Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στην κουζίνα: Τι πρέπει να προσέξεις για να αποτρέψεις τον κίνδυνο

Πυρκαγιά στην κουζίνα: Τι πρέπει να προσέξεις για να αποτρέψεις τον κίνδυνο

Υπάρχουν απλοί κανόνες ασφαλείας που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς την ώρα που μαγειρεύεται

Οι κουζίνες είναι η νούμερο ένα πηγή πυρκαγιών στα σπίτια, ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπιτιών εξακολουθούν να είναι απροετοίμαστοι για τέτοιες καταστάσεις.

Είτε προετοιμάζεστε για ένα οικογενειακό δείπνο είτε ετοιμάζετε ένα γρήγορο σνακ, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να κρατήσετε εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή.

Ωστόσο, υπάρχουν απλοί κανόνες ασφαλείας που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς την ώρα που μαγειρεύεται.

  • Μην αφήνετε ποτέ την εστία ή τον φούρνο σας χωρίς επίβλεψη ενώ μαγειρεύετε.  Εάν πρέπει να φύγετε από το δωμάτιο, απενεργοποιήστε την κουζίνα.
  • Προσοχή να μην φοράτε φαρδιά ρούχα γιατί μπορούν να ακουμπήσουν σε καυτές επιφάνειες και  να πιάσουν φωτιά εάν έρθουν σε επαφή με φλόγα αερίου.
  • Διατηρήστε το χώρο μαγειρέματος καθαρό και απαλλαγμένο από εύφλεκτα υλικά.  Τα περιτυλίγματα τροφίμων, τα γάντια του φούρνου ή άλλα υλικά που έχουν μείνει πάνω ή κοντά στις εστίες μπορεί να πιάσουν φωτιά.
  • Φροντίστε να καθαρίσετε τυχόν συσσωρευμένο λίπος. Το συσσωρευμένο λίπος μπορεί να πάρει φωτιά στο φούρνο ή στην εστία. Η κουζίνα Κεραμική Bosch HKR 39C250 με το EcoClean Direct, το βοηθητικό σύστημα καθαρισμού που εξοικονομεί ενέργεια, ο καθαρισμός του φούρνου γίνεται εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για μια ειδική επίστρωση από μικροσκοπικά κεραμικά σφαιρίδια που βρίσκεται στο πίσω τοίχωμα, και η οποία διασπά τα υπολείμματα λίπους καθώς ψήνεται το φαγητό σας στο φούρνο.
  • Διατηρήστε έναν πυροσβεστήρα άμεσα διαθέσιμο.  Είναι σημαντικό να έχετε κοντά σας έναν πυροσβεστήρα, αλλά πρέπει επίσης να έχετε τον σωστό τύπο πυροσβεστήρα και να γνωρίζετε πώς να τον χρησιμοποιείτε σωστά .
  • Κάθε κατσαρόλα ή τηγάνι πρέπει να μπαίνει στο σωστό μάτι. Βάζοντας μια μικρή κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μάτι, δημιουργείτε τον κίνδυνο στο υπερθερμασμένο σημείο που δεν καλύπτεται από το σκεύος, να ακουμπήσει κάποιο ύφασμα ή άλλο εύφλεκτο υλικό και να ανάψει. Ο κανόνας αυτός είναι απόλυτος αν χρησιμοποιείτε γκαζιέρα: εδώ οι φλόγες είναι πραγματικές.
  • Μην αποθηκεύετε τρόφιμα ή άλλα αντικείμενα στο φούρνο σας.  Μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι υπάρχει ένα αντικείμενο στο φούρνο σας και αυτό θα μπορούσε να πάρει φωτιά κατά την προθέρμανση. Ο φούρνος Εντοιχιζόμενος Άνω Πάγκου Bosch HBA534ES00 71lt διαθέτει σύστημα τηλεσκοπικών μας μηχανισμών είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να τοποθετήσετε το φαγητό σας στο επίπεδο που εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό μηχανισμό. Δε χρειάζεται πλέον να βάζετε τα χέρια σας στο εσωτερικό του καυτού φούρνου για να ελέγξετε το ψήσιμο του φαγητού σας.

Είτε αναζητάτε νέα κουζίνα ή εστίες μπορείτε όλες να τις βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας σπίτι και θα την παραλάβετε έγκαιρα, στην ώρα της σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024