Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος: «Στοπ» των αγροτών σε φορτηγά από Τουρκία-Βουλγαρία - Απέκλεισαν τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου

Έβρος: «Στοπ» των αγροτών σε φορτηγά από Τουρκία-Βουλγαρία – Απέκλεισαν τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες που έμειναν πίσω την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Έκλεισαν δρόμους, λιμάνια, σύνορα και τελωνεία σε όλη τη χώρα

Σε θέση μάχης οι αγρότες στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλη την χώρα – σε πλατείες, δρόμους, τελωνεία και λιμάνια. Σε όλη την Ελλάδα σήμερα ακούγεται μόνο η φωνή των αγροτών, τόσο εκείνων που έφτασαν στην Αθήνα με κάθε μέσο, ακόμη και με πλοία από την Κρήτη, όσο και εκείνων που συμπαραστέκονται στον αγώνα των συναδέλφων τους με άλλους τρόπους.

Όσοι αγρότες από τον Έβρο δεν κατέβησαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, συμπαραστάθηκαν απομακρυσμένα στους συναδέλφους τους με τον αποκλεισμό των τελωνείων Κήπων και Ορμενίου.

Έβρος

«Μπλόκο» στα φορτηγά από και προς Τουρκία

Οι αγρότες των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Τυχερού, και γενικότερα του νοτίου Έβρου, προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου Κήπων από τις 3 το μεσημέρι σήμερα, ο οποίος συνεχίζεται έως και νωρίς το βράδυ της Τρίτης, μπλοκάρψντας έτσι σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας την είσοδο και έξοδο φορτηγών από την χώρα προς την Τουρκία.

Σημειώνεται, βέβαια, πως έχουν διατηρήσει ανοιχτό τον δρόμο για τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, αλλά φυσικά στο μπλόκο υπάρχει μαχητική, αγωνιστική διάθεση.

Βίντεο από το τελωνείο Κήπων

Δεν επιτρέπουν ούτε την είσοδο-έξοδο από Βουλγαρία

Στο τελωνείο Ορμενίου, αγρότες και πολίτες έφτασαν περίπου την ίδια χρονική στιγμή με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από το μπλόκο των Καστανεών, αλλά και τα γύρω χωριά, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Ανάμεσα τους και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γυναίκες κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και ελληνικές σημαίες. Απέκλεισαν το τελωνείο και δεν επιτρέπουν την είσοδο από Βουλγαρία αλλά και την έξοδο φορτηγών, ενώ κανονικά περνούν τα ΙΧ.

Και ενώ παραμένουν στις θέσεις τους οι αγρότες του βορείου Έβρου, σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας το συλλαλητήριο των συναδέρφων τους από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν έξω από την Βουλή, για να διατρανώσουν την αγωνία τους και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.

Βίντεο από το τελωνείο Ορμενίου

Ξάνθη

Στην Ξάνθη, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές ζέσταναν τα οχήματά τους σε δύο σημεία, στην ανατολική και δυτική είσοδο της πόλης και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου και τα ακινητοποίησαν.

«Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, που αποφασίζουν για μας αλλά και για όλους τους συναδέλφους Ευρωπαίους, ότι δεν είμαστε τυχαία όλοι στο δρόμο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ένας αγρότης.

Στον αγώνα των αγροτών και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που επωμίζονται το βράχνα της ακριβείας.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα έκλεισε για όλους το τελωνείο της Νίκης, από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που διεξάγεται και το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συμβολικά αυτή την ώρα κλειστό είναι και το τελωνείο των Ευζώνων.

Ιωάννινα

Μπλόκο αγροτών και στο Καλπάκι Ιωαννίνων από της 10 το πρωί, κλείνοντας το δρόμο που οδηγεί στους συνοριακούς Τελωνειακούς Σταθμούς Κακαβιάς και Μερτζάνης.

Ο δρόμος άνοιξε για μια ώρα, έως τις 14:00 το μεσημέρι, και παραμένει κλειστός μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Μόνο λεωφορεία και ευπαθείς ομάδες μπόρεσαν να περάσουν από το μπλόκο, ενώ στις 17:30 και για μια ώρα έκλεισαν και παρακαμπτήριους δρόμους για όλα τα οχήματα.

Λιμάνι Πειραιά

Νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν οι αγρότες από την Κρήτη, ώστε να ενσωματωθούν με το κομβόι για να βρεθούν μπροστά από την Βουλή.

Μυτιλήνη

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου μπλόκαραν και το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τρίκαλα

Παρά τη βροχή έχει στηθεί μια μεγάλή γιορτή στην πόλη των Τρικάλων. Όσοι αγρότες δεν κατάφεραν να κατέβουν στην Αθήνα, με πάνω από 30 τρακτέρ, βρίσκονται στην πόλη και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να τελειώσει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν ληφθούν μέτρα για την πρωτογενή παραγωγή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024