Σάββατο 13 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βαλβίδα, η «απειλή» Τεντόγλου και ο Καρλ Λιούις

Η βαλβίδα, η «απειλή» Τεντόγλου και ο Καρλ Λιούις

Ο Τεντόγλου θεωρεί πως αν καταργηθεί η βαλβίδα θα χαθεί η τεχνική του αγωνίσματος και ο βαθμός δυσκολίας που υπάρχει κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το άλμα εις μήκος

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου σχεδιάζει (έστω και πειραματικά) την κατάργηση της βαλβίδας στο άλμα εις μήκος, θεωρώντας πως με αυτή την αλλαγή θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αγώνισμα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θέλει να βάλει τέλος στα άκυρα άλματα, αλλά ήδη έχει υπάρξει σωρεία αντιδράσεων από μεγάλους αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξέφρασε μάλιστα την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως είχε κάνει πριν από λίγο καιρό κι ένας θρύλος του παγκοσμίου στίβου και του αγωνίσματος, ο Καρλ Λιούις.

Ο Τεντόγλου επισήμανε, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, πως η πρωτοβουλία της παγκόσμιας ομοσπονδίας να καταργήσει τη βαλβίδα (έστω και πειραματικά σε πρώτη φάση) είναι ένα μεγάλο λάθος, εστιάζοντας στην αλλαγή που θα επιφέρει στο αγώνισμα η συγκεκριμένη κίνηση.

Ο Τεντόγλου θεωρεί πως αν καταργηθεί η βαλβίδα θα χαθεί η τεχνική του αγωνίσματος και ο βαθμός δυσκολίας που υπάρχει κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το άλμα εις μήκος.

Ο σπουδαίος άλτης έριξε μάλιστα και τη «βόμβα» τονίζοντας πως αν τελικά επικρατήσει η ακύρωση της βαλβίδας θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο και ο Καρλ Λιούις είχε εκφράσει την έντονη αντίδραση του στο πλάνο που έχει καταρτίσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, επισημαίνοντας πως μια τέτοιου είδους ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Κι όταν αναφέρεται κάποιος στον Καρλ Λιούις αναφέρεται σ΄έναν τεράστιο αθλητή που έχει γράψει ιστορία στο αγώνισμα.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη σκέψη από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις αν όχι αναθεώρηση της κατάστασης.

Αναφερθήκαμε στη γνώμη που εξέφρασαν ο Καρλ Λιούις και Μίλτος Τεντόγλου αλλά δεν είναι οι μοναδικοί μεγάλοι άλτες που έχουν αντίθετη άποψη στα πλάνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Απριλίου 2024