Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση διαρρηκτών - Αλωνίζουν οι συμμορίες σε όλη την Αττική

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση διαρρηκτών – Αλωνίζουν οι συμμορίες σε όλη την Αττική

Δεκάδες είναι τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών από οικίες σε όλη την Αττική

Σε μάστιγα εξελίσσεται η δράση συμμοριών που ρημάζουν διαμερίσματα, βίλες και εταιρείες σε όλη την Αττική.

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις και στην εξάρθρωση πολυπληθών συμμοριών που εισβάλουν σε οικίες και αφαιρούν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από βιντεο – ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το in με τη δράση αδίστακτων κακοποιών.

Στα πλάνα από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο δράστες που εισβάλουν σε μονοκατοικία στη Βάρη από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στη σύλληψή τους μετά από 8 μήνες που δρούσαν «χτυπώντας» μεζονέτες και πολυκατοικίες.

Στα Άνω Λιόσια

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η δράση συμμορίας όπου 5 με 6 άτομα εισβάλουν σε κατοικία στα Άνω Λιόσια. Τα δύο άτομα μπαίνουν στην οικία ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν έξω σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη όταν επέστρεψε στην οικία του διαπίστωσε ότι του είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και ρολόγια αξίας 10.000 ευρώ. Η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει και προχώρησε σε συλλήψεις.

Λεία πάνω από 640.000 ευρώ

Επίσης χθες, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε βίλες και εταιρίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν 4 άτομα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 7 μέλη της σπείρας.

Η δράση τους υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι τον Φεβρουάριο είχαν διαπράξει περισσότερες από 4ο διαρρήξεις σε βίλες και εταιρείας με τη λεία τους να ξεπερνά τις 640.000 ευρώ.

Νέα μόδα τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας

Η συμμορίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας έχουν εξελίξει τη δράση τους. Τα μέλη τους είναι εφοδιασμένα με πολλά και διαρρηκτικά εργαλεία, χρησιμοποιούν ρούχα και αξεσουάρ για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ακολουθούν διάφορες μεθόδους στις μετακινήσεις τους για να χάνονται τα ίχνη τους ενώ τελευταία μόδα είναι να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα για τις επικοινωνίες τους αλλά ειδικά συστήματα ασύρματης ενδοεπικοινωνίας.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος δράσης της συμμορίας που εξαρθρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης  χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία:

  • προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες με το επιχειρησιακό τους όχημα και αφού διαπίστωναν πως οι ένοικοί τους απουσιάζουν, προέβαιναν στην παραβίαση κεντρικών θυρών ή παραθύρων,
  • λάμβαναν μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας όλα τα μέρη του σώματός τους, χρησιμοποιώντας (γάντια, κράνη μηχανής και κουκούλες τύπου full – face),
  • ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα πρόσφορα μέσα που απαιτούνται για την διάπραξη διαρρήξεων (λοστούς, βαριοπούλες και άλλα εργαλεία),
  • χρησιμοποιούσαν μόνο ασύρματη ενδοεπικοινωνία για την μεταξύ τους επικοινωνία,
  • χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα με μεγάλη ιπποδύναμη, τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και διαφοροποιούσαν στην εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ τοποθετούσαν και κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθιστώντας δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024