Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο στρατός παρουσίασε σχέδιο για την εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων από τη Ράφα

Ισραήλ: Ο στρατός παρουσίασε σχέδιο για την εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων από τη Ράφα

Σχέδιο εσπευσμένης απομάκρυνσης του άμαχου πληθυσμού παρουσίασε ο στρατός του Ισραήλ, ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης μεγάλης κλίμακας στη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός παρουσίασε σχέδιο για την «εσπευσμένη απομάκρυνση» του άμαχου πληθυσμού από τις «ζώνες των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (στη φωτογραφία του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, λόγω των ισραηλινών επιδρομών, σε καταυλισμό σκηνών στη Ράφα).

Το σχέδιο παρουσιάζεται ενόψει της αναμενόμενης χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα

Η ανακοίνωση αυτή καταγράφεται ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης ευρείας κλίμακας στη Ράφα, πόλη όπου έχει καταφύγει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου, την οποία ο κ. Νετανιάχου χαρακτηρίζει το «τελευταίο οχυρό» του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Μαζικές διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές αλλά και για να ασκηθεί πίεση για να υπάρξει μία συμφωνία στις συνομιλίες που διεξάγονται στο Παρίσι για την απελευθέρωση των ομήρων, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλο το Ισραήλ με χιλιάδες πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους και την οργή να ξεχειλίζει.

Μάλιστα, χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατιωτικό αρχηγείο Kirya των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές ζητούν μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, ενώ άλλοι ζητούν πρόωρες εκλογές, την αποπομπή του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ή μια διπλωματική λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024