Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Στο πλευρό τους τα κόμματα της Αριστεράς - Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Αγρότες: Στο πλευρό τους τα κόμματα της Αριστεράς – Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που με την πολιτική της γεννά τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων, τους εξαπατά, τους εμπαίζει και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αγώνα τους»

Στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν σήμερα (20/2) οι αρχηγοί και βουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς, που τόνισαν ότι ο αγώνας των διαδηλωτών είναι δίκαιος και όλης της κοινωνίας.

Χιλιάδες κτηνοτρόφοι με σημαίες, κόρνες και πανό απ’ όλη την επικράτεια έχουν συγκεντρωθεί μαζί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν, με τους πολίτες να τους χειροκροτεί και να στηρίζουν και αυτοί τον αγώνα τους.

«Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά» μπροστά από τη Βουλή

Μπροστά από τη Βουλή, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας είναι γεμάτη από τρακτέρ, επαγγελματικά οχήματα και πλήθος κόσμου, καθώς στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

Κουτσούμπας: «Να σταματήσει η κοροϊδία»

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Αγροτών στο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», προσέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός. Καλή δύναμη σε όλους και όλες», τόνισε ο ίδιος καταλήγοντας.

Κασσελάκης: «Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση»

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι «οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία»

«Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους να γίνει μια ρύθμιση οφειλών ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Χαρίτσης: «Εμπαιγμός»

Ο Αλέξης Χαρίτσης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «σήμερα υποδεχόμαστε τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Αθήνα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Είναι δίκαιος γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, αλλά οι τιμές παραγωγού παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Γιατί οι αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και αργοπορημένες. Γιατί οι παράνομες ελληνοποιήσεις δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για την εγχώρια παραγωγή. Γιατί απουσιάζει οποιαδήποτε στρατηγική για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για το πώς οι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους.

«Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που με την πολιτική της γεννά τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων, τους εξαπατά, τους εμπαίζει και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αγώνα τους. Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου. Σήμερα βρισκόμαστε μαζί τους στους δρόμους της Αθήνας. Για να μην ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, για να διασφαλιστεί η επισιτιστική επαρκεια της χώρας, για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει στο επίκεντρο τους ανθρώπους της παραγωγής στο χωράφι και θα βάζει φρένο στην κούρσα της ακρίβειας στο ράφι. Οι αγρότες έχουν δίκιο! Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας!», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Ο κ. Χαρίτσης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024