Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ντόμινο εξελίξεων μετά τη βόμβα Τσίπρα - Αναταράξεις και αναζήτηση υποψηφίου κόντρα στον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντόμινο εξελίξεων μετά τη βόμβα Τσίπρα – Αναταράξεις και αναζήτηση υποψηφίου κόντρα στον Κασσελάκη

Σήμερα δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αναμένεται,  όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, να ανοίξουν τα χαρτιά τους

Ντόμινο εξελίξεων δρομολόγησε η παρέμβαση Τσίπρα, ο οποίος (με ανάρτηση στο facebook), λίγο πριν την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε – μεταξύ άλλων-  θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο.

Μια παρέμβαση που οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη, να απαντά «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» δηλώνοντας «έτοιμος» να πάει σε τετραπλές εκλογές, που θα αφορούν εκτός από τον πρόεδρο και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως όμως να ξεκαθαριστεί το «πότε» και το «πώς».

Σήμερα δεύτερη ημέρα συνεδρίου αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία- παρέμβαση  του Διονύση Τεμπονέρα

Ήδη έχει ξεκινήσει η ονοματολογία σχετικά με το ποιος ή οι ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι υποψήφιοι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Αρκετά στελέχη, φέρονται, να εργάζονται παρασκηνιακά, για την ανάδειξη μιας  ενιαίας υποψηφιότητας, έχοντας όμως αντιληφθεί ότι οι ασφυκτικοί χρόνοι και γενικότερα το εκρηκτικό κλίμα δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά – πολλά.

Αναζητείται υποψήφιος πρόεδρος

Μια πρώτη ένδειξη για κάποιο από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΑΝΤ1 ), ο οποίος είπε ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη», ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα που ακολούθησε αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο απάντησε «κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ».

Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Γεροβασίλη την προηγούμενη Κυριακή με την ανάρτησή της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Τεμπονέρας και οι άλλοι

Σήμερα δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αναμένεται οι ενδιαφερόμενοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους,  όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία- παρέμβαση του Διονύση Τεμπονέρα και η πιθανή του κάθοδος για την ηγεσία.

Ο ίδιος ήταν και το πρώτο στέλεχος που τοποθετήθηκε μετά την παρέμβαση Τσίπρα. Όπως είπε, προσερχόμενος χθες,  στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, οι μόνοι νόμιμοι, πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα».

Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα

Επίσης εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη και  ο Σωκράτης Φάμελλος με τον θεσμικό ρόλο που έχει θεωρείται μια δυναμική παρουσία.

Μένει να φανεί αν οι μηχανισμοί Παππά – Πολάκη- Σπίρτζη θα επιλέξουν Κασσελάκη,  και αν η παλιά ηγεσία συσπειρωθεί μέχρι τέλους, στον λίγο χρόνο που έχει, σε έναν πόλο κατά Κασσελάκη.

Η διαδικασία

Για το διαδικαστικό που θα ακολουθηθεί αναμένονται απαντήσεις με τα πρώτα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών να μιλούν για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να στηθούν κάλπες για να εκλεγούν τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές. Και το ερώτημα είναι αν προλαβαίνει το κόμμα να πραγματοποιήσει τις τετραπλές εκλογές τις οποίες προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Να στηθούν δηλαδή οι κάλπες στις 10 Μαρτίου.

Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν και η εκλογή προσδιοριστεί μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές ο υποψήφιος ή οι υποψήφιοι που θα σταθούν απέναντι στον κ. Κασσελάκη, θα έχουν περιθώριο μόλις δύο εβδομάδων για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024