Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: «Δεν τέθηκε πρόταση μομφής αλλά η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη»

Θεοχαρόπουλος: «Δεν τέθηκε πρόταση μομφής αλλά η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη»

Χαρακτήρισε το ερωτηματολόγιο μια αιφνιδιαστική ενέργεια που άλλαξε την ατζέντα - «Αντί το συνέδριο να είναι για το αγροτικό, να συζητούν τα μέλη για το σήμα»

Στις εσωκομματικές αναταράξεις που ταλανίζουν το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι «υπήρξε μία αιφνιδιαστική ενέργεια με ένα ερωτηματολόγιο και άλλαξε μία ατζέντα, αντί να είναι το συνέδριο για το αγροτικό, τα μέλη θα έρθουν κι αντί για πολιτικά θέματα θα συζητούν για το σήμα του».

«Δεν εκφράστηκε διαφωνία για το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου αλλά για τη στιγμή που τέθηκε χρονικά» διευκρίνισε ο Θεοχαρόπουλος

Αναφερόμενος στο επερχόμενο συνέδριο σημείωσε ότι «χρειάζεται πράγματι ισχυρή αντιπολίτευση και γι’ αυτό κάνουμε το συνέδριο».

Για το ερωτηματολόγιο ανέφερε επίσης ότι δεν εκφράστηκε διαφωνία για το περιεχόμενό του αλλά για τη στιγμή που τέθηκε χρονικά: «Πρέπει να γίνει οργανωμένα η συζήτηση για όλα αυτά. Προβλέπεται στο καταστατικό».

Η εκλογή Κασσελάκη

Όσον αφορά στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, αλλά κα στην παραμονή του στη θέση αυτήν, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι, «ο πρόεδρος έχει εκλεγεί από τη βάση, γιατί λέγαμε να δώσουμε τον λόγο στα μέλη. Στηρίζω απολύτως και σέβομαι το αποτέλεσμα της βάσης που εξέλεξε τον πρόεδρο».

«Υπάρχει κίνδυνος με όλα αυτά που γίνονται, ο κόσμος να απογοητευτεί και να στραφεί αλλού»

Ακολούθως, χαρακτήρισε «λάθος» τον τρόπο που άνοιξε αυτή η συζήτηση κι αυτό που ήταν δεύτερο λάθος ήταν η επιστολή προς όλα τα μέλη της ΠΓ, που πάει σε μία κατεύθυνση επίθεσης δύναμης».

«Εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ίδρυσε νέο κόμμα», συμπλήρωσε σχετικά αναφερόμενος στον Στέφανο Κσασσελάκη, για τον οποίον ωστόσο τόνισε ότι, «το διαζύγιο δεν δίνει πάντα τη λύση».

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το μέλος της εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί, ενώ για τα δύο βασικά ζητήματα της συνεδρίασης σημείωσε πως είναι δύο: Αποκατάσταση λειτουργίας του κόμματος χωρίς αιφνιδιασμούς και διευκρινίσεις για την ανακοίνωση που δόθηκε στην πολιτική γραμματεία και τη δημοσιότητα.

«Προχωρούμε με βάση τα ζητήματα που σας λέω, δεν μπήκε από κανέναν χθες στην ΠΓ το ζήτημα αλλαγής προέδρου. Αυτό που υπάρχει είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας και το αν πρέπει να γίνει κεντρική επιτροπή πριν από το συνέδριο. Δεν μπήκε από κανέναν το ζήτημα της πρότασης μομφής», είπε για τα όσα ακούγονται για πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Ερωτηθείς, τέλος, αν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης είπε ότι «υπάρχει κίνδυνος με όλα αυτά που γίνονται, ο κόσμος να απογοητευτεί και να στραφεί αλλού».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024