Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει»: Στο ΠΑΣΟΚ σατιρίζουν και «αποδομούν τα ατεκμηρίωτα επιχειρήματα» της Ν.Δ.

«ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει»: Στο ΠΑΣΟΚ σατιρίζουν και «αποδομούν τα ατεκμηρίωτα επιχειρήματα» της Ν.Δ.

«Η στήλη θα σας ενημερώνει για να μην κερδοσκοπήσει η κυβέρνηση και εις βάρος της αλήθειας» αναφέρουν από το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη εγκαινιάζει τη σατιρική στήλη «ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει», διαμέσου της οποίας «θα αποδομεί ατεκμηρίωτα επιχειρήματα, δημαγωγικές προσεγγίσεις και fake news της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια».

Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ξεκινά με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα επιχειρήματά του για την ανάγκη ίδρυσή τους με το κόμμα της αντιπολίτευσης να απαντά στα λεγόμενα του κυβερνητικού αξιωματούχου και στη σύνοψή του να αναφέρει: «Ο κ. Βορίδης θα πρέπει να μελετήσει λίγο παραπάνω, διότι πολιτικά παραπατάει. Και δεν είναι ο μόνος από τη Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και η στήλη #ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει θα σας ενημερώνει για να μην κερδοσκοπήσει η κυβέρνηση και εις βάρος της αλήθειας».

Η πρώτη ανάρτηση του ΠΑΣΟΚ

«Βορίδης: Αλαλούμ #ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει

Ο κ. Βορίδης, στην εκπομπή Αταίριαστοι (22/02/2024 https://youtube.com/watch?v=IHc6bJ5W9fE…), μας εξηγεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπερδευτεί ως προς τη θέση του στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. Ο ίδιος προσπαθεί να μας μεταλαμπαδεύσει τη γνώση του:

Μ. Βορίδης: Τα Ελληνόπουλα πηγαίνουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Λευκωσία, Σόφια, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Παρίσι), παίρνουν πτυχία και έρχονται στην Ελλάδα όπου αναγνωρίζονται τα πτυχία τους.

Απάντηση: Αδιάβαστος ο κ. Βορίδης. Οι Έλληνες φοιτητές (όχι τα Ελληνόπουλα) που πηγαίνουν στο εξωτερικό επιλέγουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία δημόσια πανεπιστήμια και συμπληρωματικά μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά. Η μόνη αυξημένη εκροή σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια είναι αυτή προς την Κύπρο.

Μ. Βορίδης: Ο κ. Ανδρουλάκης μάς λέει να πηγαίνουν τα Ελληνόπουλα στο εξωτερικό αλλά να μην πηγαίνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Απάντηση: Η συλλογιστική αυτή θυμίζει μια συντηρητική Ελλάδα άλλων εποχών. Να τον πληροφορήσουμε ότι ο αριθμός Κυπρίων φοιτητών που έρχονται στην Ελλάδα, είναι περίπου ίδιος με αυτόν των Ελλήνων που πηγαίνουν στην Κύπρο και ξεπερνά τις 15.000. Φανταστείτε τον αντίστοιχο Κύπριο Υπουργό Επικρατείας να λέει να γυρίσουν τα «Κυπριόπουλα» από την Ελλάδα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε ένα ντιμπέιτ δημαγωγίας στο οποίο οι υπουργοί θα δεσμεύονται σε ανταλλαγή φοιτητικών πληθυσμών.

Μ. Βορίδης:  Θα δημιουργηθούν παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων, νομίμως λειτουργούντων, στο εσωτερικό της Ε.Ε..

Απάντηση: Αδιάβαστος ο κ. Βορίδης· πιθανώς δεν πρόλαβε γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν απασχολημένος ούτως ώστε να τεκμηριώσει την «αντισυνταγματικότητα» του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Να τον ενημερώσουμε ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο σε χώρες της Ε.Ε..

Μ. Βορίδης (σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Κούτρα αν θα αυξηθούν οι εισροές στη χώρα): Μα αυτό ακριβώς θα γίνει.

Απάντηση: Πιθανώς ο κος Βορίδης θα αναφέρεται σε τουρίστες. Διότι οι ξένοι φοιτητές, πλην των Κυπρίων των οποίων η επιλογή σχετίζεται και με τη γλώσσα, δεν θα επιλέξουν την Ελλάδα για να σπουδάσουν σε παραρτήματα και franchise αμφιβόλου ποιότητας. Οι εισροές θα αυξηθούν αν έχουμε ισχυρά πανεπιστήμια με σημαντικό ερευνητικό έργο. Για τα πανεπιστήμια έρχονται, όχι για να κάνουν βουτιά στον Σαρωνικό.

Μ. Βορίδης (σε ερώτηση του κ. Κούτρα ότι το ΠΑΣΟΚ μιλάει για μη κερδοσκοπικά και όχι ιδιωτικά κερδοσκοπικά): Και εμείς μιλάμε για μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά.

Απάντηση: Μη κερδοσκοπικά παραρτήματα με μητρικά πανεπιστήμια αμιγώς κερδοσκοπικά και funds δεν υφίστανται. Εκτός αν είναι οι μητρικές κερδοσκοπικές δομές «μητέρες Τερέζες»και δεν θέλουν να κάνουν παραρτήματα αλλά franchise φιλανθρωπικά ιδρύματα».

Στο τέλος του κειμένου στο ΠΑΣΟΚ κάνουν μια σύνοψη

«Ο κ. Βορίδης θα πρέπει να μελετήσει λίγο παραπάνω, διότι πολιτικά παραπατάει. Και δεν είναι ο μόνος από τη Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και η στήλη #ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει θα σας ενημερώνει για να μην κερδοσκοπήσει η κυβέρνηση και εις βάρος της αλήθειας», αναφέρουν.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024