Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπουρλότο με το «καλημέρα» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - «Πέφτουν κορμιά» μετά την παρέμβαση Τσίπρα

Μπουρλότο με το «καλημέρα» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – «Πέφτουν κορμιά» μετά την παρέμβαση Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε προσφυγή στη βάση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να πυροδοτούνται από την ηχηρή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα. Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών.

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου έφεραν μπόρα με τον Αλέξη Τσίπρα να σπάει τη σιωπή του με μια βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση και τον Στέφανο Κασσελάκη να αρπάζει την «πάσα» δηλώνοντας «έτοιμος» να πάει σε τετραπλές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά «πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Στο γεμάτο από κόσμο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο) ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε σε όσους «νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες», προανήγγειλε καταστατικό συνέδριο, προκάλεσε όποιον «νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει» και ζήτησε «χρόνο και ομοψυχία».

Ο Στ. Κασσελάκης απάντησε θετικά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επαναπροσφυγή στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία είπε πως δεν θα γίνει «πρόεδρος υπό προθεσμία» και ζήτησε να κριθεί σκληρά «στις πρώτες εθνικές εκλογές».

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

Είπε πως προσφεύγει στις ρίζες του: «Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», με έναν πλήρη οδικό χάρτη «για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο ως κυβερνώσα παράταξη».

Με την μυρωδιά από μπαρούτι να σπάει τα ρουθούνια τόνισε πως δεν τον κρατάει κανείς, «μόνο ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές» και σηκώνοντας το γάντι ανακοίνωσε πως πάει σε τετραπλές εκλογές «έτοιμος, να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη» απαντώντας θετικά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επαναπροσφυγή στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανές ημερομηνίες

Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη σε τετραπλές κάλπες αλλάζει τις ισορροπίες με τα πρώτα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών να μιλούν για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.    

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προγραμματισμένη η εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών σε 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θεωρείται πιθανό για την ταυτόχρονη εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής. 

Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν και η εκλογή προσδιοριστεί μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο δύο εβδομάδων για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους. 

Σημειώνεται δε, ότι στις 14 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κατάταξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις για την 20ήμερη θητεία του.  

Η τορπίλη Τσίπρα προς δύο κατευθύνσεις

Είχε προηγηθεί η τορπίλη του Αλέξη Τσίπρα που με μια ηχηρή παρέμβαση πήρε θέση στα τεκταινόμενα παροτρύνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη να απευθυνθεί στη βάση, δηλαδή στα μέλη του κόμματος που τον εξέλεξαν πρόεδρο, και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μία αναδρομή αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως  ήθελε με τη στάση του να προκαλέσει «ένα ηλεκτροσόκ ανάταξης στον κλονισμένο οργανισμό του κόμματος, που βρέθηκε μπροστά σε μια απρόσμενη σε εύρος ήττα, ώστε να συνέλθει σύντομα».

Με σκληρή γλώσσα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται τόσο στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και στον Στέφανο Κασσελάκη, που ζητά «λευκή επιταγή».

Ενοχλημένος ο Τσακαλώτος από τα λεγόμενα Τσίπρα

Οι αιχμές δεν άφησαν αδιάφορο των πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που μέσω της «Ομπρέλας» είχε έναν άτυπο ρόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα  σχετικά με την αποχώρηση του ίδιου αλλά και άλλων μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να αρχίσει μια στοιχειώδη αυτοκριτική. Παράλληλα, εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής τους, τόνισε ότι η εξαέρωση του κόμματος «δεν άρχισε με τον Στέφανο Κασσελάκη», επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

Το ντόμινο των εξελίξεων στον διασπασμένο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησαν αδιάφορο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που δήλωσε (ΕΡΤ) λίγo μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική μετά από οκτώ χρόνια και την ένταξή του στη Νέα Αριστερά:

«Με θλίβουν όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκ νέου εκλογές και βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας». Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μαύρη τρύπα», που «ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς».

Οι αιχμές Κασσελάκη

Λίγο αργότερα, από το κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου, ο Στέφανος Κασσελάκης έμπηξε τα δηλητηριώδη βέλη του σε δύο κατευθύνσεις λέγοντας: «Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες. Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες. Καταλάβατε λάθος. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας

Εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη τοποθέτηση στελέχους του μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε η ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα, έγινε από τον Διονύση Τεμπονέρα.

Όπως είπε, προσερχόμενος στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, οι μόνοι νόμιμοι, πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα».

«Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν απάντησε στις ερωτήσεις που δέχτηκε εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε γνωστό πως ο Στέφανος Κασσελάκης απομάκρυνε τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024