Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε την υποστήριξη Τσίπρα - Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί φιλίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε την υποστήριξη Τσίπρα – Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί φιλίας

Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας τόνισε ότι το κόμμα του και ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνδέονται από ιστορικούς δεσμούς φιλίας

Εγκάρδιο χαιρετισμό στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας τόνισε ότι το κόμμα του και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνδέονται από ιστορικούς δεσμούς φιλίας.

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο συνέδριό σας, ιδιαίτερα στις συζητήσεις και τα εξαχθέντα αποτελέσματα»

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο λαός της Κούβας δεν ξεχνά την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα. «Ο λαός μας δεν ξεχνά την υποστήριξη όλων των συντρόφων και ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου λόγω του θανάτου του αρχιστράτηγου Φιντέλ Κάστρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΚΚΚ χειροκροτήθηκε από τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ, στο τέλος αποχαιρέτισε τους παρευρισκόμενους στα ελληνικά.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το οποίο μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί φιλίας. Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας.

Εν μέσω μεγάλων προκλήσεων και παρά την περίπλοκη, μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη, ο λαός της Κούβας συνεχίζει να αντιστέκεται στον εγκληματικό, οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό επιβαλλόμενο από τις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο σε διάρκεια οικονομικό πόλεμο που έχει υποστεί έθνος στον κόσμο που εντατικοποιήθηκε με πολιτικές μεγάλης πίεσης από τον κ. Τραμπ και συνεχίζεται από την τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ με στόχο να καταπνίξει και να σπάσει την κυρίαρχη βούληση του έθνους μας.

Αυτό το μικρό νησί μπόρεσε να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει αυτή την κολοσσιαία πρόκληση, χάρη στην ενότητα του λαού του. Ο λαός μας δεν ξεχνά την υποστήριξη όλων των συντρόφων και ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου λόγω του θανάτου του αρχιστράτηγου Φιντέλ Κάστρο.

Βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη σας και στην καταδίκη του οικονομικού αποκλεισμού που πιστεύουμε θα ανανεωθεί σε αυτό το συνέδριο καθώς και την καταδίκη του ψευδούς, αυθαίρετου και παράνομου ισχυρισμού ότι «η Κούβα υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του να προωθήσετε δράσεις για την τόνωση και την αύξηση των σχέσεων και των ανταλλαγών στους τομείς της οικονομίας και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, κάτι που θα αποτελούσε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της Κούβας.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να τονίσω ότι ο Κουβανικός λαός καταδικάζει σθεναρά τη γενοκτονία που διεξάγει η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη συνενοχή των ΗΠΑ και άλλων Συμμάχων εναντίον του ηρωικού και πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η αδικαιολόγητη και σκληρή δολοφονία αθώων παιδιών, γυναικών και ανδρών πρέπει να σταματήσει.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο συνέδριό σας, ιδιαίτερα στις συζητήσεις και τα εξαχθέντα αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024