Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καραμέρος: «Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας»

Καραμέρος: «Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για το ερωτηματολόγιο ότι θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση προηγουμένως στην Πολιτική Γραμματεία

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το ερωτηματολόγιο στο iSYRIZA με το οποίο ο προέδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, έθεσε στην κρίση των μελών θέματα όπως το όνομα, το λογότυπο, η δομή και η ιδεολογική ταυτότητα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται για ακόμα μία φορά βαθιά διχασμένο, μόλις τρεις μήνες μετά τη δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση του κόμματος.

«Πιστεύω όλοι μπορούν να κάνουν ένα βήμα στο πλάι για να προχωρήσουμε στο Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές» λέει ο Γιώργος Καραμέρος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, είπε μιλώντας στο MEGA ότι «ήρθε ή ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας», τονίζοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να είναι σοβαρό, αξιόπιστο και να σταματήσει την εσωστρέφεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αποσύρει το ερωτηματολόγιο, ωστόσο επέμεινε ότι οι απαντήσεις των μελών στην εσωκομματική δημοσκόπηση που ο ίδιος δημοσιοποίησε αποτελούν πλοηγό για τα όργανα και όχι για το συνέδριο.

«Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του στο LSE.

Το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

«Νομίζω ότι καλό είναι να εκφράζεται η βάση, οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες από την άλλη ανησυχούν για την πορεία του κόμματος. Πιστεύω όλοι μπορούν να κάνουν ένα βήμα στο πλάι για να προχωρήσουμε στο Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές».

«Θα μπορούσε να είναι πιο πλήρες το ερωτηματολόγιο, θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση προηγουμένως στην Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι κακό να ρωτάς τα μέλη, το θέμα είναι τι θες να κάνεις με το ερωτηματολόγιο κι αν έχεις διαβουλευτεί με τα όργανα προηγουμένως».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις δομές του κόμματος είπε ότι «ένα κόμμα, όταν διέρχεται μία κρίση και προέρχεται από μία εκλογική ήττα, έχει μία διαδικασία που προκύπτει ένας νέος πρόεδρος. Για παράδειγμα, δεν θα είχε προκύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 στην ηγεσία της ΝΔ εάν λειτουργούσαν οι δομές σωστά».

«Τις δομές του κόμματος δεν τις διαλύουμε, τις βελτιώνουμε», κατέληξε ο Γιώργος Καραμέρος.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024