Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Μαρινάκη-ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: «Στείρα αντιπολίτευση» - «Να σε απασχολούν τα σκάνδαλα της ΝΔ»

Κόντρα Μαρινάκη-ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: «Στείρα αντιπολίτευση» – «Να σε απασχολούν τα σκάνδαλα της ΝΔ»

Επίθεση Π. Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για την απόφαση να μην ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - «Η ΝΔ είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

«Είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει τη μία μετά την άλλη τις πιο ασόβαρες  δικαιολογίε,ς για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός και στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού».

Παράλληλα, υποστήριξε πως αυτά τα οποία επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης, προβλέπονται όλα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απαξιώσει την έννοια της μεταρρύθμισης, γιατί όλα τα μεταφράζουν σε μπίζνες», λέει το ΠΑΣΟΚ

«’Αλλη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να είναι μια αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση για τον τόπο, εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι μία από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών όλων όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μια στείρα αντιπολίτευση που δυστυχώς επιμένει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η Χαριλάου Τρικούπη, «σε ένα νομοσχέδιο που δεν είναι ακόμη στην τελική του μορφή, δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του για να κάνουμε μαζί την σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά a priori λέει ότι θα την καταψηφίσει».

«Είναι λυπηρό, είναι μια χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση, που στα μεγάλα θα ενώνεται με τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές», ανέφερε μάλιστα.

ΠΑΣΟΚ: Να σας απασχολούν τα σκάνδαλα της κυβέρνησής σας

Με τη σειρά του, το ΠΑΣΟΚ σήκωσε «το γάντι», συμβουλεύοντας τον κ. Μαρινάκη να μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

«Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», σημείωσε χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Και προσέθεσε: «Να τον απασχολεί ότι οι πολίτες είναι δεύτεροι σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ και χιλιάδες χειρουργεία είναι σε αναμονή λόγω των δραματικών ελλείψεων προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Να τον ανησυχούν η ακρίβεια, η ραγδαία αύξηση των ενοικίων, οι ανισότητες και το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτών».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει απαξιώσει την έννοια της μεταρρύθμισης, γιατί όλα τα μεταφράζουν σε μπίζνες. Μπίζνες με την golden visa. Μπίζνες στην Παιδεία. Μπίζνες στην Υγεία. Μπίζνες στην πράσινη μετάβαση», τόνισε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «πίσω από κάθε δήθεν μεταρρύθμιση της κυβέρνησής σας, κ. Μαρινάκη, κρύβονται οι αρεστοί σας, έτοιμοι να ροκανίσουν το δημόσιο χρήμα».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους».

«Και με την ευκαιρία», συμπλήρωσε το ΠΑΣΟΚ: «Μήπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που απέφυγε ο υπουργός Δικαιοσύνης χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες; Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;», τόνισε καταληκτικά.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024