Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Γεροβασίλη - Τεμπονέρα στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Γεροβασίλη – Τεμπονέρα στη Βουλή

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μία υποψηφιότητα κοινής αποδοχής απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντατικές ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Στεφάνος Κασσελάκης προανήγγειλε τετραπλές κάλπες, ύστερα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που έθεσε – μεταξύ άλλων-  θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο.

Συνάντηση με τον Διονύση Τεμπονέρα είχε νωρίτερα σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μία υποψηφιότητα κοινής αποδοχής απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, παρά την σχετική σεναριολογία, στην ομιλία του στο συνέδριο δεν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος

Η κ. Γεροβασίλη φέρεται να εξετάζει το σενάριο να είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος,  και συναντήθηκε και με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Πληροφορίες ότι επίκειται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Όλγα Γεροβασίλη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, σημειώνεται ωστόσο ότι η Όλγα Γεροβασίλη ανήκει στο στενό κύκλο συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Την κ. Γεροβασίλη υπέδειξε ως κατάλληλη να διεκδικήσει την προεδρία, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΑΝΤ1 ), ο οποίος είπε ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη», ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα που ακολούθησε, αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο απάντησε «κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ».

Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Γεροβασίλη την προηγούμενη Κυριακή με την ανάρτησή της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μίλησε ο Τεμπονέρας χωρίς να ανακοινώσει υποψηφιότητα – Τέλος στα σενάρια υποψηφιότητάς του έβαλε ο Φάμελλος

Σήμερα 2η μέρα του συνεδρίου, τοποθετήθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος παρά την σχετική σεναριολογία δεν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος.

Από πλευράς του, ο Σωκράτης Φάμελλος, έβαλε τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μιλώντας στο OPEN ξεκαθάρισε ότι «από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε το νόημα του Συνεδρίου. Ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεκτική και τέτοια που να δίνει απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν το είχαμε ολοκληρώσει. Αν δεν τα αλλάξουμε αυτά δεν έχει νόημα το θέμα του προέδρου».

«Έχει αλλάξει το Συνέδριο τώρα και δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν συμφωνώ αν χάσει το περιεχόμενό του το Συνέδριο, που είναι να ξεκαθαρίσει με ποια πολιτική και με ποιο κόμμα απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Υπάρχει ένας κίνδυνος και εκτιμώ πως είναι αποτέλεσμα πολλών γεγονότων και δεν έχει να κάνει ούτε με την επιστολή του Τσίπρα, ούτε με την εισήγηση του Κασσελάκη. Θα αλλάξει κάτι αυτή η διαδικασία, ώστε να έχουμε μια πολιτική πρόταση και ένα κόμμα αποτελεσματικό; Εγώ λέω ότι προλαβαίνουμε να το κάνουμε αυτό στο Συνέδριο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε και που θέλουμε είναι θέμα επιβίωσης το Συνέδριο», τόνισε.

Υπογράμμισε δε ότι «το θέμα δεν είναι η εκλογή του κ. Κασσελάκη αλλά η πολιτική. Εμένα με ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι επαρκής, με ένα πρόσωπο δεν είναι ποτέ επαρκής ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται ομάδες. Αν μπούμε σε συζήτηση για τις υποψηφιότητες και όχι τι θα αλλάξει, δεν θα προχωρήσουμε».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024