Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μέτωπο για Μπάιντεν μετά το νέο μακελειό του Ισραήλ - «Να μην συνεχιστεί η χρηματοδότηση Νετανιάχου»

ΗΠΑ: Μέτωπο για Μπάιντεν μετά το νέο μακελειό του Ισραήλ – «Να μην συνεχιστεί η χρηματοδότηση Νετανιάχου»

Αντιδράσεις από γερουσιαστές των Δημοκρατικών έχει προκαλέσει το μακελειό με τους τουλάχιστον 112 νεκρούς στη Γάζα όταν δυνάμεις του Ισραήλ άνοιξαν πυρ σε ανθρώπους που περίμεναν ελάχιστα τρόφιμα.

Μέτωπο στο Δημοκρατικό κόμμα φαίνεται πως δημιουργεί το μακελειό με τους τουλάχιστον 112 νεκρούς όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων Παλαιστινίων που περίμεναν στην ουρά στην πόλη της Γάζας για να λάβουν ελάχιστα τρόφιμα.

Μάλιστα ο Αμερικανός γερουσιαστής με τους Δημοκρατικούς, Μπέρνι Σάντερς καταδίκασε το περιστατικό και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, ζητώντας να σταματήσει η χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής του Νετανιάχου.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πολεμική μηχανή του Νετανιάχου»

Παλαιστίνιοι μεταφέρουν τραυματίες μετά από ισραηλινά πυρά, εναντίον ανθρώπων που περίμεναν βοήθεια, στην πόλη της Γάζας, (Πηγή: REUTERS)

«Τα παιδιά λιμοκτονούν στη Γάζα. Αντί να ανοίξουν τα σύνορα και να επιτρέψουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν ανθρώπους που προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν τρόφιμα από φορτηγά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πολεμική μηχανή του Νετανιάχου», προσέθεσε.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να διακόψει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις»

Παρόμοια στάση τήρησε και ο επίσης Δημοκρατικός γερουσιαστής, Κρις Μέρφι, πρόεδρος της υποεπιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας που ασχολείται με τη Μέση Ανατολή, ο οποίος κάλεσε το Ισραήλ να διακόψει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα μετά το «εντελώς απαράδεκτο» περιστατικό.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να διακόψει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για ένα χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητο για να τεθεί υπό έλεγχο αυτός ο ανθρωπιστικός εφιάλτης και θα παροτρύνω τον πρόεδρο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο πίεσης για να πιέσει το Ισραήλ και όσους μιλούν με τη Χαμάς να καταλήξουν επειγόντως σε συμφωνία για να εξασφαλίσουν μια πιο μακροπρόθεσμη παύση των εχθροπραξιών», δήλωσε ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ.

Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πλήρους κατάρρευσης της κοινωνικής τάξης στη Γάζα, η οποία βγαίνει εκτός ελέγχου χωρίς μαζική εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας και παύση των μαχών».

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024