Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας

Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πάντως ότι η βοήθεια που φτάνει σήμερα στη Γάζα δεν αρκεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντενm ανακοίνωσε ότι διέταξε τον αμερικανικό στρατό να προχωρήσει σε εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι η Ουάσιγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει περισσότερη βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η βοήθεια που φτάνει σήμερα στη Γάζα δεν αρκεί, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού στη Γάζα, βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Η Κύπρος θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του θαλάσσιου διαδρόμου» για την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ντέιβιντ Ντέτουλα, απόστρατος πτέραρχος που κάποτε ήταν ο διοικητής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο Ιράκ, είπε νωρίτερα ότι οι αεροπορικές ρίψεις είναι κάτι που οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά.

«Είναι κάτι εντός του πλαισίου της αποστολής τους», σχολίασε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, όμως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο», πρόσθεσε.

Δεν αποτελεί λύση για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Οι ρίψεις από αέρος θα προσφέρουν κάποια ανακούφιση σε όσους βρίσκονται στο έδαφος. Ωστόσο, η χρήση τους δεν αποτελεί βιώσιμη λύση για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, καθώς η μέθοδος αυτή μπορεί να φέρει μόνο ένα κλάσμα της ποσότητας βοήθειας που θα μπορούσε να μεταφερθεί στον θύλακα με φορτηγά.

Αντίθετα, η χρήση τους υπογραμμίζει τον καταστροφικό αντίκτυπο της συνεχιζόμενης άρνησης της ισραηλινής κυβέρνησης να ανοίξει περισσότερα χερσαία περάσματα για την εξαιρετικά αναγκαία βοήθεια.

Οι εκκλήσεις των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Νετανιάχου να ανοίξει περισσότερα περάσματα στο βορρά έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει. Στο νότο, ο αριθμός των φορτηγών που εισέρχονται στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας μειώθηκε σε μόλις 85 την ημέρα, την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτά θα βοηθούσαν άμεσα», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ματ Μίλερ, όταν ρωτήθηκε από το CNN για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ρίψεων από αέρος.

«Αλλά η πραγματική λύση εδώ είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία, που θα αυξήσει δραματικά τη ροή της βοήθειας και θα βοηθήσει στα προβλήματα διανομής και μετακίνησης των πολιτών, ώστε να μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια στη βοήθεια», τόνισε ο Μίλερ σε ενημέρωση του υπουργείου.

Προσπάθειες ΗΠΑ για βοήθεια από θαλάσσης

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ένας θαλάσσιος διάδρομος για την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κίρμπι ανέφερε ότι η Κύπρος θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του θαλάσσιου διαδρόμου και πρόσθεσε ότι η ισραηλινή επίθεση της Πέμπτης εναντίον Παλαιστινίων, που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η εξεύρεση εναλλακτικών οδών για τη μεταφορά βοήθειας στον θύλακα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και η Γαλλία έριξαν από αέρος βοήθεια σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024