Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Καταδικάζει και ζητάει δικαιοσύνη μετά το νέο μακελειό του Ισραήλ - «Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Μακρόν: Καταδικάζει και ζητάει δικαιοσύνη μετά το νέο μακελειό του Ισραήλ – «Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν στοχοποιήσει αμάχους. Εκφράζω την έντονη καταδίκη μου, ζητώ την αλήθεια και τη δικαιοσύνη», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν για το νέο μακελειό στη Γάζα.

Καταδικάζει το μακελειό το οποίο προκάλεσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) όταν άνοιξαν πυρ σε σημείο στην πόλη της Γάζας που είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι που περίμεναν να προμηθευτούν ελάχιστα τρόφιμα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 112 νεκρούς και  760 τραυματίες, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι άνθρωποι δέχτηκαν πυρά από κάθε είδους στρατιωτικό εξοπλισμό. Χτυπήθηκαν από drones, από βλήματα πυροβολικού και πυρά σκοπευτών, την ώρα που προσπαθούσαν να προμηθευτούν λίγο αλεύρι για να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Τις εικόνες φρίκης που έρχονται από τη Γάζα σχολίασε με ανάρτηση του στο Χ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Παράλληλα εξέφρασε την καταδίκη του για το συμβάν και ζήτησε δικαιοσύνη αλλά και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

«Βαθιά αγανάκτηση για τις εικόνες που έρχονται από τη Γάζα, όπου οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν στοχοποιήσει αμάχους. Εκφράζω την έντονη καταδίκη μου για αυτούς τους πυροβολισμούς και ζητώ την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Εμανουέλ Μακρόν..

«Η κατάσταση στη Γάζα είναι τρομερή.Όλοι οι άμαχοι πληθυσμοί πρέπει να προστατεύονται. Πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», προσθέτει.

Καταδικάζει και το υπουργείο Εξωτερικών τα «αδικαιολόγητα ισραηλινά πυρά»

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε τα «αδικαιολόγητα ισραηλινά πυρά» κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών εναντίον αμάχων» που περιμένουν να πάρουν επισιτιστική βοήθεια «είναι αδικαιολόγητα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «το τραγικό περιστατικό» σημειώνεται σε μια στιγμή που όλο και περισσότεροι παλαιστίνιοι άμαχοι υποφέρουν από την πείνα και τις ασθένειες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας συμπληρώνει ότι περιμένει από τις ισραηλινές αρχές να ρίξουν φως στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως «το Ισραήλ οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες διεθνούς δικαίου και να προστατεύει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχους πληθυσμούς»

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024