Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Χαρακτηρίζει τη Χαμάς καθ’ ολοκληρία «τρομοκρατική οντότητα»

Νέα Ζηλανδία: Χαρακτηρίζει τη Χαμάς καθ’ ολοκληρία «τρομοκρατική οντότητα»

Η Χαμάς στο σύνολό της, πολιτικός και στρατιωτικός φορέας, φέρει την ευθύνη για «τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις» της 7ης Οκτωβρίου, κρίνει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε σήμερα Πέμπτη τη Χαμάς καθ’ ολοκληρία «τρομοκρατική οντότητα», ενώ ήταν μια από τις ελάχιστες χώρες της λεγόμενης Δύσης που δεν είχε προχωρήσει στο βήμα αυτό, επιχειρηματολογώντας ότι μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Ισραήλ, ο πολιτικός και ο στρατιωτικός βραχίονάς του δεν μπορούν να διαχωρίζονται.

Η Νέα Ζηλανδία ποινικοποιεί τη χορήγηση «υλικής υποστήριξης» στη Χαμάς

«Η οργάνωση στο σύνολό της φέρει την ευθύνη γι’ αυτές τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφερε η κυβέρνηση του νεοζηλανδού κεντροδεξιού πρωθυπουργού Κρίστοφερ Λάξον (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/David Rowland), δημοσιοποιώντας μέτρο το οποίο θα σημάνει το πάγωμα τυχόν πόρων της Χαμάς στη δικαιοδοσία της, καθώς και την ποινικοποίηση της χορήγησης «υλικής υποστήριξης» σε αυτή.

«Ενθάρρυνε την ανάπτυξη»

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, πάντως, δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισραήλ «ενθάρρυνε την ανάπτυξη» του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς.

Οταν ρωτήθηκε, σε φόρουμ στη Μαδρίτη για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε τον Ιανουάριο, όταν είπε ότι το Ισραήλ «δημιούργησε» και «χρηματοδότησε» τη Χαμάς, ο σοσιαλιστής, ισπανός πολιτικός επέμεινε στην άποψή του.

«Το ότι το Ισραήλ προώθησε τον διχασμό των Παλαιστινίων δημιουργώντας μια δύναμη που θα εναντιωνόταν στη Φάταχ είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Δεν λέω ότι την χρηματοδότησε στέλνοντάς της μια επιταγή, αλλά ότι διευκόλυνε την ανάπτυξη της Χαμάς», είπε.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024