Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρέκλες και οφίτσια δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, είπε ο Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Καρέκλες και οφίτσια δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, είπε ο Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Τις μάχες τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τεμπονέρας

Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, τόνισε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τεμπονέρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολούθως ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι «ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία». Ο εργατολόγος υπογράμμισε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στη  στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων. Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους».

«Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες»

Με την ομιλία ο Διονύσης Τεμπονέρας έδειξε δεν θα κατέλθει υποψήφιος ο ίδιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι δικές μου ρίζες, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», υποστήριξε.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν τις 14:00. Αναλύοντας αρχικώς το πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η μεταπολιτική, η Ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός επικρατούν», λέγοντας επίσης ότι το τέταρτο συνέδριο του κόμματος αποτελεί «κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και της πολιτικής».

«Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε»

Πρόσθεσε επίσης πως «στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό».

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «σεβόμαστε απόλυτα την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες, δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες, είμαστε γεμάτοι από αγάπη για το συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε». Σημείωσε ότι απέναντι του βλέπει συντρόφους και όχι αντιπάλους.

«Αντίπαλος μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία ως ένα μικρό ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, αλλά κοινωνικά υποδείγματα». Πρόσθεσε ότι «έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή» και πως «αν χρειαστεί για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε». Είπε ότι ο αγώνας της δικής του γενιάς είναι να αντιλαμβάνεται ότι «πρέπει να συμβάλλουμε δημιουργικά κι αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης. Δεν θα αφήσουμε να μπει η αριστερά στο περιθώριο, δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σπιθαμή Δημοκρατίας στους φασίστες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά παραδείγματα. «Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», ανέφερε.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επισήμανε επίσης ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις στοιβάζονται δημοσκοπικά, περίπου στο 10 με 12% διαγωνιζόμενοι ποιος θα είναι δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, ενώ διαπίστωσε «εκκωφαντική απομαζικοποίηση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου».

Αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για το «μέτωπο δημοκρατίας», ενώ έφερε παραδείγματα από τις μεγάλες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης από τους αγρότες και τους φοιτητές. «Η ανάγκη για ένα δημοκρατικό-κοινωνικό μέτωπο είναι ανάγκη που έρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την ευθύνη. Χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο που θα απαντά στα μεγάλα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε την ομιλία Τεμπονέρα:

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024