Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόλαση στη Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 40 νεκροί, κυρίως γυναικόπαιδα, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Κόλαση στη Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 40 νεκροί, κυρίως γυναικόπαιδα, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συνοικία της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλαχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 100 και ισοπεδώνοντας σπίτια.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα χθες Πέμπτη στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο στο X).

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι και αρκετές που δεν μπορούν να μεταδοθούν λόγω της φρίκης που καταγράφουν

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συνοικία της πόλης, ισοπεδώνοντας αρκετά σπίτια, από τα συντρίμμια των οποίων εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας αγωνίζονται για ν΄ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.

«Αυτά τα σπίτια δέχθηκαν επίθεση χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση», μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Al Jazeera, Αμπού Αζούμ, προσθέτοντας ότι τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των δεκάδων ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί συγκλονιστικά βίντεο με χτυπημένα γυναικόπαιδα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο προκειμένου να δεχθούν ιατρική φροντίδα.

«Συνεχιζόμενα εγκλήματα»

«Θεωρούμε την αμερικανική διοίκηση και τη διεθνή κοινότητα, πέραν του Ισραήλ, πλήρως υπεύθυνες γι’ αυτά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα, και καλούμε τον ελεύθερο κόσμο να βάλει αμέσως τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον αμάχων», ανακοίνωσε το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, προσθέτοντας ότι ξανά τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά και γυναίκες.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024