Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – ΑΕΚ 3-3: Κι όμως δεν κέρδισε αυτό τον Άρη

Άρης – ΑΕΚ 3-3: Κι όμως δεν κέρδισε αυτό τον Άρη

Αυτοκτονία της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης», με τον Άρη που είχε το μυαλό του στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό να της παίρνει βαθμό (3-3) στην τελευταία φάση του αγώνα.

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, Άρης και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Ένα αποτέλεσμα που γκρέμισε την Ένωση από την κορυφή, όπως είχε συμβεί και πέρσι στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Πώς ξεκίνησαν

Σε επτά αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Άκης Μάντζιος για τον Άρη που είχε τον Κουέστα στο τέρμα. Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια ήταν στην άμυνα, με τους Ζουλ και Βερστράτε να ξεκινούν στον άξονα. Ο Παναγίδης ήταν δεξιά στην επίθεση, ο Σαβέιρο αριστερά και ο Φετφατζίδης πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Αρκετές αλλαγές είχε και η ΑΕΚ, με τον Στάνκοβιτς να είναι στο τέρμα. Οι Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τους Γιόνσον και Λιούμπισιτς να ξεκινούν στον άξονα. Άμπραμπατ και Ελίασον ξεκίνησαν ξανά στα άκρα της επίθεσης και τον Μάνταλο πίσω από τον Πόνσε.

Από την «άσπρη» βούλα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 6’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κάλενς που έβγαλε ο Κουέστα εντυπωσιακά. Στο 13’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι όταν ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή, ο Μοντόγια τον μάρκαρε, ο Μαροκινός τραβούσε τη φανέλα του αντιπάλου του, αλλά έπεσε στο έδαφος και ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι. Ο Άμραμπατ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1 στο 15’.

Απάντησε με Φέτφα ο Άρης

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στη συνέχεια, αλλά στο 41’ η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Κουέστα και πάλι να λέει όχι στον Λιούμπισιτς με τρομερή επέμβαση. Στο 43’ ο Φετφατζίδης σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, όχι όμως και δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά για τον Φετφατζίδη που τρύπωσε στην άμυνα της ΑΕΚ, πέρασε τον Στάνκοβιτς και σε κενό τέρμα έκανε το 1-1.

Το γύρισε ο Άρης, απάντησε άμεσα η ΑΕΚ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος καθώς στο 49’ η άμυνα της Ένωσης αδράνησε ξανά και ο Σαβέιρο με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-1. Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και πίεσε για την ισοφάριση την οποία βρήκε έξι λεπτά μετά. Ο Γιόνσον έκανε το σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε και ο Βίντα από πλάγια θέση με σουτ έκανε το 2-2 σε μία φάση που ο Φατόρε δεν αντέδρασε σωστά και μπέρδεψε τον Κουέστα.

Στο 57’ οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μία ανάσα από την ανατροπή, αλλά ο Λιούμπισιτς πλάσαρε μόλις άουτ μέσα από την περιοχή. Η ανατροπή στην ανατροπή ήρθε τελικά στο 67’ όταν ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Πόνσε με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και από εκεί στα δίχτυα για το 2-3.

Στο 75’ η ΑΕΚ έχασε τρομερή ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη όταν ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι από τον Κουέστα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σιδηρόπουλος έδωσε αρχικά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μορόν, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του όταν κλήθηκε στο VAR από τον Ρούμπερτι για να δει τη φάση.

Σοκ στο 95′

Κι εκεί που η ΑΕΚ πίστεψε ότι αγκάλιασε τη νίκη, ήρθε ένα τελευταίο γέμισμα των γηπεδούχων, με τον Βίντα να κάνει χέρι και τον Σιδηρόπουλο να δίνει πέναλτι. Ο Μορόν το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Άρης: Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (69′ Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (69′ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Ελίασον (73′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (63′ Τσούμπερ), Πόνσε (73′ Αραούχο).

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024