Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: «Δεν είναι εταιρεία το κόμμα, έχει όργανα και καταστατικό - Δεν μπορεί να αγνοούνται»

Θεοχαρόπουλος: «Δεν είναι εταιρεία το κόμμα, έχει όργανα και καταστατικό – Δεν μπορεί να αγνοούνται»

«Τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο», λέει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει στην κρίση των μελών θέματα όπως το όνομα, το λογότυπο, η δομή και η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος μέσω ερωτηματολογίου στο iSYRIZA, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις ακόμη και των πιο υπομονετικών από τα κορυφαία στελέχη.

Ακολούθησε επιστολή μελών της Πολιτικής Γραμματείας που ζητούσαν την άμεση σύγκληση του οργάνου με επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

«Υπάρχει θέμα λειτουργίας και όχι αρχηγού» λέει ο Θεοχαρόπουλος για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί

Τελικά, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής, συγκαλείται έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα (19/02) στις 12:00, με κύριο θέμα συζήτησης το ερωτηματολόγιο που αφορά ταυτοτικά ζητήματα του κόμματος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι τα κόμματα έχουν συντεταγμένες λειτουργίες, έχουν όργανα και καταστατικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα αυτά και δεν μπορούν να αγνοούνται. Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε ένα ερωτηματολόγιο στον iSYRIZA, και ουσιαστικά κατέθεσε προτάσεις για να απαντήσουν όσοι μπαίνουν στο iSYRIZA. Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο, να συμμετέχουν τα μέλη σε διαβούλευση και να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις», σχολίασε.

«Το κόμμα δεν γνώριζε για το περιερχόμενο του ερωτηματολογίου και έπρεπε να συζητηθεί το θέμα από τα μέλη της ΚΕ – δεν χωρούν ατομικές λειτουργίες»

«Τα μέλη πρέπει να τα βάλουμε μπροστά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν εκλέχθηκε μόνο ο πρόεδρος από τα μέλη. Όλοι όσοι έχουν εκλεγεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τα μέλη. Επειδή υπάρχουν όργανα δεν μπορεί να αφήνεται ένα τέτοιο θέμα στην άκρη ή να μαθαίνεται από τα ΜΜΕ, πρέπει να υπάρχει μια συντεταγμένη λειτουργία πάντα με την κρίσιμη στάση του προέδρου», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Στην ερώτηση για το αν θα τεθεί θέμα αρχηγού, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι «υπάρχει θέμα λειτουργίας και όχι αρχηγού».

«Δεν μπορεί να αγνοούνται τα όργανα και το καταστατικό του κόμματος που έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Πρέπει να είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και πρέπει να πάμε μπροστά. Το κόμμα δεν γνώριζε για το περιερχόμενο του ερωτηματολογίου και έπρεπε να συζητηθεί το τι μπαίνει σε ερωτηματολόγιο ή όχι από τα μέλη της ΚΕ. Δεν χωρούν αυτή τη στιγμή ατομικές λειτουργίες. Δεν χωράει μία νέα εσωστρέφεια αυτή τη στιγμή».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024