Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λούλα: Κατηγορεί ξανά το Ισραήλ για γενοκτονία - «Δεν είναι πόλεμος γιατί σκοτώνει γυναίκες και παιδιά»

Λούλα: Κατηγορεί ξανά το Ισραήλ για γενοκτονία – «Δεν είναι πόλεμος γιατί σκοτώνει γυναίκες και παιδιά»

«Είναι γενοκτονία! Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που πέθαναν ή αγνοούνται. Δεν είναι στρατιώτες που πεθαίνουν, αλλά γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία» λέει ο Λούλα, κατηγορώντας ξανά το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Pilar Olivares) κατηγόρησε ξανά χθες Παρασκευή το Ισραήλ για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ημέρες αφότου προκάλεσε διπλωματική θύελλα συγκρίνοντας τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς με το ολοκαύτωμα των εβραίων.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου διεμήνυσε πως ο Λούλα είναι «persona non grata»

«Αυτό που κάνει το κράτος του Ισραήλ δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία, γιατί σκοτώνει γυναίκες και παιδιά», είπε ο Λούλα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση Νετανιάχου διεμήνυσε πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας είναι «persona non grata» («ανεπιθύμητο πρόσωπο») στο Ισραήλ έως ότου ανακαλέσει την «αντισημιτική» τοποθέτησή του.

Ωστόσο, ο βραζιλιάνος πρόεδρος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά διατύπωσε εκ νέου την επίμαχη θέση του, χρησιμοποιώντας κατ’ επανάληψη τον όρο «γενοκτονία».

«Είναι γενοκτονία! Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που πέθαναν ή αγνοούνται. Δεν είναι στρατιώτες που πεθαίνουν, αλλά γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, δεν ξέρω τι είναι γενοκτονία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

«Ξεπερνά μια κόκκινη γραμμή»

Μιλώντας την Κυριακή στη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης, ο Λούλα είπε ότι «Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό δεν έχει κανένα παράλληλο στην ιστορία. Πράγματι, συνέβη όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει τους Εβραίους».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την οργή του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Λούλα «ευτελίζει» το Ολοκαύτωμα και «προσπαθεί να βλάψει τον εβραϊκό λαό και το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», υποστηρίζοντας ότι «η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό Ολοκαύτωμα και τον Χίτλερ ξεπερνά μια κόκκινη γραμμή».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024