Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
4 καθαριστικά που γίνονται επικίνδυνα αν αναμειχθούν με χλωρίνη

4 καθαριστικά που γίνονται επικίνδυνα αν αναμειχθούν με χλωρίνη

Ορισμένα προϊόντα, τα οποία είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους, μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν αναθυμιάσεις ή άλλες χημικές αντιδράσεις όταν αναμιγνύονται με άλλα προϊόντα.

Μπορεί αρκετές επιφάνειες να είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και να χρειάζονται βαθύ και σχολαστικό καθαρισμό, κυρίως σε δωμάτια όπως η κουζίνα και το μπάνιο, για να απομακρύνεται βρωμιά και μικρόβια.  Μερικές φορές, αυτό απαιτεί συνδυασμό πολλών προϊόντων καθαρισμού που απομακρύνουν τη βρωμιά και αφήνουν στο χώρο αίσθηση φρεσκάδας.

Προτού πιάσετε κάθε προϊόν καθαρισμού κάτω από τον νεροχύτη σας και αρχίσετε να το παίζετε χημικός, πρέπει να είστε προσεκτικοί . Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι εάν ένα προϊόν λειτουργεί, η ανάμειξή του με ένα άλλο θα το κάνει ακόμα καλύτερο.

Ορισμένα προϊόντα, τα οποία είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους, μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν αναθυμιάσεις ή άλλες χημικές αντιδράσεις όταν αναμιγνύονται με άλλα προϊόντα.

Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε πάντα τις προειδοποιητικές ετικέτες και τις ετικέτες των συστατικών στα προϊόντα καθαρισμού σπιτιού — και ποτέ μην τα ανακατεύετε.

Χλωρίνη και Ξύδι

Ο συνδυασμός ακούγεται σαν να είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό , αλλά τα δύο δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται. Μαζί παράγουν αέριο χλώριο, το οποίο ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και κάψιμο, υγρά μάτια.

Χλωρίνη και αμμωνία

Χλωρίνη και αμμωνία ένα τοξικό αέριο που λέγεται χλωραμίνη. Ο συνδυασμός προκαλεί τα ίδια αποτελέσματα όπως ο συνδυασμός της χλωρίνης με το ξύδι: πρόβλημα στην αναπνοή και πόνο στο στήθος. Πολλά καθαριστικά για τα τζάμια περιέχουν αμμωνία οπότε μην τα αναμειγνύετε με χλωρίνη.

Xλωρίνη και απορρυπαντικό πιάτων

Η προσθήκη λευκαντικού και σαπουνιού πιάτων στο ίδιο μείγμα καθαρισμού είναι δυνητικά επικίνδυνη. Το σαπούνι πιάτων μπορεί να περιέχει χημικές ουσίες που προκαλούν αντίδραση με χλωρίνη. Ο συνδυασμός χλωρίνης και σαπουνιού πιάτων μπορεί να προκαλέσει χημικές αντιδράσεις και τοξικά αέρια.

Χλωρίνη και οινόπνευμα

Ίσως έχετε ακούσει για το χλωροφόρμιο; Αυτό που στις ταινίες δράσης χρησιμοποιούν οι απαγωγείς για να κοιμίσουν τα θύματα τους; Αυτό, λοιπόν, αν και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μας κοιμίσει, ο συνδυασμός της χλωρίνης με αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι τοξικό και να προκαλέσει ερεθισμούς. Βάλτε το σαν κανόνα στη ζωή σας να μην αναμειγνύετε τη χλωρίνη με τίποτα άλλο εκτός από σκέτο νερό.

Ακόμα και τα προϊόντα για το καθαρισμό των τζαμιών ή τα καθαριστικά της τουαλέτας περιέχουν οξέα ή αμμωνία, τα οποία όπως προαναφέρθηκε, δεν θα πρέπει να αναμειγνύονται με χλωρίνη.

Ολα τα προϊόντα καθαρισμού μπορείτε να τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που σας χρειάζεται και θα τα παραβάλετε εύκολα, στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024