Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης: Κατηγορεί για παλινωδία το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων

Βορίδης: Κατηγορεί για παλινωδία το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων

«Λέει 'ναι, όχι, ίσως αλλά'» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη ζητώντας του να τοποθετηθεί ξεκάθαρα

Για παλινωδία όσον αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, εν μέσω ολοένα εντεινόμενων αντιδράσεων από φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

«Μπορούν να έρθουν παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων νομίμως λειτουργούντων ΑΕΙ στο εσωτερικό της ΕΕ – Σε αυτά λέει όχι ο Ανδρουλάκης»

«Λέει ‘ναι, όχι, ίσως αλλά’… Να τοποθετηθεί σε ένα ξεκάθαρο ερώτημα: τα Ελληνοπούλα πηγαίνουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, παίρνουν πτυχία έρχονται με τα πτυχία τους εδώ κι είναι πλήρως αναγνωρισμένα με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Τι μάς λέει ο Ανδρουλάκης και σύμπασα η Αριστερά; Να πηγαίνουν οι νέοι σε Βρυξέλλες, Λευκωσία Σοφία, αλλά στην Αθήνα να μη πηγαίνουν σε παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων στην Ελλάδα; Υπάρχουν καμιά λογική σε αυτό;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Μπορούν να έρθουν παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων νομίμως λειτουργούντων ΑΕΙ στο εσωτερικό της ΕΕ. Σε αυτά λέει όχι ο Ανδρουλάκης. Αυτό λέει ο νόμος» διευκρίνισε ερωτώμενος αν πρόκειται για ιδιωτικά ή μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Λεπτομέρειες που μπορούν να συζητηθούν, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί» ήταν το σχόλιό του, στη συνέχεια, όσον αφορά την ενιαία αρχή αξιολόγησης για το ιδιωτικό και το δημόσιο πανεπιστήμιο, ζητώντας να υπάρχει μία συμφωνία στη στρατηγική κατεύθυνση.

Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα

Καλούμενος να τοποθετηθεί στις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού «εικονικής πραγματικότητας που ασχολείται μόνο με την επικοινωνία του» και μιας ΝΔ «αλαζονικής και αναξιόπιστης», ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «Αντί να κάνει χαρακτηρισμούς, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα».

Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Βορίδης είπε «εύχομαι κάθε επιτυχία, να συνεχίσουν σε αυτόν τον καλό δρόμο».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και πώς αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για να μετακινηθεί ψηφοφόρος δεξιά της ΝΔ αν κάνει τις σωστές σταθμίσεις».

«Προφανώς είχαμε μια διαφωνία (ομόφυλα ζευγάρια), αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και 100 πράγματα στα οποία συμφωνούμε, είναι εξαιρετικά σημαντικά, τα οποία είναι καλό να τα στηρίζουμε και τα υπερασπιζόμαστε και τα υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση» κατέληξε.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024