Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Αποφυλακίζει Παλαιστίνιους διοικητικούς κρατούμενους λόγω υπερπληθυσμού - Έξαλλος ακροδεξιός υπουργός

Ισραήλ: Αποφυλακίζει Παλαιστίνιους διοικητικούς κρατούμενους λόγω υπερπληθυσμού – Έξαλλος ακροδεξιός υπουργός

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, κατήγγειλε ότι οι κρατούμενοι δεν αποφυλακίζονται λόγω υπερπληθυσμού αλλά λόγω Ραμαζανιού.

Την οργή του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, προκάλεσε η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) και της  Shin Bet να ανακοινώσουν ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι που κρατούνταν σε διοικητική κράτηση απελευθερώθηκαν από ισραηλινή φυλακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αποφασίστηκε «να απελευθερωθούν διοικητικοί κρατούμενοι που πρόκειται να αποφυλακιστούν εντός του επόμενου μήνα», προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος στις φυλακές για κρατούμενους που αντιπροσωπεύουν υψηλότερο επίπεδο απειλής.

Η απελευθέρωση δεν συνδέεται με το Ραμαζάνι

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ κατήγγειλε την απόφαση να απελευθερωθούν δεκάδες Παλαιστίνιοι διοικητικά κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και διέψευσε τον επίσημο ισχυρισμό ότι η απόφαση οφείλεται στον υπερπληθυσμό.

«Οι διοικητικοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν απόψε από τις φυλακές δεν απελευθερώθηκαν λόγω υπερπληθυσμού, αλλά μάλλον λόγω άμεσων οδηγιών από τον επικεφαλής της Shin Bet, ως ‘χειρονομία’ ενόψει του Ραμαζανιού. Η Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ δεν έχει κανένα λόγο στο θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι την ημέρα που δολοφονήθηκαν δύο Εβραίοι, ο επικεφαλής της Shin Bet επιλέγει να κάνει ‘χειρονομίες’ προς τους δολοφόνους – και αυτό την επομένη της απόφασης της Shin Bet να παρατείνει για δεύτερη φορά τη διοικητική κράτηση ενός Εβραίου εποίκου», προσέθεσε.

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών εξέδωσε επίσης μια ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε οδηγίες και «δεν έχει καμία άποψη όταν πρόκειται να απελευθερώσει κρατούμενους».

Τι απαντούν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στον Μπεν Γκβιρ

Αξιωματούχοι από τον τομέα της Άμυνας δήλωσαν στη Haaretz ότι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, η απελευθέρωση δεκάδων Παλαιστινίων διοικητικών κρατουμένων δεν συνδέεται με τον επερχόμενο ιερό μουσουλμανικό μήνα του Ραμαζανιού.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι οι IDF και η Shin Bet είχαν προειδοποιήσει τον Μπεν Γκβιρ για τον υπερπληθυσμό στις ισραηλινές φυλακές εδώ και αρκετό καιρό και ότι οι αποφυλακισθέντες Παλαιστίνιοι επρόκειτο να απελευθερωθούν εντός του επόμενου μήνα σε κάθε περίπτωση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024