Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Βόλος 3-0: Περίπατος με τους Θεσσαλούς και τώρα όλα στα χέρια του!

Ολυμπιακός – Βόλος 3-0: Περίπατος με τους Θεσσαλούς και τώρα όλα στα χέρια του!

Ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα απέναντι στον Βόλο (3-0) και μείωσε στους τρεις πόντους τη διαφορά από την κορυφή.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν εύκολα των Θεσσαλών με 3-0.

Πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Στο 87’ ο Γιόβετιτς, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 60’ , διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ένα ματς στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 6’, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μπαριέντος για κλωτσιά στο πρόσωπο του Μασούρα, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου. Οι Ερυθρόλευκοι είδαν να τους ακυρώνονται δύο ακόμα γκολ μέσω VAR (σ.σ Μασούρα και Ποντένσε), ενώ είχαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα περισσότερα τέρματα.

Οι Πειραιώτες έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Βόλο και μάλιστα μετά την γκέλα της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη (3-3), βρίσκονται πλέον στο -3 από την κορυφή, στην οποία είναι ο ΠΑΟΚ, μετά το διπλό στη Λαμία (2-0).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του πλέον το βλέμμα τους στο μεσοβδομάδο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/3) για τους «16» του Europa Conference League.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Άμπι, Ρέτσο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσικίνιο, Έσε και Όρτα ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Μασούρα και Ποντένσε στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Χρήστος Κόντης από την άλλη παρέταξε τον Βόλο με την εξής 11άδα: Κόβατς, Μύγας, Ράσιτς, Σιέλης, Λούνας, Ντε Καμπς, Μπαριέντος, Ολιβέρα, Ασεχνούν, Κόμπα και Μωραΐτης.

Κόκκινη ο Μπαριέντος

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Βόλο, με τους Θεσσαλούς να μένουν μόλις στο 6ο λεπτό με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μπαριέντος για κλωτσιά στο πρόσωπο του Μασούρα. Ο διαιτητής Τσαγκαράκης είδε τη φάση και απέβαλε αμέσως τον ποδοσφαιριστή του Βόλου.

Οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, άρχισαν πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Βόλου. Στο 10’ ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά και ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Επιθετικός μονόλογος και Ελ Κααμπί Χ2!

Δύο λεπτά αργότερα ο Έσε δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 18’ ο Ποντένσε εκτέλεσε απευθείας του φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι λίγο έξω από την περιοχή των Θεσσαλών, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόβατς. Στο 20’ ο Ελ Κααμπί, μετά την κάθετη πάσα του Ποντένσε, βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Βόλου και σούταρε με τη μία, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία.

Στο 25’ ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ με τον Κόβατς και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε με το αριστερό πόδι. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με τον Μαροκινό επιθετικό να κάνει το 1-0.

Ο Όρτα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Κααμπί με το σώμα του της άλλαξε πορεία και την έστειλε στα δίχτυα του Κόβατς για το 1-0 του Ολυμπιακού. Στο 29’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ντε Καμπς, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε, με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ. Στο 33’ ο Ροντινέι έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ορτέγκα έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Κόβατς του είπε «όχι». Μετά από γύρισμα που έγινε από δεξιά, ο Ορτέγκα σούταρε με τη μία, αλλά ο Κόβατς απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μύγα πάνω στον Ποντένσε. Αρχικά ο Τσαγκαράκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR (Διαμαντόπουλος) έκανε on field review και έδωσε την παράβαση. Ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Ίδια εικόνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να απειλούν στο 49’ με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έκανε τη σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από σέντρα του Ροντινέι από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 52’ ο Μασούρας σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κόβατς απέκρουσε.

Στο 56’ οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Μασούρα, αλλά μετά την εξέταση της φάσης VAR το τέρμα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Παναγιώτη Ρέτσου. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στην αναμέτρηση, με τους Μπιανκόν, Αλεξανδρόπουλο και Γιόβετιτς να παίρνουν τις θέσεις των Έσε, Ρέτσου και Ροντινέι. Στο 68’ ο Ποντένσε σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Φραν Ναβάρο αντί των Ελ Κααμπί και Τσικίνιο. Στο 75’ ο Γιόβετιτς σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κόβατς έκλεισε τη γωνία του και απέκρουσε. Στο 82’ ο Ελ Αραμπι έφτασε μια ανάσα από το 3-0, αλλά το γυριστό που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κόβατς. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαροκινός σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε.

Γιόβετιτς και 3-0

Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 87’, με τον Γιόβετιτς να κάνει από κοντά το 3-0, μετά το γύρισμα του Ελ Αραμπί. Στο 89’ σκόραραν και άλλο γκολ με τον Ποντένσε, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR και on field review ακυρώθηκε για χέρι του Ναβάρο.  Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-0 και να στρέφει πλέον το βλέμμα του στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντίνει (60’ Αλεξανδρόπουλος), Ρέτσος (60’ Μπιανκόν), Άμπι, Ορτέγκα, Έσε (60’ Γιόβετιτς), Τσικίνιο (73’ Ναβάρο), Όρτα, Μασούρας, Πόντενσε, Ελ Κααμπί (73’ Ελ Αραμπί).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβακς, Μύγας, Ράτσιτς, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (46’ Κίτσος), Μπαριέντος, Ασεχνούν (75′ Τάχατος), Ολιβέρα (60′ Μπερτόλιο), Κόμπα (83′ Ασλανίδης), Μωραΐτης

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024