Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλη τη νύχτα στο Σύνταγμα θα μείνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ - Πώς θα γίνει η επιστροφή

Όλη τη νύχτα στο Σύνταγμα θα μείνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ – Πώς θα γίνει η επιστροφή

Κάποιοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία και κάποια άλλοι μέσα στα τρακτέρ τους για λόγους φύλαξης - Έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο αναχώρησης, πώς θα βγουν από την Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όπου χιλιάδες αγρότες κατέφτασαν από διάφορες περιοχής όλης της χώρας, δίνοντας το «παρών» στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αλλά δεν θα αποχωρήσουν όλοι.

Ολονυχτία στην «καρδιά» της πρωτεύουσας θα πραγματοποιήσουν όσοι αγρότες έφτασαν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, τα οποία η Τροχαία έβαλε στη σειρά επί της Λεωφόρου Αμαλίας, ώστε να είναι ομαλή η αναχώρησή τους αύριο το πρωί (21/ο2). Όπως έχει γίνει γνωστό, κάποιοι σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν μέσα στα τρακτέρ τους, ενώ κάποιοι άλλοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία.

Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, ποιοι θα μείνουν κλειστοί

Σημειώνεται ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Όθωνος και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, όπου είναι παρκαρισμένα τα τρακτέρ. Η ρύθμιση θα ισχύσει μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ανάλογα με την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τα τρακτέρ που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος

 Το πρωί της Τετάρτης η «έξοδος» – Οι διαδρομές που εξετάζονται

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι και αύριο η κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας θα διεξαχθεί με δυσκολία, καθώς η αναχώρηση των αγροτών για το δρόμο της επιστροφής θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 10:00-11:00 το πρωί της Τετάρτης από το Σύνταγμα. Για αυτόν το λόγο έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο: Είτε θα ακολουθηθεί το ίδιο δρομολόγιο που χρησιμοποιήσαν για να έρθουν στην Αθήνα, δηλαδή Πανεπιστήμιου, πλατεία Ομονοίας, λεωφόρος Αθηνών και θα βγουν στον Κηφισό ή θα πάνε από την λεωφόρο Συγγρού και από εκεί να οδηγηθούν στο ποτάμι.

Συνεπώς, κι αύριο θα είναι μία δύσκολη μέρα, όπου οι δρόμοι της Αθήνας θα κλείνουν σε διάφορα σημεία, ανάλογα από το πού θα περνάει το μεγάλο κομβόι των τρακτέρ των αγροτών.

Αύριο η επιστροφή, μεθαύριο οι αποφάσεις για το μέλλον των μπλόκων

Αύριο, Τετάρτη (21/02), στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που σήμερα θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη (22/02) θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Daniel».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024