποίες επαναλαμβάνονται από χθες στο Κάιρο χωρίς εκπροσώπους από το Ισραήλ, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε.

10:22 Ο 16χρονος Μουσταφά Αμπού Σαλμπάκ που σκοτώθηκε από ισραηλινή πυρά

Ο στρατός του Ισραήλ δολοφόνησε το παιδί Mustafa Abu Shalbak (16 ετών) στη Ραμάλα σήμερα το πρωί, πυροβολώντας κατευθείαν στο λαιμό και το στήθος του.

10:13 Ψάχνουν στα συντρίμμια στη Ράφα

Δύο βομβαρδισμοί στη Ράφα άφησαν πίσω τους πάνω από 15 θύματα.

10:00 Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν συνάντηση για τις εκδηλώσεις του Ραμαζανιού

Η Μονάδα Εκπροσώπου των IDF ανέφερε ότι ο Αρχηγός του Επιτελείου των IDF, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πραγματοποίησαν κοινή αξιολόγηση της κατάστασης την Κυριακή ενόψει του Ραμαζανιού, όπου συζήτησαν την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και το πως θα ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι Ισραηλινοί Άραβες και οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

09:45 Ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν λόγω υποσιτισμού στη Γάζα ανέρχεται σε 16

Ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν λόγω υποσιτισμού και ανεπαρκούς ιατρικής περίθαλψης στη Γάζα αυξήθηκε σε 16, μετά το θάνατο ενός παιδιού στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar στη Ράφα.

Την Κυριακή, το εκτός λειτουργίας νοσοκομείο Kamal Adwan στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ανέφερε ότι 15 παιδιά πέθαναν ως αποτέλεσμα υποσιτισμού και αφυδάτωσης και ότι άλλα έξι παιδιά βρίσκονταν στην εντατική.

09:30 WSJ: Πιθανή μια συμφωνία στην πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανιού –  Ο Σινουάρ δεν έχει επικοινωνήσει για μία εβδομάδα

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς εκτίμησε ότι η συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανιού, παρά τις δηλώσεις των διαμεσολαβητών ότι τα μέρη μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία εντός ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Αιγύπτιοι και Καταριανοί αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συνομιλίες εξέφρασαν ανησυχία για την πιθανότητα υλοποίησης της συμφωνίας, λόγω της «εξαφάνισης» του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ. Σύμφωνα με πηγές, ο Σινουάρ δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του εδώ και περίπου μία εβδομάδα και το τελευταίο μήνυμα που μετέφερε στην πολιτική ηγεσία της Χαμάς στο Κατάρ ήταν να μην βιαστούν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Sinwar ήλπιζε ότι μια ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα οδηγούσε σε ανάφλεξη στη Δυτική Όχθη και μεταξύ των Ισραηλινών Αράβων. Ισραηλινή πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι η άποψη ότι ο Σινουάρ μπορεί να προτιμά να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ με την όξυνση των εντάσεων κατά τη διάρκεια της γιορτής εκτιμάται και στην Ιερουσαλήμ.

09:17 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε ομάδα μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι σκότωσε μέλη ενός πυρήνα της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Χαν Γιουνίς λιγότερο από 30 λεπτά αφότου εκτόξευσαν πύραυλο προς το Ισραήλ το Σάββατο.

Ο στρατός ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ομάδα εκτόξευσε τέσσερις ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς από τη Γάζα προς το κιμπούτς Χατσερίμ στην έρημο Νεγκέβ, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

«Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν ρουκέτες προς το Χατζερί και το Μπάρι. Μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά από την εκτόξευση, το μεραρχιακό συγκρότημα πυρός της ταξιαρχίας Ναχάλ εντόπισε την τρομοκρατική ομάδα και κατεύθυνε ένα αεροσκάφος που επιτέθηκε και τους εξουδετέρωσε», έγραψε σε ανάρτηση στο Χ παρέχοντας ενημέρωση για τις επιχειρήσεις της στον πολιορκημένο θύλακα.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι η ταξιαρχία Nahal του «εξουδετέρωσε 15 τρομοκράτες» με «πυρά ελεύθερων σκοπευτών, αεροσκάφη και τη βοήθεια αρμάτων μάχης».

09:10 Εισβολή Ισραηλινών εποίκων στη Ναμπλούς

Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε έναν Παλαιστίνιο στην πόλη Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι έποικοι χτύπησαν τον άνδρα και του επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού, αναφέρει το Wafa. Πλάνα που επαληθεύθηκαν από το Al Jazeera δείχνουν επίσης τους Ισραηλινούς εποίκους να τραγουδούν και να χορεύουν στους δρόμους.

Είχαν εισβάλει στην πόλη για να επισκεφθούν τον τάφο του Ιωσήφ, που θεωρείται από ορισμένους ως η τελευταία κατοικία της βιβλικής φιγούρας του Ιωσήφ. Ο ισραηλινός στρατός συνοδεύει Εβραίους εποίκους στην περιοχή σε μηνιαία βάση, αλλά αυτή η εισβολή έγινε χωρίς άδεια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνόδευσαν τελικά την ομάδα των εποίκων έξω από την πόλη.

09:04 Αντιδράσεις των ακροδεξιών στις δηλώσεις της Καμάλα Χάρις για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ αναφέρθηκε στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στο Χ, λέγοντας ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί.

«Ήρθε η ώρα να καταστρέψουμε τη Χαμάς, Καμάλα», έγραψε στο Χ, ενόψει της συνάντησης μεταξύ της κορυφαίας Αμερικανίδας αξιωματούχου και του υπουργού πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ.

Ο Γκαντζ ηγείται του σχετικά μετριοπαθούς Κόμματος Εθνικής Ενότητας σε σύγκριση με τις ακροδεξιές ομάδες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος φέρεται να είναι ενοχλημένος από την επίσκεψη του υπουργού στις ΗΠΑ χωρίς την έγκρισή του.

Ο Χάρις κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ την Κυριακή ότι δεν κάνει αρκετά για να απαλύνει την «ανθρωπιστική καταστροφή» στη Γάζα.

«Οι άνθρωποι στη Γάζα λιμοκτονούν. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και η κοινή μας ανθρωπιά μας υποχρεώνει να δράσουμε», είχε δηλώσει η Χάρις.

08:58 Η επίσκεψη Γκαντζ στις ΗΠΑ έχει στόχο να ενισχύσει τους «μετριοπαθείς» στο Ισραήλ

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να φιλοξενήσει τον υπουργό πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ είναι ένα υπολογισμένο βήμα που αποσκοπεί στην «ενίσχυση του μετριοπαθούς άξονα» στην ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Haaretz.

Σύμφωνα με την πηγή, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αναστατωμένος για την επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γκαντζ θα συναντηθεί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

«Οποιοδήποτε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό από έναν υπουργό που δεν είναι ιδιωτικό αλλά με επίσημη ιδιότητα απαιτεί την έγκριση του πρωθυπουργού», φέρεται να δήλωσε η πηγή.

Ο Γκαντζ έφτασε στις ΗΠΑ την Κυριακή και αναμένεται να έχει συναντήσεις και με άλλους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους εκτός από τη Χάρις, όπως ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Το κόμμα Εθνική Ενότητα του Γκαντζ θεωρείται ότι αποτελεί αντίβαρο στους ακροδεξιούς συμμάχους του Νετανιάχου.

08:45 Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Πάνω από 15 νεκροί

Δύο βομβαρδισμοί έγιναν στη Ράφα με τουλάχιστον 15 νεκρούς. Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

08:30 Ισραηλινά ΜΜΕ: Παραιτήσεις στον τομέα επικοινωνίας των IDF

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 14 κορυφαία στελέχη εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού παραιτήθηκαν.

Μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους ήταν επίσης ο συνταγματάρχης Richard Hecht, εκπρόσωπος του IDF για ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το κανάλι ανέφερε ότι «ο συνταγματάρχης Shlomit Miller Botbol, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού μετά τον Hagari, υπέβαλε επίσης την παραίτηση του, εκτός από μεγάλο αριθμό υπευθύνων αξιωματικών στο τμήμα πληροφοριών του στρατού. .”

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ 

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024