Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδειάζει η Κηφισιά από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Αδειάζει η Κηφισιά από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Κηφισιάς να απομακρύνει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει ξεκινήσει τη συλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που έχουν εντοπιστεί εντός των διοικητικών του ορίων όπως ορίζει το Π.Δ. 116/2004.

«Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο μας. Μπορεί να αποτελέσουν αιτία για πρόκληση ατυχημάτων σε διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Δίνουν αρνητική εικόνα στο αστικό τοπίο καθώς πολλές φορές είναι σταθμευμένα σε πλατείες ή σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων και απορριμματοφόρων» λένε από την δημοτική Αρχή.

Προϋποθέσεις απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Για να θεωρηθεί ένα όχημα εγκαταλελειμμένο (ΠΔ 116/2004, άρθρο 2) θα πρέπει να πληροί μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Να είναι εγκαταλελειμμένο σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες

• Να είναι εγκαταλελειμμένο σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς, κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής

• Να είναι εγκαταλελειμμένο σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου

• Να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται δε δύναται να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024