Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
live
Αγρότες: Τα τρακτέρ της οργής στο Σύνταγμα - «Ποτάμι» αντίδρασης - Όλα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο

Αγρότες: Τα τρακτέρ της οργής στο Σύνταγμα – «Ποτάμι» αντίδρασης – Όλα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο in - Το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε στις 20:30 - Μαζί με τους αγρότες βρέθηκαν μπροστά στη Βουλή εργατικά σωματεία και φοιτητές

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τελικό προορισμό το Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ξεκίνησαν σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση των τρακτέρ.

Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι κατέφθασε τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, καθώς και χιλιάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 ανθρώπους.

Δείτε όλα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο των αγροτών

22:00 Στο Σύνταγμα διανυκτερεύει μεγάλη μερίδα των αγροτών που κατέβηκα στην Αθήνα με τα τρακτέρ

Κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα μείνει η Λεωφόρος Αμαλίας, με τους αγρότες να διανυκτερεύουν μπροστά στη Βουλή.

21:10 Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Αύριο, Τετάρτη (21/02), στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που σήμερα θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη (22/02) θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

21:04 Η αγκαλιά Κασσελάκη με Φάμελλο και Δούρου και η αποχώρηση Πολάκη – Δείτε το βίντεο

21:00 Πώς θα γίνει η επιστροφή των αγροτών

Όπως έχει γίνει γνωστό, κάποιοι αγρότες σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν μέσα στα τρακτέρ τους, ενώ κάποιοι άλλοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία.

Εν τω μεταξύ σημειώνεται ότι έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο και για την αναχώρηση των αγροτών αύριο.

Δείτε τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι αγρότες για την αναχώρησή τους από την Αθήνα

20:53 Καλά στην υγεία του ο αγρότης που λιποθύμησε

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον αγρότη που λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του.

Όπως έγινε γνωστό, ο αγρότης μεταφέρθηκε στο «Παμμακάριστος» για παθολογικό και καρδιολογικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι στο Σύνταγμα βρίσκονται δύο μηχανές του ΕΚΑΒ και τέσσερα ασθενοφόρα.

20:45 Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Όπως έχουν διαμηνύσει οι αγρότες, από αύριο, Τετάρτη, θα επιστρέψουν στα μπλόκα, όπου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ αναμένεται να αποφασίσουν και τα επόμενα βήματά τους.

20:42 Την Τετάρτη η αναχώρηση των αγροτών από την Αθήνα

Τα τρακτέρ αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να αναχωρήσουν από την Αθήνα περίπου στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης.

20:38 Θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα οι αγρότες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα τρακτέρ θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με κάποιους αγρότες ως ομάδα περιφρούρησης.

20:36 Αποχωρούν από το Σύνταγμα οι διαδηλωτές

Αποχωρεί σταδιακά από το Σύνταγμα ο μεγάλος όγκος διαδηλωτών, μαζί και οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι που στάθηκαν στο πλευρό των αγροτών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

20:30 Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

20:26 «Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι με τα τρακτέρ ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη;» – Τι εννοεί ο Μητσοτάκης;

«Είναι πολύ εύκολο, εάν ζεις σε μια μεγάλη πόλη, να πεις ‘ποιοι είναι αυτοί οι τύποι που εμφανίζονται με τα τρακτέρ τους στους δρόμους ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη;’», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες, σε συνέντευξή του στο podcast «The Globalist» του περιοδικού «Monocle».

Και παρότι απάντησε ο ίδιος στη… ρητορική του ερώτηση, λέγοντας πως «αυτό είναι ένα απλοϊκό ερώτημα», δεν μπορεί παρά να σημειώσει κανείς πως δύσκολα – και όχι «εύκολα», όπως είπε ο πρωθυπουργός – κάποιος που ζει σε μεγάλη πόλη, ένας πολίτης δηλαδή και όχι κάποιος από την κυβέρνησή του, θα αναρωτιόταν γιατί αυτοί «οι τύποι» βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ «ενώ τους παρέχουμε τόση υποστήριξη»…

Γιατί απλούστατα η πλειοψηγία των πολιτών – στην Ελλάδα και παντού στην Ευρώπη – έχει ταχθεί με το μέρος τους, θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους.

20:20 Συνεχίζονται οι ομιλίες των αγροτών, μετά την διακοπή λόγω της λιποθυμίας

20:15 Φοιτητικοί Σύλλογοι στο πλευρό των αγροτών

Με σύνθημα «Διαλύουν την Παιδεία και τις ζωές μας. Κυβέρνηση – ΕΕ, θα σας οργώσουμε!» οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στέκονται στο πλευρό των αγροτών στο Σύνταγμα.

20:07 Χειροκροτήματα για τον αγρότη που λιποθύμησε

Λίγο μετά τις 20:00 διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον αγρότη που λιποθύμησε, με τους συνάδερφούς του να τον χειροκροτούν.

20:00 Σιγή στο Σύνταγμα…

Αυτή τη στιγμή επικρατεί σιγή στο Σύνταγμα, αφού οι αγρότες σταμάτησαν τις ομιλίες και τα κορναρίσματα, έως ότου το ασθενοφόρο παραλάβει τον συνάδερφό τους, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

19:45 Λιποθύμησε αγρότης στο Σύνταγμα

Αναστάτωση προκλήθηκε στο συλλαλητήριο των αγροτών, όταν ένας εκ των αγροτών ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι ομιλίες σταμάτησαν προσωρινά και αμέσως έσπευσαν γιατροί προκειμένου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον αγρότη.

19:35 Θέμα Reuters το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

«Οι αγρότες από όλη την Ελλάδα οδήγησαν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, ενισχύοντας τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες για την αύξηση του κόστους, τον ξένο ανταγωνισμό και τις καταστροφικές πλημμύρες» αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τη Βουλή.

19:30 Εκπληκτική αεροφωτογραφία από το Σύνταγμα

19:20 Τρεις προσαγωγές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε στις 18:30 προχώρησε η Αστυνομία στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τρία άτομα σε αυτοκίνητο είχαν ξύλινα ρόπαλα και πυροσβεστήρα.

19:10 Τζέλας: «Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, ο αγώνας θα συνεχιστεί»

«Δίνουμε υπόσχεση ότι εάν δεν λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο αγώνας θα συνεχιστεί» δήλωσε κατά την ομίλα του ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας και μέλος του Συντονιστικής επιτροπής μπλόκων.

19:08 Πάνω από 10.000 αγρότες στο Σύνταγμα

Μουσικές, κόρνες και μεγάλος παλμός στη συγκέντρωση.

19:05 Κλιμάκιο 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μανόλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε:

«Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμβολίζει την ισχυρή μας βούληση να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Τα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα.

Η εκρηκτική αύξηση του κόστους παραγωγής, η κακή διαχείριση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ, τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς και η έλλειψη εργατών γης έχουν φέρει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση».

19:02 Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία»

«Χαιρετίζουμε εδώ στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Ελλάδας, τους Έλληνες αγρότες. Ο αγώνας είναι δίκαιος, τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είμαστε στο πλευρό τους. Όλη η Αθήνα, όλη Ελλάδα είναι στο πλευρό τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, πρέπει να σταματήσει την κοροϊδία. Πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει τις αντοχές της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς στόχους όταν είναι να δώσει λεφτά για τους αγρότες, όταν είναι να δώσει αποζημιώσεις, όταν είναι να δώσει για τον λαό και απλόχερα να τα δίνει σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εγγυημένες τιμές τώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα, 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το ρεύμα. Αυτά ζητάνε οι αγρότες. 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Υποδομές στην αγροτική παραγωγή, φθηνό κόστος παραγωγής. Οι έμποροι και οι βιομήχανοι πουλάνε πολύ ακριβά στους αγρότες εφόδια και μέσα και την άλλη ώρα τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τώρα να έρθουν εγγυημένες κατώτερες τιμές. Να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων και να παρθούν μέτρα για να ανασάνει η ελληνική αγροτιά, έτσι ώστε να έχουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι να την πληρώνει ο λαός.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο των αγροτών.

19:00 Με σημαίες, κόρνες και πανό οι αγρότες

18:50 Πάνω από 200 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο κύριος όγκος των αγροτών, που έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Οι Έλληνες αγρότες, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας εκτός από τρακτέρ είναι γεμάτη και από κόσμο, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

18:40 Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

«Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες». Με το εμβληματικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη να ακούγεται από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα, έχει ξεκινήσει το αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή.

Το in βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

18:35 Κασσελάκης: «Να μη δουν οι αγρότες τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση»

«Οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους να γίνει μια ρύθμιση οφειλών ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα» ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

18:31 Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο Σύνταγμα

Και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ δίνει το παρών στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα.

18:25 Τα κόκκινα τριαντάφυλλα του Στέφανου Κασσελάκη

Καθώς έφτανε στο Σύνταγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες τους έδωσαν κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία εκείνος πήρε και κράτησε ψηλά.

Δείτε περισσότερες εικόνες και βίντεο από την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στο συλλαλητήριο των αγροτών.

18:15 Στο Σύνταγμα και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεχωριστά από τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, εμφανίστηκε στο Σύνταγμα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Πάυλο Πολάκη να δίνουν το παρών στο πλευρό των αγροτών.

18:10 Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Δείτε εικόνες και βίντεο από την άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα.

18:06 Εικόνα από το Σύνταγμα λιγότερο από μισή ώρα πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου

17:56 Στιγμιότυπο από το αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

17:48 «Με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα θα φτάσει πάλι στην περίοδο του ’50»

«Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. Η περιοχή μας έχει βουλιάξει από τις πλημμύρες. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, να μην μας ακούει κανένας. Δεν ήρθαμε εδώ για βόλτα, δεν είχαμε καμία όρεξη να έρθουμε να σας δούμε στην Αθήνα» λέει στην κάμερα του in Ροδοπαραγωγός από τα Τρίκαλα.

«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα με αυτή την κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει κάτι, η Ελλάδα θα φτάσει πάλι στην περίοδο του ’50» συμπληρώνει ο Θανάσης Μπαρτζώκας.

17:40 «Θέλουμε λύσεις και απαιτούμε ικανοποίηση των αιτημάτων» λέει στο in ο Ρίζος Μαρούδας

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση εδώ και ένα μήνα για να δείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι. Φτάσαμε σήμερα στην κορύφωση αυτής της κινητοποίησης με αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θέλοντας να αναδείξουμε τα προβλήματά μας και ταυτόχρονα να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν υποχωρούμε, ότι αγωνιζόμαστε, ότι θέλουμε λύσεις και απαιτούμε ικανοποίηση των αιτημάτων, κάτι που επετεύχθη έως τώρα από την κυβέρνηση» λέει στην κάμερα του in ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

«Με αυτό το συλλαλητήριο και με τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και του λαού της Αθήνας, θέλουμε να στείλουμε κι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να παράγουμε και ποιοτικά και φθηνά προϊόντα για την ελληνική οικογένεια, τα οποία όμως φτάνουν πανάκριβα στο τραπέζι γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το χωράφι έως το ράφι» συμπληρώνει.

«Θα συνεχίσουμε τον τον αγώνα μας, τα προβλήματα δεν λύνονται μονομιάς. Είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται» καταλήγει.

17:33 Σε λιγότερο από μια ώρα το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα οι αγρότες, μετά από τέσσερις εβδομάδες παραμονής στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Το συλλαλητήριο, που αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένο για τις 18:30, ενώ έως τώρα η προσέγγισή τους στο κέντρο της Αθήνας γίνεται συντεταγμένα και σε απόλυτη συνεννόηση με την Αστυνομία, προκειμένου να περιορισθούν όσο γίνεται οι συνέπειες στη λειτουργία της πόλης.

17:30 Αεροφωτογραφία από το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

Εικόνα από το drone του MEGA

17:22 Με… Βασίλη Καρρά το αγροτικό συλλαλητήριο

Με στίχους από το τραγούδι του Βασίλη Καρρά «Απ’ Τον Βορρά Μέχρι Τον Νότο» κατέβηκε ένα από τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

17:14 Ξεκίνησαν οι πρώτες πορείες αγροτών από την Ομόνοια με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του in, αγρότες από τα μπλόκα Καρδίτσας, Αγιάς, Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Αταλάντης και της Μεσσηνίας κατευθύνονται προς το Σύνταγμα μέσω της Πανεπιστημίου.

17:08 Δωρεάν φαγητό για τους αγρότες που θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα

Το συνδικάτο των αγροτών έχει ετοιμάσει δωρεάν φαγητό για τους αγρότες που διαδηλώνουν και οι οποίοι θα μείνουν στο Σύνταγμα το βράδυ. Η αναχώρησή τους από το κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης.

17:05 Μια γροθιά οι αγρότες στο Σύνταγμα – Εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Δείτε εικόνες και βίντεο από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα και συγκεκριμένα τη Βουλή των Ελλήνων, όπου και θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

17:00 Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, μιάμιση ώρα πριν το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στις 18:30 στο Σύνταγμα.

16:55 «Αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει στρέμμα»

«Αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει στρέμμα» και «Είτε με τα πόδια είτε με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» είναι μερικά από τα συνθήματα των αγροτών.

16:52 «Χωρίς εμάς τι θα φας;» – Το Σύνταγμα «βουλιάζει» από τρακτέρ και αγρότες

16:47 Μαζί με τους αγρότες και το φοιτητικό συλλαλητήριο – Στο Σύνταγμα και οι οδηγοί ταξί

Στο Σύνταγμα στο πλευρό των αγροτών και οι φοιτητές και οι οδηγοί ταξί, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Φοιτητές αλλά και συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει στις 17:30 συγκέντρωση για να σταθούν στο πλάι των αγροτών, θέλοντας να δείξουν τη στήριξή τους.

16:43 «Ο αγροτικός λαός στενάζει στο χωράφι, όλος ο λαός βάσανο στο ράφι»

Με αυτό το σύνθημα μπαίνουν οι αγρότες στο Σύνταγμα. Δημοσιογράφοι του in ακολουθούν από το πρωί τους αγρότες και σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στη μεγάλη κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα της χώρας.

16:38 ΠΑΜΕ: «Έχει γεμίσει τρακτέρ η πλατεία Συντάγματος»

«ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα μαζί με τους αγρότες!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το ΠΑΜΕ.

16:30 Πλήθος κόσμου υποδέχεται τους αγρότες με χειροκροτήματα

16:27 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αγίου Κωνσταντίνου και σε μέρος της Πανεπιστημίου

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και στο Τμήμα της οδού Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας.

16:24 Το κονβόι των τρακτέρ στο Σύνταγμα από ψηλά

Εικόνα από το drone του MEGA

16:18 «Όχι αγρότες, όχι φαγητό, όχι μέλλον»

16:14 «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και μετά το συλλαλητήριο» λέει αγρότης στο in

«Συνεχίζουμε τη δράση μας οι αγρότες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε στην Ομόνοια, περίπου 145 τρακτέρ βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα, κόσμος μαζεύεται από όλες τις πλευρές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή κατεβήκαν πολλά λεωφορεία στο ΟΑΚΑ, να έρχονται με τρένο κι εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε στην Ομόνοια» λέει στην κάμερα του in ο Αντιπρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας Καρδίτσας, Σωτήρης Γιαννακός.

«Εμείς θα κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο περίπου στις 18:30. Ήρθαμε να κάνουμε αυτή τη δράση απέναντι στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, τα οποία δεν είναι άλλα από το κόστος ζωής και παραγωγής, δηλαδή πετρέλαιο και ρεύμα, δεν αποζημιώνει τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, δεν κάνει ελέγχους για τις Ελληνοποιήσεις. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα και να απαντήσουμε και στον πρωθυπουργό για αυτά που είπε χθες, ότι θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα με αυτό συλλαλητήριο, του απαντάμε ότι  δεν θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα και θα συνεχίσουμε» συμπληρώνει.

16:03 Οι αγρότες έχουν παραταχθεί μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Με σύνθημα «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία» τα τρακτέρ βρίσκονται αυτή την ώρα στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ έξω από τη Βουλή συνεχώς να καταφθάνουν αγρότες με τα τρακτέρ τους, αλλά και με πούλμαν από ολόκληρη την Ελλάδα.

15:56 Νέες φωτογραφίες από το Σύνταγμα

Τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Αποφασισμένοι οι αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αγρότης με γκλίτσα και ελληνική σημαία πάνω σε τρακτέρ.

15:47 Δείτε νέο βίντεο από το Σύνταγμα – Τρακτέρ μπροστά στη Βουλή

15:38 «Όχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς»

Έτοιμοι οι αγρότες για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Δείτε νέο βίντεο:

15:30 Νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Αστυνομία σε νέα ανακοίνωσή της αναφέρει: Λόγω κίνησης της δεύτερης ομάδας γεωργικών ελκυστήρων κατά μήκος του προγραμματισμένου δρομολογίου, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και στην οδό Πανεπιστήμιου».

Τα τρακτέρ αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε ανακοινωθεί, ανεβαίνουν ανάποδα την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

15:20 Συνεχίζουν να συγκεντρώνονται οι αγρότες στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 το απόγευμα ωστόσο ήδη στο Σύνταγμα βρίσκονται αρκετοί αγρότες με τρακτέρ και γεωργικά αυτοκίνητα.

Το χαρακτηριστικό πλακάτ με το φέρετρο για την κτηνοτροφία βρίσκεται ήδη στο Σύνταγμα.

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα όπου έχουν συγκεντρωθεί ήδη αγρότες.

15:15 Πολίτες υποδέχονται με χειροκροτήματα τους αγρότες

Πολίτες στη Σταδίου χειροκροτούν τους αγρότες που κατευθύνονται στο Σύνταγμα.

Τρακτέρ κατευθύνονται στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου.

15:09 Τη Σταδίου ανεβαίνει κονβόι με τρακτέρ

15:05 Αγρότες με τρακτέρ στην πλατεία Καραϊσκάκη

Τρακτέρ στους δρόμους της Αθήνας.

Τρακτέρ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Τρακτέρ από το μπλόκο του Κάστρου στη Βοιωτία.

Η Τροχαία ρυθμίζει την κυκλοφορία για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

15:00 Τα τρακτέρ στη Λεωφόρο Αθηνών υποδέχτηκε ο ΣΑΤΑ

Ταξιτζήδες – μέλη του ΣΑΤΑ υποδέχτηκαν τους αγρότες στη Λεωφόρο Αθηνών.

Δείτε φωτογραφίες:

Ταξιτζήδες και αγρότες μαζί.

Αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου φτάνουν στην Αθήνα.

Κονβόι από τρακτέρ από το μπλόκο του Κάστρου στη Βοιωτία, δίπλα σε ταξί – μελών του ΣΑΤΑ.

14:50 Τι ζητούν οι αγρότες

Τα αιτήματα των αγροτών:

– Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

– Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

14:40 Η εικόνα από την πεζογέφυρα των ΚΤΕΛ – Κι άλλα τρακτέρ φτάνουν στην Αθήνα

14:32 Έκλεισε λωρίδα στην Πανεπιστημίου για να παρκάρουν τα τρακτέρ

Η Αστυνομία έκλεισε μία λωρίδα στην Πανεπιστημίου για να παρκάρουν τα τρακτέρ που θα φτάσουν.

14:25 Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δήλωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποίησε η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:20 Πληθαίνουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα

Πληθαίνουν τα τρακτέρ που έχουν φτάσει στο Σύνταγμα, ενώ έχουν παραταχθεί απέναντι από τη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες:

Απέναντι από τη Βουλή έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Όσο περνά η ώρα πληθαίνουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Τρακτέρ στο Σύνταγμα.

14:15 Δείτε νέες φωτογραφίες από τα τρακτέρ που κατευθύνονται στην Αθήνα

«Μπλόκο στους ληστές των αγροτών» γράφει το πλακάτ του πρώτου τρακτέρ.

Με τρακτέρ, ΙΧ και αγροτικά αυτοκίνητα φτάνουν στην Αθήνα οι αγρότες.

Πειρατική σημαία σε τρακτέρ από το μπλόκο του Αλμυρού.

Σφιγμένες γροθιές από τους αγρότες και τους συμπαραστάτες τους.

«Καρφιά» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αγροτική πολιτική της.

Το πλακάτ τα λέει όλα. «Δίκαια αιτήματα σε σοβαρά προβλήματα».

14:05 «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα»

Τα συνθήματα των αγροτών καταδεικνύουν την αποφασιστικότητά τους.

Ένα από τα παλιότερα συνθήματα του αγροτικού κινήματος.

13:55 «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία»

Στα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα επιβαίνουν και κτηνοτρόφοι. «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία», γράφει ένα αυτοσχέδιο πλακάτ στο κονβόι των αγροτών από το μπλόκο του Αλμυρού.

Αυτοσχέδια πλακάτ κοσμούν τα τρακτέρ.

Δείτε βίντεο:

 13:52 Στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ

Τα πρώτα τρακτέρ έχουν φτάσει στο Σύνταγμα.

13:50 Τα τρακτέρ δεν εμποδίζουν την κίνηση των άλλων οχημάτων, κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας

Πλάι πλάι στα αυτοκίνητα τα τρακτέρ των αγροτών.

Τα τρακτέρ κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

13:42 Με σφιγμένες γροθιές αγρότισσες και αγρότες

Τόσο στα τρακτέρ, όσο και στα αγροτικά οχήματα, βρίσκονται αγρότισσες και αγρότες, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, αλλά και να τα κάνουν γνωστά στον λαό της Αθήνας.

Δείτε χαρακτηριστική φωτογραφία:

«Ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη και ευχαριστώ για την κατανόηση που δείχνουν οι κάτοικοι της Αθήνας. Δεν ήρθαμε να ενοχλήσουμε τον κόσμο. Το μόνο που θέλουμε είναι να δείξουμε το πρόβλημα που έχουμε, που είναι τεράστιο, και πως με ένα ξύσιμο του πάτου του βαρελιού δεν λύνονται τα προβλήματα. Έχουν εγκαταλειφθεί εγκαταστάσεις, περιουσίες, χωριά ολόκληρα. Ερημώνουν τα πάντα», είπε στο MEGA αγρότης από τον Πλατύκαμπο.

13:35 Στην Αθήνα έχουν φτάσει τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των πρώτων τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τη Λεωφόρο Αθηνών.

Τρακτέρ στους δρόμους της Αθήνας.

Τα τρακτέρ είναι στολισμένα με σημαίες.

Οι αγρότες κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Η Αστυνομία έχει εντολή να μην υπάρξει κανένα μπλόκο για τα τρακτέρ.

Τρακτέρ από την Εύβοια φτάνουν στη Λεωφόρο Αθηνών.

13:30 Βίντεο με τρακτέρ αγροτών να κατευθύνονται προς τις Αφίδνες

Αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνονται προς τις Αφίδνες.

13:15 Παναγροτικός ξεσηκωμός

Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε όλες τις εξελίξεις με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν με το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης.

Οι αγρότες έχουν ξεκινήσει ήδη την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα τρακτέρ κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας

Αγροτιά – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024