Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης στο MEGA: «Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας ο Μητσοτάκης»

Ανδρουλάκης στο MEGA: «Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας ο Μητσοτάκης»

O κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στους στόχους του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην κυβέρνηση

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA.

O κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στους στόχους του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τόνισε ότι δεν θα το ψηφίσει.

«Είχαμε πει όταν ρωτηθήκαμε για την πανεπιστημιακή αστυνομία, πως είναι ένα μέτρο “της πλάκας” και δεν θα κάνει τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης το έκανε σημαία του. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έγινε η πανεπιστημιακή αστυνομία, πλήρωσε ο ελληνικός λαός εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και δεν έκανε τίποτα. το πανεπιστήμιο λέγαμε ως ΠΑΣΟΚ να έχει σεκιούριτι, όποιος μπαίνει μέσα να μπαίνει με κάρτα. Να μην μπορούν να μπουν άνθρωποι στο πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει λόγος. Στα εργαστήρια να υπάρχουν κάμερες διότι είναι προίκα του ελληνικού λαού και οι καταστροφείς να συλλαμβάνονται και να πληρώνουν αυτό το κόστος. Αυτά γίνονται σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια», σημείωσε.

Και προσέθεσε αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Έτσι λοιπόν το ίδιο πράγμα γίνεται και τώρα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Τι λέμε ως ΠΑΣΟΚ: Δεν απαγορεύουμε να υπάρχει κάτι, αλλά ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η σοσιαλδημοκρατία, «ρυθμίζει, αλλά δεν απαγορεύει».

Ρυθμίζει να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Είμαστε πολύ πίσω στην έρευνα και παράλληλα να υπάρξουν και κάποια  μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο.

Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Ανδρούλακης τόνισε: «Ένας πρωθυπουργός που στην συνέντευξή του προχθές το βράδυ είπε ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω, είναι ένας πρωθυπουργός που είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας, είναι μόνο για την επικοινωνία. Και για την ακρίβεια θα πουν ότι είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο. Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι οι χειρότερες στην Ευρώπη γιατί δεν λειτουργεί η αγορά.

Στους στόχους ενόψει των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Όλες οι εξωχώριες κρίσεις, στην Ελλάδα τις πληρώνουμε πολλαπλάσιες γιατί δεν υπάρχει ανθεκτικότητα και εύρυθμη λειτουργία της αγορά. Δεν πιστεύω ότι η αγορά  αυτορυθμίζεται. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας και λειτουργίας. Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων υπάρχον φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας. Αυτή τη στιγμή τα σούπερ μάρκετ βγάζουν ανά χρόνο 1 δισεκ. παραπάνω. Το ίδιο γίνεται και στην ενέργεια», υπογράμμισε.

Και συνέχισε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι προτάσεις μας είναι πρώτον η μείωση στον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Για να περάσει η τιμή στα βασικά αγαθά θέλει πολλαπλάσιους ελέγχους από αυτούς που συμβαίνουν σήμερα και πολλαπλάσια πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι ένα χάδι για επιχειρήσεις και τράπεζες. Εμείς φέραμε πρόταση νόμου να γίνει ενιαία αρχή καταναλωτών, όλες οι ενώσεις να γίνουν ένα πράγμα ισχυρό και να κάνουν καμπάνιες ενάντια στις πολυεθνικές που κερδοσκοπούν».

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε ακόμη για την στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα και για τις προτάσεις της για την αντιμετώπισή τους ή και την επίλυσή τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση»

«Για το σχόλιο ότι “δεν υπάρχει αντιπολίτευση” θα έλεγα πως δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία περιδίνηση αλλά εμείς κάνουμε συνεχώς προτάσεις και δεν περιγράφουμε μόνο τα προβλήματα.

Και στο θέμα της κατοικίας, του αγροτικού ζητήματος, και του κόστους ζωής και της ακρίβειας, έχουμε καταθέσει συγκροτημένες προτάσεις τις οποίες η ΝΔ, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υλοποιήσει γιατί έχει άλλη ιδεολογία και άλλες προτεραιότητες.

Εφόσον λέτε ότι υπάρχει ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα, καλώ τον ελληνικό να έρθει στις ευρωπαϊκές εκλογές να απαντήσει σε αυτή την ασυμμετρία και να μας δώσει τη δύναμη όχι μόνο να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση έτσι ώστε να μπει ένας φραγμός στις επιπολαιότητες, στις αστοχίες και στις λανθασμένες πολιτικές της ΝΔ. Είναι κρίσιμο και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ ισχυρό στις επόμενες ευρωεκλογές», είπε μιλώντας στο MEGA.

Με τι ποσοστό θα ήταν ευχαριστημένος;

Σύμφωνα με τον  κ. Ανδρουλάκη, «με το μεγαλύτερο δυνατό. Δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας, όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη. Επειδή το αγροτικό είναι κορυφαίο ζήτημα των ημέρων εμείς έχουμε ένα όραμα για την ανάπτυξη της Ελλάδος.

Το σχέδιό μας εμπλέκει τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό ως έναν ενιαίο πυλώνα παράγωγης και εξωστρέφειας. Δεν μπορεί να έρχονται 35-40 εκ. τουρίστες τον χρόνο και σχεδόν όλοι  να μην καταναλώνουν εγχώρια καταναλωτικά προϊόντα. Το αποτέλεσμα είναι από 6 δισεκ. εισαγωγές τροφίμων τα προηγούμενα χρόνια έχουμε φτάσει στα 10 δισεκατομμύρια. Δηλαδή έρχονται πολλοί κι δεν καταναλώνουν παρά ελάχιστα έως καθόλου, ελληνικά προϊόντα. Αυτό είναι μια αποτυχία του παραγωγικού μοντέλου της χώρας».

Που οφείλεται αυτό;

«Οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο, δεν υπάρχει διασύνδεση αυτών των τομέων και δεν υπάρχει κόστος παραγωγής για τον αγρότη που να τον κάνει ανταγωνιστικό. Για την κυβέρνηση ό,τι και να πούμε «είναι πανευρωπαϊκό».

Καταρχάς οι αγρότες των μεγάλων χωρών αντιδρούν γιατί το «πρασίνισμα» της αγροτικής ανάπτυξης κάνει αγρανάπαυση το 4% κλήρων άνω 100 στρεμμάτων. Εκεί επειδή έχουν μεγάλους κλήρους, τους πλήττει. Εμάς αυτό το πρασίνισμα μας πλήττει πάρα πολύ λίγο.

Η αποτυχία είναι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον ΕΛΓΑ. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω ΚΑΠ και στον ΕΛΓΑ σε ζητήματα αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές. Το πρόβλημα είναι πέρα από τους άνωθεν τομείς, το ότι σε θέματα οικολογικών σχημάτων, τα χρήματα αντί να τα πάρουν τον Δεκέμβριο και τα παίρνουν το Πάσχα είναι αποτυχία της κυβέρνησης. Γι΄αυτό έδιωξε και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 25%, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Πρέπει να καταργήσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο».

Και συνέχισε: «Δεύτερον, η πράσινη μετάβαση πρέπει να βάλει προτεραιότητα τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τους συνεταιρισμούς γιατί αν αυτοί μπουν στο δίκτυο κατά προτεραιότητα θα έχουν 10-15 χρόνια φθηνή ενέργεια, ότι και να γίνει σε χώρες που παράγουν ενέργεια και επηρεάζονται οι τιμές. Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί την ολιγαρχία. Οι παραγωγοί πρέπει να είναι οι προτεραιότητα στην παράγωγη ενέργειας. Πρέπει να επενδύσουμε στο δίκτυο. Είναι μεγάλο θέμα ο αγροτικός τομέας στην  Ελλάδα»,

»Οι ελληνοποιήσεις δυστυχώς συνεχίζονται ακατάπαυστα. Η κυβέρνηση έχει αφήσει αυτό το ζήτημα και δημιούργει πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς του πρωτογενούς τομέα και επιπλέον, πρέπει να πάμε  στα δημοπρατήρια. Σε άλλες χώρες μέσω του θεσμού των δημοπρατηρίων έχει πέσει το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας. Δεν υπάρχουν τα δίκτυά που αισχροκερδούν. Είναι ευρωπαϊκά μοντέλα που δυστυχώς η ΝΔ για λόγους καθαρά διαφάνειας, για λόγους ότι έχει άλλες ιδεολογικές προτεραιότητες δεν θέλει να τα ακολουθήσει».

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024