Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 κορυφαίοι έξυπνοι φούρνοι για να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας

Οι 5 κορυφαίοι έξυπνοι φούρνοι για να αναβαθμίσετε την κουζίνα σας

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, σκεφτείτε πώς μαγειρεύετε, εάν δηλαδή είστε αρχάριος ή έμπειρος μάγειρας

Είτε χρησιμοποιείτε την κουζίνα σας κυρίως για να πάρετε ένα γρήγορο σνακ είτε είστε φανατικοί λάτρεις της μαγειρικής, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε την κουζίνα σας πιο λειτουργική.

Και η επένδυση σε έξυπνες συσκευές είναι μια πολύ καλή αρχή. Οι έξυπνες συσκευές μπορούν να κάνουν την κουζίνα σας πιο βολική, χρηστική και απλά πιο διασκεδαστική για να περνάτε χρόνο μέσα σε αυτήν.

Kαι προφανώς οι κουζίνες δεν έχουν μείνει εκτός αυτής της τάσης. Αξίζει να επενδύσετε σε έναν smart φούρνο ή εστία; Ανάλογα με το  budget σας μπορείτε να επιλέξετε μια κουζίνα ώστε να ξεκινήσετε τη  μετάβαση προς ένα έξυπνο σπίτι. Οι έξυπνοι φούρνοι είναι προηγμένες συσκευές που μπορούν να μαγειρέψουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους εύκολα και με το πάτημα ενός κουμπιού. Επίσης μπορείτε να συνδεθείτε είτε με το κινητό τηλέφωνο μέσω wi-fi ή Bluetooth.

Εναλλακτικά υπάρχουν αρκετοί φούρνοι που διαθέτουν τηλεσκοπικούς βραχίονες με στοπ ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πορεία του μαγειρέματος.

Πάρτε τον έλεγχο του μαγειρέματος

Οι ψηφιακοί φούρνοι ρυθμίζονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες με μεγαλύτερη ακρίβεια απ’ ότι οι παραδοσιακοί φούρνοι. Αυτό σας επιτρέπει να μαγειρεύετε με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σε αντίθεση με τους αναλογικούς οι ψηφιακοί φούρνοι μπορούν να ρυθμιστούν σε δευτερόλεπτα και όχι σε λεπτά.

Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του φούρνου ή της κουζίνας σας, ο ψηφιακός έλεγχος διευκολύνει τη λειτουργία και φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στην απόδοση ψησίματος και μαγειρέματος.

Αυτοκαθαριζόμενες

Χάρη σε μια σειρά από νέες τεχνολογίες και δυνατότητες η κουζίνας μπορεί να καθαρίζετε μόνη της. Πώς; Αν επιλέξεις μια κουζίνα που διαθέτει σύστημα πυρόλυσης ή υδρόλυσης.

Πυρόλυση: Σε αυτή τη λειτουργία, ο φούρνος σας ανεβάζει θερμοκρασία που ξεπερνά τους 500 βαθμούς, μετατρέποντας κάθε βρωμιά σε στάχτη και κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Υδρόλυση: Αρκεί να τοποθετήσετε ένα ταψί με νερό σε έναν φούρνο με λειτουργία υδρόλυσης και να αφήσεις τον ατμό να κάνει για λίγη ώρα τη δουλειά του, μαλακώνοντας τα λίπη και τη βρωμιά. Αμέσως μετά, μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα με ένα πανάκι.

Από την εξοικονόμηση ενέργειας, μέχρι μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, η εύρεση της καταλληλότερης κουζίνας μπορεί αποδειχθεί δύσκολη διαδικασία.

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, σκεφτείτε πώς μαγειρεύετε, εάν δηλαδή είστε αρχάριος ή έμπειρος μάγειρας. Η κουζίνα που θα επιλέξετε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς μαγειρεύετε.

Τύπος κουζίνας

Οι συμβατικές κουζίνες τείνουν να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, αλλά οι πιο έμπειροι μάγειρες τις προτιμούν χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και συνήθως μπορούν να μαγειρεύουν το φαγητό τους πιο γρήγορα και με περισσότερο έλεγχο.

Για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρική κουζίνα ή εστία, υπάρχουν πολλές επιλογές: η κουζίνα με επαγωγικές εστίες, η ηλεκτρική κουζίνα και οι κουζίνες αερίου έχουν όλες τα υπέρ και τα κατά τους, τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Οι περισσότεροι αρχάριοι μάγειρες εκτιμούν τις ηλεκτρικές κουζίνες καθώς ζεσταίνονται αργά ενώ οι πιο έμπειροι προτιμούν τις κεραμικές εστίες, καθώς διαθέτουν λειτουργίες όπως η γρήγορη θέρμανση και έχουν την δυνατότητα να μαγειρεύουν κάτω από ακριβείς συνθήκες.

Η αυτόνομη κεραμική εστία Candy CH64CCB με 4 ζώνες μαγειρέματος συνολικής ισχύος 6500W  διαθέτει και κλείδωμα χειρισμού. Ο έλεγχος γίνεται μέσω πλήκτρων αφής.

Αν η κουζίνα σας είναι φυσικού αερίου η εστία Αερίου Bosch POP 6B6B10 Μαύρη είναι ιδανική επιλογή για μαγείρεμα στο τηγάνι και ιδιαίτερα για συνταγές που μαγειρεύονται σε τηγάνι wok.

Οι αλλαγές που πραγματοποιείτε στην ένταση της θερμότητας φαίνονται από το μέγεθος της μπλε φλόγας. Αυτό βοηθά στην ασφάλεια του μαγειρέματος και η παροχή αερίου κλείνει κάθε φορά που η φλόγα σβήνει.

Ελεύθεροι ή εντοιχιζόμενοι

Ανάλογα με τη διαμόρφωση της κουζίνας σας μπορείτε να επενδύσετε σε αυτόνομους ή εντοιχιζόμενους φούρνους. Οι αυτόνομοι φούρνοι μπορεί να τοποθετηθούν παντού ενώ οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να ενσωματωθούν στη σύνθεση των ντουλαπιών της κουζίνας σας.

Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα των εντοιχιζόμενων φούρνων είναι ότι δεν φέρουν επιφάνειες με εστίες μαγειρέματος.

Είτε ψάχνετε κουζίνες ή εστίες φούρνων όλα θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο, ενώ θα το παραλάβετε εύκολα, στην ώρα του σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024