Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά σε 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια

Ισπανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά σε 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια

Η φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο με 138 διαμερίσματα στα οποία στεγάζονται 450 άνθρωποι και εξαπλώθηκε ταχύτατα στους περισσότερους ορόφους του συγκροτήματος.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη εξαιτίας της πυρκαγιάς σε 14ώροφη πολυκατοικία στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, σύμφωνα με τις αρχές, που νωρίτερα έκαναν λόγο για 14 τραυματίες (φωτογραφία, επάνω, από το X).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε τέσσερις νεκρούς», δήλωσε στον Τύπο ο Χόρχε Σουάρεθ Τόρες, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία Βαλένθια, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κτιρίου

Στο κτίριο υπάρχουν 138 διαμερίσματα στα οποία στεγάζονται 450 άνθρωποι, ανέφερε η εφημερίδα El Pais , επικαλούμενη τον διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Οι εικόνες που μετέδωσε η ισπανική τηλεόραση δείχνουν πως η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί στους περισσότερους ορόφους του συγκροτήματος, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TVE, τουλάχιστον επτά τραυματίες – συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστών – διακομίστηκαν με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο.

Η δήμαρχος Μαρία Χοσέ Καταλά απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή ώστε να διευκολύνουν το έργο πυροσβεστών και διασωστών.

Αγωνιώδεις διασώσεις

Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι πυροσβέστες διέσωσαν αρκετούς ενοίκους χρησιμοποιώντας κλιμακοφόρα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού που ζούσε στον έβδομο όροφο.

Μια γυναίκα είπε στο TVE ότι είδε πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν έναν έφηβο που παγιδεύτηκε στον πρώτο όροφο.

Ωρες μετά την τραγωδία διατυπώνονται ερωτήματα στην Ισπανία σχετικά με τον ρόλο που έπαιξαν στην ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κτιρίου.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024