Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ξενοδοχείο ο παράδεισος» η φυλακή του Ντάνι Άλβες (pics+vid)

«Ξενοδοχείο ο παράδεισος» η φυλακή του Ντάνι Άλβες (pics+vid)

Κελί με μονό κρεβάτι, καφετέριες, αίθουσες με υπολογιστές και ίντερνετ, γήπεδα, γυμναστήρια ακόμα και πισίνα διαθέτει η φυλακή που βρίσκεται ο Ντάνι Άλβες.

Ένοχο για τον βιασμό 23χρονης γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2022 έκρινε τον Ντάνι Άλβες το δικαστήριο της Βαρκελώνης, με τον Βραζιλιάνο πρώην αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να καταδικάζεται σε φυλάκιση 4.5 ετών. Παράλληλα, ο Λατινοαμερικάνος καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ και να καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα του θύματος, το οποίο μάλιστα δεν θα μπορεί να πλησιάσει για τα επόμενα 9.5 χρόνια, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Ποινή φυλάκισης 4.5 ετών και αποζημίωση 150.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Βραζιλιάνο.

«Ο κατηγορούμενος άρπαξε απότομα την καταγγέλλουσα, την έριξε στο έδαφος και, εμποδίζοντάς την να κινηθεί, διείσδυσε κολπικά, παρόλο που η καταγγέλλουσα είπε όχι κι ήθελε να φύγει», ανέφερε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, με τον Ντάνι Άλβες, πάντως, να έχει το δικαίωμα έφεσης, το οποίο αναμένεται να ασκήσει, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Τι ισχυρίστηκε ο Ντάνι Άλβες, τι είπε το θύμα

O Βραζιλιάνος στην απολογία του παραδέχθηκε μεν ότι υπήρξε σεξουαλική συνεύρεση με την 23χρονη κοπέλα, αλλά τόνισε η πράξη έγινε με συναίνεση και σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκε στο θύμα, ούτε το εμπόδισε να βγει από την τουαλέτα του κλαμπ. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η τοποθέτηση του θύματος, με την 23χρονη να αναφέρει ότι ο Ντάνι Άλβες τη χαστούκισε και την έπιασε από το κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τελείωσε μέσα της, χωρίς να υπάρχει συναίνεση, όπως υποστηρίζει ο Λατινοαμερικάνος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος τελικά κρίθηκε ένοχος για βιασμό και καταδικάστηκε σε 4.5 χρόνια φυλάκιση.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 και ο Βραζιλιάνος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο και έναν μήνα από τα 4.5 χρόνια, που είναι η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Βαρκελώνης. Σύμφωνα μάλιστα με τον νόμο που ισχύει στην Ισπανία, από τον Απρίλιο του 2025 θα έχει το δικαίωμα να διανυκτερεύσει εκτός φυλακής, αλλά και να περάσει τα σαββατοκύριακα στο σπίτι του, καθώς θα έχει εκτίσει το 1/2 της ποινής του.

Η φυλακή

Τον Ιανουάριο του 2023, μετά την απόφαση για προφυλάκισή του, ο Λατινοαμερικάνος οδηγήθηκε αρχικά στη φυλακή Brians 1.

Εκεί παρέμεινε για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια (σ.σ στις 23 Ιανουαρίου) για λόγους ασφαλείας, ο Ντάνι Άλβες μεταφέρθηκε στο Brians 2.

Η συγκεκριμένη φυλακή απέχει 32 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαρκελώνης. Άνοιξε την 1η Ιουνίου του 2007 και είναι το τρίτο σωφρονιστικό κατάστημα που χτίστηκε στην Καταλονία, μετά το Quatre Camins (1989) και το Brians 1 (1991).

Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται σε πτέρυγα, στην οποία είναι κρατούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα. Τις πρώτες ημέρες ο Βραζιλιάνος μοιραζόταν το κελί με έναν ακόμα, τον οποίο είχε ορίσει η διοίκηση της φυλακής. Ήταν ο «έμπιστος κρατούμενος», όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά στην Ισπανία. Αποστολή του είναι να βοηθήσει τον νέο κρατούμενο να εγκλιματιστεί στις συνθήκες της φυλακής.

Το Brians 2 διαθέτει 14 οικιστικές μονάδες. Η κάθε μία έχει τρεις ορόφους και συνολικά 72 κελιά.

Υπάρχουν κελιά με δύο κρεβάτια, αλλά και με ένα κρεβάτι, ενώ κάθε κελί διαθέτει δικό του ντους.

Η συγκεκριμένη φυλακή ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία της, καθώς προσφέρει στους κρατούμενους μια σειρά από ανέσεις, αφού στον περιβάλλοντα χώρο των οικιστικών μονάδων υπάρχουν μεταξύ άλλων καφετέριες, εστιατόρια, εργαστήρια, κομμωτήρια, αμφιθέατρα, εκπαιδευτικές αίθουσες, γυμναστήρια, γήπεδα ακόμα και πισίνα!

Υπάρχουν αίθουσες όπου οι κρατούμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και μέσω βιντεοκλήσης με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως επίσης και αίθουσες, όπου μπορούν να τους επισκεφθούν οι οικογένειές τους. Οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, αφού υπάρχουν δωμάτια με υπολογιστές, ενώ η φυλακή διαθέτει αίθουσες χορού, αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων, στεγασμένο αθλητικό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, πισίνα και κεντρική βιβλιοθήκη.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024