Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Χαμάς απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του στρατιωτικού που αυτοπυρπολήθηκε

ΗΠΑ: Η Χαμάς απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του στρατιωτικού που αυτοπυρπολήθηκε

Η Χαμάς απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του αμερικανού στρατιωτικού που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον

Η Χαμάς απέτισε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη του αμερικανού στρατιωτικού Άαρον Μπούσνελ ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε την Κυριακή έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ο 25χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Η αυτοπυρπόληση, βίντεο της οποίας διαδόθηκε ευρέως μέσω κοινωνικών δικτύων, ήταν «έκφραση της οργής που μεγαλώνει μεταξύ των Αμερικανών», αναφέρει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στα αγγλικά. Αυτός ο στρατιωτικός «θα παραμείνει αθάνατος στη μνήμη των Παλαιστινίων και των ελεύθερων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, σύμβολο του πνεύματος αλληλεγγύης σε παγκόσμιο επίπεδο προς τον λαό μας και τον δίκαιο αγώνα του», υπογραμμίζει η Χαμάς.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο 25χρονος έλεγε πως αρνείται πλέον να είναι «συνεργός σε γενοκτονία». Περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε, φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Η βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας Josephine Guilbeau συμμετέχει σε ολονυκτία για τον Αμερικανό αεροπόρο Aaron Bushnell, ο οποίος πέθανε αφού αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στις 25 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «γενοκτονία στη Γάζα», όπως ανέφερε.

Πώς ο αεροπόρος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα

Ένας αεροπόρος που είχε αυτοπυρποληθεί έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα πέθανε από τα τραύματά του το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόουζ Μ. Ράιλι. Ο αεροπόρος, ο 25χρονος Άαρον Μπούσνελ, από το Γουίτμαν της Μασαχουσέτης, ήταν ειδικός σε επιχειρήσεις κυβερνοάμυνας στην 531η Μοίρα Υποστήριξης Πληροφοριών στην Κοινή Βάση Σαν Αντόνιο-Λάκλαντ στο Τέξας και υπηρετούσε σε ενεργό υπηρεσία από το 2020, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Μπούσνελ φαίνεται ότι βιντεοσκόπησε τη διαμαρτυρία την Κυριακή και τη μετέδωσε σε ζωντανή ροή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitch. Οι New York Times δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ποιος βρισκόταν πίσω από τον λογαριασμό που ανήρτησε το βίντεο, αλλά το υλικό ταίριαζε με τις λεπτομέρειες του επεισοδίου που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ένας άνδρας ντυμένος με στολή αναγνωρίζει τον εαυτό του στο βίντεο ως τον κ. Μπούσνελ και αποκαλεί τον εαυτό του εν ενεργεία αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία», λέει ο άνδρας στο βίντεο. «Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά σε σύγκριση με αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη από τους αποικιοκράτες τους, δεν είναι καθόλου ακραίο».Ύστερα έβαλε φωτιά στα ρούχα του και αυτοπυρπολήθηκε.

Αυτό το γραφιστικό κυκλοφόρησε καθώς, ένας αμερικανός αστυνομικός με πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά, ενώ ο φρουρός της Ισραηλινής πρεσβείας σημάδευε τον αεροπόρο με όπλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, New York Times

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024