Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς άλλαξε τα δεδομένα ο Ολυμπιακός

Πώς άλλαξε τα δεδομένα ο Ολυμπιακός

Mε τόσο μικρές τις βαθμολογικές διαφορές και τέτοιες ισορροπίες, όλα θα κριθούν ίσως και στο φινάλε. Κρέμονται τα πάντα σε μια κλωστή.

Οι 20 ήμερες που άλλαξαν τα πάντα. Όχι στον κόσμο- αλλά στο δικό μας ποδόσφαιρο. Τότε, αρχές Φλεβάρη ήταν «ένας άλλος κόσμος».

Με τον Ολυμπιακός μακριά από την κορυφή, τον Μεντιλίμπαρ να παρακολουθεί από τη σουίτα το ματς των Ερυθρόλευκων με τον ΟΦΗ στο Νέο Φάληρο το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου (πριν πιάσει δουλειά) και τους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου να φαντάζουν ως τα φαβορί της κούρσας. Τώρα; Τα πάντα είναι διαφορετικά, κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός μείωσε και είναι πλέον σε απόσταση βολής, ενώ μεταξύ άλλων έχει προσπεράσει τον έναν (Παναθηναϊκό).

Τι θα δούμε, άραγε, στα επερχόμενα play offs και πώς έγινε η ανατροπή των δεδομένων;

Πρώτον, ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο με τρόπο θεαματικό. Λες και ο Ισπανός προπονητής κρατούσε ένα μαγικό ραβδάκι. Αποτέλεσμα; Πέντε συνεχόμενες νίκες από την 22η έως και την 26 η αγωνιστική. Με θαυμαστά σκορ, το δε 4-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έκανε κρότο, ενώ στο Λιμάνι μετρούν 15 βαθμούς και 15-3 γκολ. Πάει να πει καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα, το λεγόμενο μομέντουμ φέρνει ούριο άνεμο στα πανιά τους.

Δεύτερον, η ΑΕΚ με τους 11 βαθμούς που πήρε στο ίδιο διάστημα, δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη. Το 3-3 στο Κλ. Βικελίδης με τον Αρη ισοδυναμεί με μαχαιριά! Εχοντας σκοράρει 14 γκολ δεν λες πως υστερεί στο μπροστινό κομμάτι, αλλά τα επτά γκολ παθητικό φανερώνουν πρόβλημα και μάλλον το έχει αντιληφθεί ο Αλμέιδα. Οδηγούσε η ομάδα και έπεσε από την κορυφή. Χωρίς καλά καλά να καταλάβει το πώς.

Τρίτον: αν δει κάποιος τους αντιπάλους που αντιμετώπισε ο ΠΑΟ, ασφαλώς και θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως έβγαλε τα μάτια του μόνος του. Οι ισοπαλίες στη Λεωφόρο με τη Λαμία και την Κηφισιά του στέρησαν τέσσερις βαθμούς. Με τον ΟΦΗ ήταν πίσω στο σκορ σε ένα παιχνίδι γεμάτο αγωνία και το Χ έφερε παραπάνω εσωστρέφεια στους Πράσινους. Πλέον είναι στην τέταρτη θέση και αυτό το «δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες» το χαρακτηρίζεις «αποτυχία». Μεγάλη. Και τα εννιά γκολ στην επίθεση λένε πως κάτι πρέπει να γίνει στα επόμενα ματς.

Τέλος, όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, πέρασε τρικυμία με τα συνεχόμενα ντέρμπι και την πάτησε σε όλα. Δεν νίκησε την ΑΕΚ στην Τούμπα. Συνετρίβη από τον Ολυμπιακό στο σπίτι του. Εμεινε εκτός κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Αλλά το τέλος της 20ήμερης διαδρομής τον έφερε ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φοβερό δεν είναι αλήθεια; Ο ΠΑΟΚ μάζεψε 10 από τους 15 διαθέσιμους βαθμούς και στη θέση αυτή τον πήγε το καλό ρεκόρ που είχε σε όλη τη σεζόν απέναντι στους θεωρητικά «μικρούς». Στα play offs τα ντέρμπι θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Τι θα κάνει τώρα ο Δικέφαλος;

Συμπέρασμα: με τόσο μικρές τις βαθμολογικές διαφορές και τέτοιες ισορροπίες, όλα θα κριθούν ίσως και στο φινάλε. Κρέμονται τα πάντα σε μια κλωστή. Με τον ΠΑΟΚ να οδηγεί, τον Ολυμπιακό να αισιοδοξεί, τον ΠΑΟ να ψάχνεται και την ΑΕΚ να αιφνιδιάζεται από την τροπή που πήραν τα πράγματα…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024