Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Στα πράσα έπιασαν θηλυκή συμμορία που παραβίαζε σπίτια με... τραπουλόχαρτο

Πάτρα: Στα πράσα έπιασαν θηλυκή συμμορία που παραβίαζε σπίτια με… τραπουλόχαρτο

Δρούσαν από το 2022, διέρρηξαν 17 διαμερίσματα και αποκόμισαν «λεία» 34.000 ευρώ - Πότε «χτυπούσαν»

Διαρρήκτες γένους θηλυκού είχαν βρει τον τρόπο να «ανοίγουν» διαμερίσματα στην Πάτρα και να ξαφρίζουν από το εσωτερικό των σπιτιών χρήματα και κοσμήματα. Αυτό συνέβαινε από το 2022 μέχρι και πρόσφατα, οι οποίες κατάφεραν μέσα σε αυτό το διάστημα να διαρρήξουν με… τραπουλόχαρτο 17 διαμερίσματα αποκομίζονατς λεία άνω των 44.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε η «θηλυκή» συμμορίας, όταν ιδιοκτήρια σπιτιού τις έπιασε στα πράσα και τηλςφώνησε στην Αστυνομία, οι δράστιδες προσήχθησαν και συνελήφθησαν

Τα μέλη της «θηλυκής» συμμορίας παραβίαζαν με ένα τραπουλόχαρτο τις πόρτες σπιτιών, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν. Ωστόσο, η εγκληματική ομάδα τους εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών μετά την αποτυχημένη προσπάθεια κλοπής διαμερίσματος στο Ζαβλάνι, καθώς οι δράστιδες έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια, και -βάσει των περιγραφών της- οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ της Αμεσης Δράσης τις εντόπισαν και τις προσήγαγαν στην Ασφάλεια, όπου και συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Πελοποννήσου».

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ακόμα γυναικών, συνεργών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και βαρύνονται με το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες, οι οποίοι έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συλληφθείσες -Ρομά-, από τα τέλη του 2022, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε σπίτια σε περιοχές της Πάτρας.

«Χτυπούσαν» όπου έβρισκαν ξεκλείδωτες πόρτες – Η δράση και η «λεία» τους

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 17 κλοπές, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 36.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενες, έχοντας διακριτούς ρόλους, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Επισκέπτονταν σπίτια και χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα ή ταυτότητα παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους που οι ένοικοι τους είχαν ξεχάσει να κλειδώσουν. Δύο από τα μέλη της συμμορίας επιτηρούσαν εξωτερικά τους χώρους των οικιών, ενώ τρίτο άτομο είχε αναλάβει χρέη τσιλιαδόρου, ενημερώνοντας για ενδεχόμενη άφιξη των ενοίκων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθείσες έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024